שער 5 הוא קרנבל כתב:
יובל כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
יובל כתב:
אני מאוד מקווה שישוחרר לפחות שחקן ישראלי אחד בשביל לפנות תקציב לזרים, למרות החוק הרוסי.
אין שום היגיון שעם תקציב המשכורות הנמוך בליגה נחזיק סגל ישראלי כל כך רחב.
איזה ישראלי היית משחרר? היחידי שאני יכול לחשוב עליו שהוא קצת מיותר זה גל.
את בר ומתן כמובן שלא.
גם את גל לא, כי צריך ארבעה גארדים (חוץ מזה שהוא שחקן הבית היחיד שלנו ושחרור שלו לא יהיה על הפרק אז זה לא רלוונטי).
נשארו עם יונתן, יותם ויוני ניר. עם ארבעה זרים אנחנו לא צריכים את שלושתם, וגם היה אפשר לראות את זה במשחקים שבהם היינו עם סגל מלא - יותם ויוני כמעט לא קיבלו דקות או לא קיבלו בכלל. את מי משלושתם לשחרר או להשאיר אני לא יודע לענות, כי אני לא יודע כמה כל אחד מהם מרוויח, ומה התכניות של ארז לגבי כל אחד מהם.
השאלה זה אם לא צריך, בנוסף ל4 הזרים (בהנחה שהם 2 גארדים ו2 גבוהים) מחליף ראוי לכל עמדה.
יותם לא הייתי משחרר בכל מקרה כי יש לו פטנציאל והוא אחלה מחליף למתן, אני לא חושב שאתה יכול להביא בכסף של שולדבראנד גבוה ברמתו (אלא אם אתה רוצה להביא שחקן ברמה ירודה כמחליף ראשון לגבוהים). נשאר לך את יוני ניר, שאני לא חושב שהוא נטל כלכלי, מה גם שבכל מקרה אתה צריך גבוה 4 למקרים מסוימים (פציעה, בעיית עבירות וכדומה), ככה שבכל מקרה אתה צריך שחקן לעמדה, אלא אם אתה רוצה להכניס את גדעון.
אנחנו ב-NBA או ביורוליג ולא ידעתי? בוודאי שלא צריך מחליף לכל עמדה, קבוצות בליגה עם תקציב שחקנים גבוה בהרבה משלנו בונות סגלים קצרים יותר.
הקבוצות היחידות עם סגל רחב כמו שלנו הן מכבי כמובן, וגליל שהלכו על החוק הרוסי וראו כמה זה הצליח להם. כל השאר עם 7-8 שחקנים לגיטימיים, כולל קבוצות צמרת מוצלחות כמו אילת וחיפה ובטח קבוצות בסדר גודל שלנו כמו נתניה, חולון והרצליה.
אי אפשר להחזיק גם גבוה מחליף יקר כמו שולדבראנד, גם גבוה רביעי (כמה קבוצות משחקות עם ארבעה גבוהים?), וגם עוד מחליף כמו יותם שירן, כששני האחרונים בסגל מלא לא אמורים לראות פרקט וזה באמת מה שקורה במשחקים האחרונים, כל זאת בזמן שאנחנו מגרדים אגורות לזרים בינוניים או פשוט משחקים בממוצע עם שלושה זרים במהלך העונה, שזה מה שקרה. אז יצא שהגענו לסוף העונה עם סגל מלא ומצוין ששווה מקום בצמרת הגבוהה, אבל הוא לא שווה יותר מדי מהמקום השמיני ולפני סדרה מול מכבי.
המחשבות האלה אולי מוקדמות מדי אבל לקראת העונה הבאה צריך לעשות הכל כדי להשאיר את דמונטז ואנתוני, ואם ריאלי מבחינת מיסוי אז גם את בריאן. אם באמת בונים משהו על יותם שירן (למרות שהרבה כדורסל עדיין לא רואים ממנו, מעבר לנתונים הפיזיים) אפשר לשחרר את יונתן ולהסתדר עם יוני ניר כ-5 מחליף ועם יותם כ-4 מחליף, ואם לא אז לא צריך סגל כל כך רחב עם מחליפים כמו יותם ויוני.