תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 00:33

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איך לבחור מאמן?
הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 00:21 
http://www.globes.co.il/news/article.as ... lders_2605

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: איך לבחור מאמן?
הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 00:54 
סמל אישי של המשתמש
כתבה מאוד מעניינת, בסוף הכתבה שוב עולה אלי כהן של רמת גן שהוא עם אחוזי הצלחה אדירים ביחס לקבוצות שאותם הוא אימן.
אם שנה הבאה לא מביאים מאמן מוכח (השריף, רב"ש וכו'), אז הוא האופציה הראשונה.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 07:41 
הנתונים הללו כל כך לא מרתקים ומפתיעים. לכו לאמן את אחת מ 4 הגדולות ותיכנסו גם אתם לסטטיסטיקה הזו. זה לא שמישהו מרשימת המאמנים המובילים אימן הרבה שנים את מכפי פ"ת, או הפועל ב"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 08:08 
סמל אישי של המשתמש
שער 7 נוסטלגיה כתב:
הנתונים הללו כל כך לא מרתקים ומפתיעים. לכו לאמן את אחת מ 4 הגדולות ותיכנסו גם אתם לסטטיסטיקה הזו. זה לא שמישהו מרשימת המאמנים המובילים אימן הרבה שנים את מכפי פ"ת, או הפועל ב"ש.

אני לא כזה מומחה לתולדות מאמני ישראל, אבל אפילו אני זוכר שלפחות לגבי גוטמן זה לא נכון (אימן הרבה קטנות, כולל גביע עם ב"ש ואליפות עם הפועל חיפה).
עריכה: פה יש רשימה של הקבוצות שהוא אימן בהן - http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%99_%D7%92%D7%95%D7%98%D7%9E%D7%9F

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 08:12 
נכון,וגם גרנט אימן את הפועל פ"ת קשטן את כ"ס אבל הסטטיסטיקה המפורסת מתיחסת לכעל שנות האימון שבהן ב 90 אחוז מהשנים כל המאמנים שעל הגרף אימנו קבוצות גדולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 08:26 
סמל אישי של המשתמש
בלינק שהבאתי יש את כל הנתונים לגבי גוטמן. ספירה זריזה מעלה שאת רוב שנות האימון שלו בליגה העליונה בארץ הוא העביר בקבוצות קטנות.
לא בדקתי לגבי האחרים, אבל לפחות לגבי חלקם לא הייתי כל כך ממהר לנחש שהם היו ברוב המכריע של הזמן בקבוצות גדולות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 10:21 
פרדי דוד ב10 משחקים שהוא יאמן את הפועל העונה ישפר פלאים את מאזנו, לא בגלל שהוא מאמן גדול, בגלל שהוא מאמן את הפועל!
ועדיין הוא כישלון חרוץ כמאמן, אין לו מושג באימון ואם הוא ישאר פה יותר מעד סוף העונה זאת תיהיה בכייה לדורות, ובעוד חודשיים אנחנו
נפטר אותו כי נסתבך בתחתית בתחילת העונה הבאה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 10:26 
סמל אישי של המשתמש
האמת שגם יום המאזן שלו לא רע בכלל ביחס לאבוקסיס (הפסד אחד בליגה ואחד בגביע, 2 תיקו, ו4 נצחונות בליגה (אני חושב שעוד 2 נצחונות בגביע))

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 10:48 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
האמת שגם יום המאזן שלו לא רע בכלל ביחס לאבוקסיס (הפסד אחד בליגה ואחד בגביע, 2 תיקו, ו4 נצחונות בליגה (אני חושב שעוד 2 נצחונות בגביע))

הלוואי היו לו 2 נצחונות בגביע...
פרדי בגביע ניצח בב״ש והודח מול ראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 10:51 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

אם הוא ניצח את ב"ש אז בטוח היו לו 2 נצחונות, נגד ב"ש ונגד כפר סבא.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:13 
שער 5 הוא קרנבל כתב:

זה קצת מטעה , גם את העונה פתחנו עם 5 ניצחונות והגנה שכמעט לא ספגה , אבל כל מי שראה את הפועל ידע בדיוק אז שההגנה זועה והקבוצה זוועה , ואחרי זה עם אבוקסיס אותו הדבר בהתחלה ואז ראינו איך הקבוצה נראית
בשורה התחתונה הפועל שיחקה העונה את הכדורגל הגרוע ביותר שאני זוכר ממנה ב 15 השנה האחרונות , עם תחרות קשה מול זו של לוזון .
אבל בניגוד לעונה ההיא היום יש שחקנים לעשות אתם משהו וכולם רואים שיש בעיית מאמן .

התחלנו עם מאמן שבנה קבוצה בצורה רעה מאוד , ואחרי זה בא מאמן שלקח את מעט הדברים הטובים שהיו בקבוצה הזו וריסק אותם , ועכשיו פשוט אין מאמן , הרכבים הזויים,חילופים עוד יותר הזויים .
ובכללי מאמן שלא מתאים לקבוצת צמרת (כאילו שלא ידעו זאת קודם )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:24 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

זה קצת מטעה , גם את העונה פתחנו עם 5 ניצחונות והגנה שכמעט לא ספגה , אבל כל מי שראה את הפועל ידע בדיוק אז שההגנה זועה והקבוצה זוועה , ואחרי זה עם אבוקסיס אותו הדבר בהתחלה ואז ראינו איך הקבוצה נראית
בשורה התחתונה הפועל שיחקה העונה את הכדורגל הגרוע ביותר שאני זוכר ממנה ב 15 השנה האחרונות , עם תחרות קשה מול זו של לוזון .
אבל בניגוד לעונה ההיא היום יש שחקנים לעשות אתם משהו וכולם רואים שיש בעיית מאמן .

התחלנו עם מאמן שבנה קבוצה בצורה רעה מאוד , ואחרי זה בא מאמן שלקח את מעט הדברים הטובים שהיו בקבוצה הזו וריסק אותם , ועכשיו פשוט אין מאמן , הרכבים הזויים,חילופים עוד יותר הזויים .

אני דווקא רואה שיפור אצל פרדי בקבוצה,זה לא שאנחנו משחקים מדהים, אבל יש שיפור משמעותי, במיוחד בלחץ על היריב, בקבוצה של פרדי.
בכל מקרה, דובר על מאזנים ולא על יכולות מקצועיות של מאמן.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:27 
כל הנושא הזה הרבה פחות מסובך ממה שחושבים
כמו בכל תחום אחר בחיים, ההצלחה במקומות גדולים באה בעיקר עם הניסיון ועם ההצלחה במקומות קטנים יותר .
שרף, גוטמן, קשטן, אלי כהן, גרנט ובן שמעון , כולם אימנו והצליחו בקבוצות קטנות יותר לפני שהגיעו לגדולות.
ככה זה עובד וזה גם מאוד הגיוני .
האופציה השנייה והפחות מועדפת היא מינוי מאמן שעבד כמה שנים טובות במחלקות הנוער של אותו מועדון (סטייל רוני לוי) וגם זה מידי פעם יכול להצליח.
אבל, מי שחושב שההצלחה באה בהוקוס פוקוס וכל איזה פלופ שהעביר שנתיים במכבי פ"ת או בני יהודה יכול להתמודד עם המועדונים הגדולים
מוזמן להסתכל על אבוקסיס, לוזון, עטר, בנין , לנדאו ואחרים. צריך להבין שתפקיד מאמן במועדון גדול הוא מורכב ודורש לא רק הבנה בכדורגל אלא יכולות ניהול, משמעת ותעצומות נפש
והדברים האלה באים לרוב רק עם ניסיון ורק למעטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:33 
לירון האדום כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

את ב"ש ניצח יוסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:36 
שער 5 הוא קרנבל כתב:
סימרוטיץ כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

אני דווקא רואה שיפור אצל פרדי בקבוצה,זה לא שאנחנו משחקים מדהים, אבל יש שיפור משמעותי, במיוחד בלחץ על היריב, בקבוצה של פרדי.
בכל מקרה, דובר על מאזנים ולא על יכולות מקצועיות של מאמן.

:LOL2: :LOL2:
הפעם היחידה שלחצנו הייתה אחרי שבני-יהודה כבשה וחזרה אחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:44 
עוד כמה מאמנים היינו צריכים לעבור בכדי להודות שחוץ מ 6 שחקנים(גילי,בן חיים דאמרי,אלמוג,אדל/קליימן וטוטו,כל שאר השחקנים בסגל לא מתאימים לקבוצת צמרת,ואף אחד מהם לא היה מתקרב לסגל של שתי המובילות.הם בכותרות,מקבלים לעיתים הדים בתקשורת אבל זה רק מפני שהם בהפועל. באף קבוצה אחרת לא היו כותבים עליהם מילה כל השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 11:57 
nati כתב:
לירון האדום כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

את ב"ש ניצח יוסי.

יוסי ניצח בליגה את ב"ש בחוץ.
בגביע פרדי ניצח את ב"ש בחוץ.
יוסי אימן שניצחנו את כפ"ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 12:06 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
nati כתב:
לירון האדום כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

את ב"ש ניצח יוסי.

הפכת הכל.
יוסי אימן מול ב"ש בגביע (הגול של מור שושן בהארכה)
פרדי ניצח את ב"ש בחוץ בליגה (ספק פנדל על דמארי) ואת כפ"ס בגביע (ספק פנדל כשטוטו כבש).
לפרדי יש ניצחון והפסד בגביע, 4 נצחונות, 2 תיקו והפסד בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 12:07 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
nati כתב:
לירון האדום כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

את ב"ש ניצח יוסי.

הפוך

יוסי ניצח את ב"ש בגביע
פרדי ניצח את כפ"ס בגביע, ואת ב"ש בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 12:21 
EZMAN כתב:
לירון האדום כתב:
nati כתב:
לירון האדום כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

את ב"ש ניצח יוסי.

הפוך

יוסי ניצח את ב"ש בגביע
פרדי ניצח את כפ"ס בגביע, ואת ב"ש בליגה

טעויות שלי, תודה על התיקון שלך ושל קובסטר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 17:54 
לסטטיסטיקת העבר אין משמעות כשבאים לבחור מאמן להפועל של שנה הבאה.
מאמן נבחר מול משימה שמאחוריה עומד תקציב.
לדעתי המשימה למאמן שימונה תהיה אחת - תבנה קבוצה חדשה יציבה בתקציב נמוך מאד יחסית לרכש, שעל בסיסה ניתן לשדרג ולהתמודד בעתיד באופן נכון מול המכביזם הגולדרי (הרבה כסף, הרבה ביטחון עצמי ושחצנות, הערצה עיוורת של כל התיקשורת, וכשהם יעלו לשלב הבתם באלופות זה יהיה גרוע שבעתיים).
מה ישאר מהסגל הנוכחי:
1. טוט ואדל יעזבו. (את טוט לא היתי מחתים גם אם היה מבקש והוא לא יבקש).
2. כל הזרים פרט לרוצלה יעזבו.
3. בן חיים ו\או דמארי ימכרו כדי לכסות גרעונות ולהעמיד תקצב סביר. אישית אני מעדיף שבן חיים יעזוב, שחקן אגואיסטי שהתנהגותו פגעה בהפועל לא מעט, ושאיני רואה מאמן שיכול לאלפו כי האילוף כרוך במלחמה סטייל כהן ען ערן לוי).
4. באדיר, אנטבי, טועמה ואולי שי יפרדו מהקבוצה.
5. כל המגינים האחרים ילכו.
6. יש את גילי שלא ידוע בכלל באיזה כושר יהיה, את ממן גורדנה, שרם , ספורי אולי גם לאקס וכמובן בוריס קליינמן וזהו.

בקיצור צריך מאמן שיודע איך לבנות קבוצה, את כל מערכי הקבוצה מא עד ת. לא להביא שחקן או 2 ולרוץ לאליפות (קשטן, או גוטמן הנחה שהיה זמין, זה מתאים להם). צריך להביא זרים ושחקנים ישראליים שיכולים ליצור תלכיד שממנו תוך שנה או שנתיים נפרוץ חזרה. לא שחקנים שיתחלפו כל חצי שנה שנה- שחקנים לבסיס לטווח של 2-3 שנים.
אף אחד מהמאמנים שבסקר, בכלל היו במצב כזה.
תזכרו בקשטן בעונתו האחרונה אחרי השחרור הגדול של 2003 , החתמות הזויות (רמי אבו לבן? ) שלא הביאו לשום דבר והתחלת תחנת רכבת שהביאה ל2 עונות מלחמה על הישרדות בשנים שלאחר מכן.
בשלב הראשון צריך הנהלה , או ליתר דיוק מנהל מיקצועי\מנהל שיקבל סמכות לתוכנית ל 3 שנים ומאמן שיבחר ל 3 שנים שיכול לממש את התוכנית.
הסתכלות על הטווח הקצר לא תעזור.
ושלא יהיה ספק - לא יהיה כסף לרכש מסיבי ולהתחרות עם מכבי וחיפה על שחקני איכות ישראלים. בשוק ישארו שחקנים,כאלה שהם לא רוצים ,ושעדיין המשחק בהפועל ובמרכז עדיף להם על הצפון והדרום למרות שיקבלו שם כמה עשרות אלפי דולארים נוספים.
מי המאמן המתאים ? אולי אלי כהן שהוא המאמן שבנה הרבה קבוצות שאחרים הצליחו איתם. אולי רוני לוי. אולי מוטי איווניר.
את פרדי צריך להחזיק כסקאוט ראשי וחלק מצוות אימון הוא מביא זרים בכלל לא רעים ובזול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 18:04 
סמל אישי של המשתמש
אבן נייר ומספריים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אפריל 2013, 19:03 
pogi כתב:
כל הנושא הזה הרבה פחות מסובך ממה שחושבים
כמו בכל תחום אחר בחיים, ההצלחה במקומות גדולים באה בעיקר עם הניסיון ועם ההצלחה במקומות קטנים יותר .
שרף, גוטמן, קשטן, אלי כהן, גרנט ובן שמעון , כולם אימנו והצליחו בקבוצות קטנות יותר לפני שהגיעו לגדולות.
ככה זה עובד וזה גם מאוד הגיוני .
האופציה השנייה והפחות מועדפת היא מינוי מאמן שעבד כמה שנים טובות במחלקות הנוער של אותו מועדון (סטייל רוני לוי) וגם זה מידי פעם יכול להצליח.
אבל, מי שחושב שההצלחה באה בהוקוס פוקוס וכל איזה פלופ שהעביר שנתיים במכבי פ"ת או בני יהודה יכול להתמודד עם המועדונים הגדולים
מוזמן להסתכל על אבוקסיס, לוזון, עטר, בנין , לנדאו ואחרים. צריך להבין שתפקיד מאמן במועדון גדול הוא מורכב ודורש לא רק הבנה בכדורגל אלא יכולות ניהול, משמעת ותעצומות נפש
והדברים האלה באים לרוב רק עם ניסיון ורק למעטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 23 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: