ציטוט:
אז למרות שאני הבאתי לך נתונים שנראים די סותרים את הטענה הזו אתה ממשיך להחזיק בה בגלל שהמרצה וירון זילכה אמרו לך?
זה לא משהו שאני יכול להתווכח מולו.
ציטוט:
לא מבין בדיוק מה אתה רוצה פה.
מה הטענה שלך בדיוק?
אם ירון זליכה, אז החשב הכללי, המרצה שלי, ובנק ישראל אומרים אותו דבר, אז כנראה שהיה חשש רציני לחדלות פירעון באותה תקופה.
שהחוב שלך יותר גבוה מהתוצר שלך, כנראה יותר קשה לך לפרוע אותו.
ציטוט:
למה אתה חושב שגרעון מחמיר מיתון?
ברצינות שניה, אתה עוקב אחרי מה שקורה בכלכלה העולמית מאז 2008?
אתה יודע שהמחקרים שכביכול טענו את זה הוכחו כבולשיט , נכון?
עוד פעם, למה אתה חושב שגרעון גורם חוץ מאינפלציה?
כן כולנו קראנו את הכתבה על טעות בחישוב, ויתכן ויותר חוב זה לא בהכרח העדר צמיחה.
זה לא מנע מארגנטינה למשל להכריז על חדלות פירעון בתחילת שנות ה-2000.
זה הפחד, שלא תוכל לגייס עוד כספים למחזור חובות בריביות נורמליות, והיציאה ממשבר כזה תיקח שנים רבות.
ציטוט:
למי אכפת מאופציות PUT על מדדים בדיוק?
תשואות האג"ח של ארה"ב רק ירדו אחרי אחרי ש S&P הורידו להם את הדירוג.
וסתם שתדע, אף משקיע רציני לא מתייחס לסוכניות הדירוג ברצינות, לכל הבנקים יש מחלקות ניתוח סיכון משלהם והם מזלזלים בהם ברמה שאתה לא מאמין.
החשיבות שלהם נובעת בעיקר מזה שיש המון משקיעים מוסדיים שחייבים על פי חוק או נהלים להשקיע רק ב Investment Grade שנקבע על ידן, אבל ברצינות, נראה לך שהיה איזשהו חשש שישראל תרד מתחת ל BBB? על מה ולמה? ועוד פעם, בהתחשב בעובדה שהיום יש לישראל גרעון מאד דומה, למה לא יורד לה הדירוג?
מה זאת אומרת למי אכפת מה-PUT? כנראה שגם מקשיבים ל S&P, ועדיין יש השפעה על הדירוג שלהם.
אין לי מושג מה חושב עליהם מנהל בנק. ולמה שלא יורידו מאחד הימים את הדירוג של ישראל ל-BBB, במיוחד אם היחס החוב/תוצר יתפח על אף המחקר?
זה כבר קרה בעבר. ואתה עדיין לא יכול להשוות את המצב במשק היום לאז, כרגע אנחנו בתחילתו של המשבר, לא בשיאו. כרגע אין לך אינתיפאדה שמבריחה לך משקיעים.
והכי חשוב כרגע אין למשק חשש לחדלות פירעון. אם החוב יגדל, ומר לפיד לא יוכל להעביר תקציב ורק יהסס מה לעשות, אם לעלות עוד מיסים או שוב לקצץ, בפועל יהיה לך כאן ירידה
בדירוג, משמע ריבית יותר גבוהה על החוב, משמע יותר קושי במחזור חובות וגיוס כספים נוספים, משמע יותר קושי בהשקעה ציבורית שגם ככה לא משהוא במדינה שלנו.