תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 09:15

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 37, 38, 39, 40, 41
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 22:39 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:
גביזון כתב:
הרעיון על מיסוי 25% על השכרת הדירות הוא הצעד המטומטם ביותר ואופייני לישראל שאפשר לעשות, ואני אומר את זה בתור שוכר דירות מזה 12 שנה ברחבי הארץ.
המס ייפול על השוכרים בלבד, שכר הדירה יעלה בלפחות עוד 25%, מי שחושב שלא חי בסרט, יש אנשים שקנו דירות להשקעה ומשלמים עם השכ"ד משכנתאות על דירות שקנו.
מעבר לכך, רעיון של מיסוי נוסף במקום לפתוח את השוק לתחרות וליצור מקומות מגורים בהבנה שקיים יוקר מחיה ככלל ובעיית בתחום הדירות בפרט, אופיינית כ"כ למדינה הזאת.
שהייתי חייל היו תכניות חסכון עם ריבית שנתית של 8% צמוד למדד, היום אי אפשר להגיע לקרוב לרבע מזה, וגם על ה"רווח" לוקחים עוד 25% מס, מה זה עשה? אנשים התחילו להשקיע יותר בנדל"ן כי הם רצו ובצדק לממש יתרון מסויים ובטחון על סכום שהם חסכו בעבודה קשה, שפעם היה הרבה הרבה יותר קל לחסוך אותו מהיום.
בסופו של דבר שכר הדירה יעלה, ובמקרה הטוב המשכיר יעשה טובה וישתתף באחוז או 2 מהמיסוי. הרוכלים מאילת למדו את זה מזמן והרוויחו את המע"מ.
מיסוי, מיסוי, מיסוי...המדינה יצרה נזק אז למה לא ליצור נזק נוסף בנסיון לתקן את הנזק הקודם.

25 אחוז מס על השכרת דירות זה מתבקש. היום אנשים משלמים בין 0-10 אחוז מס. האמת? עדיף אפילו שזה יהיה שולי.
אבל כל זה יעבוד רק אם יפתחו את השוק לתחרות, בידיוק כמו שאתה אומר. צריך לשחרר קרקעות ויותר מזה להגדיל את ההשקעה בתחבורה ציבורית.

בנוגע לריבית, דבר ראשון המס על הריבית הוא 15-20 אחוז(תלוי אם זה צמוד או לא), דבר שני הריבית של 8 אחוז הייתה כאשר הריבית בכלל המשק הייתה הרבה יותר גבוהה.
זה לא בר השוואה.

שיהיה גם 100% מס, דמי השכירות יעלו בהתאם.
זה לא שאנשים יתחילו לקנות דירות כי המחירים לא ברי השגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 22:51 
אם יהיה מספיק עצה, יעלו מחיר, תילך למשהוא אחר.
המס לא יהיה פקטור משמעותי.
בינתיים יש לך מצב אבסורד שמצד אחד שכר הדירות עולה ומצד שני אנשים משלמים 0 מס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:01 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
גביזון כתב:
הרעיון על מיסוי 25% על השכרת הדירות הוא הצעד המטומטם ביותר ואופייני לישראל שאפשר לעשות, ואני אומר את זה בתור שוכר דירות מזה 12 שנה ברחבי הארץ.
המס ייפול על השוכרים בלבד, שכר הדירה יעלה בלפחות עוד 25%, מי שחושב שלא חי בסרט, יש אנשים שקנו דירות להשקעה ומשלמים עם השכ"ד משכנתאות על דירות שקנו.
מעבר לכך, רעיון של מיסוי נוסף במקום לפתוח את השוק לתחרות וליצור מקומות מגורים בהבנה שקיים יוקר מחיה ככלל ובעיית בתחום הדירות בפרט, אופיינית כ"כ למדינה הזאת.
שהייתי חייל היו תכניות חסכון עם ריבית שנתית של 8% צמוד למדד, היום אי אפשר להגיע לקרוב לרבע מזה, וגם על ה"רווח" לוקחים עוד 25% מס, מה זה עשה? אנשים התחילו להשקיע יותר בנדל"ן כי הם רצו ובצדק לממש יתרון מסויים ובטחון על סכום שהם חסכו בעבודה קשה, שפעם היה הרבה הרבה יותר קל לחסוך אותו מהיום.
בסופו של דבר שכר הדירה יעלה, ובמקרה הטוב המשכיר יעשה טובה וישתתף באחוז או 2 מהמיסוי. הרוכלים מאילת למדו את זה מזמן והרוויחו את המע"מ.
מיסוי, מיסוי, מיסוי...המדינה יצרה נזק אז למה לא ליצור נזק נוסף בנסיון לתקן את הנזק הקודם.

25 אחוז מס על השכרת דירות זה מתבקש. היום אנשים משלמים בין 0-10 אחוז מס. האמת? עדיף אפילו שזה יהיה שולי.
אבל כל זה יעבוד רק אם יפתחו את השוק לתחרות, בידיוק כמו שאתה אומר. צריך לשחרר קרקעות ויותר מזה להגדיל את ההשקעה בתחבורה ציבורית.

בנוגע לריבית, דבר ראשון המס על הריבית הוא 15-20 אחוז(תלוי אם זה צמוד או לא), דבר שני הריבית של 8 אחוז הייתה כאשר הריבית בכלל המשק הייתה הרבה יותר גבוהה.
זה לא בר השוואה.

לא בהכרח שהמחירים יעלו בגובה המס (25% לצורך העניין). הרבה יותר סביר שההפך הוא הנכון.
א. אופציית רכישת דירה תיראה הרבה יותר אטרקטיבית מאשר היום ולכן חלק מהאנשים ירכשו דירה, מה שאומר פחות שוכרים.
ב. תמיד יש אופציות זולות יותר באיזורים קצת יותר נידחים.
ג. גם היום בעלי הדירות מנסים לסחוט את הלימון שלהם עד הסוף. שום דבר לא מונע מהם להעלות את המחיר ב-25% גם היום. למה הם לא עושים את זה? יש גבול למחיר שניתן לשלם, לא משנה אם נכלל בתוכו מס או לא. המגבלה היא ההכנסה. כל עוד היא מדשדשת במקום שכר הדירה לא יעלה בצורה דרמטית.
ד. המשקיעים הממולחים יחפשו אפיקים יותר משתלמים מדיור, מה שיוציא לשוק דירות רבות למכירה ויביא להורדת מחירן ובעקבות כך את גובה השכירות שיתאזן עם המס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:21 
סמל אישי של המשתמש
Serp und Molot כתב:
גביזון כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
גביזון כתב:

זה לא בר השוואה.

לא בהכרח שהמחירים יעלו בגובה המס (25% לצורך העניין). הרבה יותר סביר שההפך הוא הנכון.
א. אופציית רכישת דירה תיראה הרבה יותר אטרקטיבית מאשר היום ולכן חלק מהאנשים ירכשו דירה, מה שאומר פחות שוכרים. אז למה הם לא קונים היום? רוב רובם של האנשים רוצים בית משלהם
ב. תמיד יש אופציות זולות יותר באיזורים קצת יותר נידחים. אני גר באיזור סופר נידח כבר 6 שנים, בוא אתה תמצא פה עבודה, דווקא מהמחשבה של האזור שלי אני מדבר, לא מכיר את השוק במרכז ששם הדירות יקרות פי 2.5 - 3 וההיצע העבודה גדול הרבה יותר
ג. גם היום בעלי הדירות מנסים לסחוט את הלימון שלהם עד הסוף. שום דבר לא מונע מהם להעלות את המחיר ב-25% גם היום. למה הם לא עושים את זה? יש גבול למחיר שניתן לשלם, לא משנה אם נכלל בתוכו מס או לא. המגבלה היא ההכנסה. כל עוד היא מדשדשת במקום שכר הדירה לא יעלה בצורה דרמטית. אנשים יפסיקו לקנות דירות להשקעה, ההיצע יקטן, השכ"ד יעלה
ד. המשקיעים הממולחים יחפשו אפיקים יותר משתלמים מדיור, מה שיוציא לשוק דירות רבות למכירה ויביא להורדת מחירן ובעקבות כך את גובה השכירות שיתאזן עם המס.
רוב בעלי הדירות להשקעה רחוקים להיות משקיעים ממולחים. שוב, פחות דירות להשכרה -> שכ"ד גבוה יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אפריל 2013, 23:29 
סמל אישי של המשתמש
אני רחוק מלהיות מבין גדול בכלכלה בשפת המעטה, אבל באזור הנידח בו אני חי דירת 3 חדרים בבקרית שמונה, לפעמים כולל מים + ארנונה מושכרת ב1600 ש"ח.
רוב רובם של המשכירים הם או תושבי המקום שאין להם כמעט אלטרנטיבות באזור, או אלטרנטיבות לתכניות שהמדינה מספקת להם.
לצורך העניין, אני גר עם חברה שלי בדירה גדולה במושב, שהמחירים פה גבוהים מקרית שמונה באופן משמעותי, אנחנו משלמים ביחד 2250 ש"ח, כולל ארנונה, כולל מים, וכולל יס כל הערוצים. אין סיכוי קלוש שבעלי הדירות פה יורידו ישלמו מס.
אם כמו שאתה אומר ימכרו את הדירות מצד אחד, ומצד שני ציבור הסטודנטים גודל בעקביות וחלק ארי מהשוכרים באזור באופן מוחלט, ההיצע יקטן (הוא כבר קטן), הביקוש עולה תמידית, השכ"ד יעלה.
רק מס מס מס ועוד פעם מס, הכל מנסים לפתור פה במיסים חדשים, מתי כבר יגיעו להבנה שצריך דרך חשיבה אחרת מהחשיבה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אפריל 2013, 19:28 
סמל אישי של המשתמש
גביזון,

כל הסעיפים קשורים אחד בשני. אם יהיה מס, משקיעים חדשים לא יכנסו לתחום (לכל הפחות משקלם יקטן באופן משמעותי), בנוסף המשקיעים הותיקים ינסו לצאת מהשוק עם כמה שפחות נזק. למי הם יציעו את הדירות למכירה? לאותם שוכרים, שאתמול שכרו ללא מס וכעת מעלים להם את השכ״ד. קיבלת גם הגדלת היצע וגם הגדלת ביקוש של דירות יד שניה.
בנוסף, השוכרים שעד אתמול שכרו ומעדיפים לקנות דירה לא יתנו יותר פרנסה לבעל הדירה והוא יצטרך להוריד את המחיר או למכור את הדירה, מה שיגדיל את ההיצע ויוריד את המחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אפריל 2013, 20:28 
סמל אישי של המשתמש
הראיון עם שי פירון בסופ"ש יוצר לו תדמית של אדם לא צפוי בלי אידיאולוגיה.
מסוכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אפריל 2013, 20:51 
אני חייב לומר שהרעיון של "בואו נעלה להם את שכר הדירה וככה נגרום להם לרצות לקנות את הדירה" זה אחד הרעיונות המטומטמים ששמעתי מימי.
אנשים רוצים לקנות דירה כבר עכשיו, הם לא יכולים, הם לא יוכלו גם יעלו להם את שכר הדירה. להיפך, זה עוד יותר יקשה עליהם לחסוך.

מצד שני, אולי אם יתנהגו לכולם כמו שמתנהגים לנוחי דנקנר, ויוותרו לנו על חובות שהם אחוז מהחוב שויתרו לו, אז לכולנו תהיה דירה, ואפילו אחת לא רעה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 37, 38, 39, 40, 41

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: