תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 09:40

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הסיפור האמיתי: כל מה שסיפר שליט לחוקריו בצהל אחרי שחזר מהשבי
הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 18:13 
סמל אישי של המשתמש
בן כספית אפס
ואני לא חושב שגלעד שליט גיבור גדול, אבל אף אחד לא חשב ככה. תוך כדי השבי שלו בתחקירים צה"ליים אמרו את זה. אבל באמת הציפיות מחפ"ש בשריון לא כאלה גבוהות, הוא לא אמור להיות רמבו ולחסל שלושה מחבלים לבד. גם מחייל בחי"ר לא מצפים להיות רמבו רק הוא קיבל הכשרה יותר טובה להתמודדות עם מצב שתוקפים אותו רגלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 18:17 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
ואני לא חושב שגלעד שליט גיבור גדול, אבל אף אחד לא חשב ככה

אבל יותר קל להתווכח מול איש קש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 18:17 
איפה צה"ל בסיפור? אין לו סיי מה יפורסם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 20:11 
אוגוסטוס היל כתב:
את מי הפרסום הזה משרת?

עם כל זה שלא נעים לקרוא את הירידות של כספית הנפוח על שליט המסכן, מדובר בכתבה חשובה ומוצדקת. צה״ל חייב להציג אותה ואת לקחיה הישירים לכל חפ״ש ומפקד זוטר באשר הוא במערך הלוחם בשטח. במיוחד את הקטע על כך ששליט היה ראש קטן, לא היה לו מושג במילימטר במה שקורה שם סביבו ושזה לא עניין אותו, ושהוא לא היה מקשיב בתדריכים כי חשב שיהיה בסדר.

תסריט כזה מפחיד ומציאותי פשוט מחליף את הדיסקט בראש למי שנמצא שם. אם הייתי קורא את הכתבה הזאת במהלך השירות ואח״כ חלילה הייתי נקלע לסיטואציה דומה - אז לא יודע מה היה קורה, אבל זה היה פחות רע מאם לא הייתי יודע על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הסיפור האמיתי: כל מה שסיפר שליט לחוקריו בצהל אחרי שחזר מ
הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 20:17 
אבשה כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
את מי הפרסום הזה משרת?

עם כל זה שלא נעים לקרוא את הירידות של כספית הנפוח על שליט המסכן, מדובר בכתבה חשובה ומוצדקת. צה״ל חייב להציג אותה ואת לקחיה הישירים לכל חפ״ש ומפקד זוטר באשר הוא במערך הלוחם בשטח. במיוחד את הקטע על כך ששליט היה ראש קטן, לא היה לו מושג במילימטר במה שקורה שם סביבו ושזה לא עניין אותו, ושהוא לא היה מקשיב בתדריכים כי חשב שיהיה בסדר.

תסריט כזה מפחיד ומציאותי פשוט מחליף את הדיסקט בראש למי שנמצא שם. אם הייתי קורא את הכתבה הזאת במהלך השירות ואח״כ חלילה הייתי נקלע לסיטואציה דומה - אז לא יודע מה היה קורה, אבל זה היה פחות רע מאם לא הייתי יודע על זה.

פרסום לכל מאן דבעי זו הדרך היחידה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 20:24 
סמל אישי של המשתמש
אבשה כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
את מי הפרסום הזה משרת?

צה"ל לא צריך לבנות תו"לים שמתבססים על חפ"שים בשריון שמגדילים ראש ומשחקים אותה רמבו, המחדל פה שהם הצליחו לחפור מנהרה מעבר לגבול, וקשה לי לראות איך אפשר להפיל את זה על שליט וגודל הראש שלו.

ומעבר לזה, לא יזיק לצה"ל להסתכל על איך ההתרעות המודיעניות שלו עובדות, לפחות בזמני, זה היה משהו בין זאב זאב לכיסוי תחת לאמ"ן.
לא נראה לי שהיה פרק זמן בהיסטוריה האנושית שבו לא היו התרעות על חטיפת חייל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 20:27 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אבשה כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
את מי הפרסום הזה משרת?

צה"ל לא צריך לבנות תו"לים שמתבססים על חפ"שים בשריון שמגדילים ראש ומשחקים אותה רמבו, המחדל פה שהם הצליחו לחפור מנהרה מעבר לגבול, וקשה לי לראות איך אפשר להפיל את זה על שליט וגודל הראש שלו.

ומעבר לזה, לא יזיק לצה"ל להסתכל על איך ההתרעות המודיעניות שלו עובדות, לפחות בזמני, זה היה משהו בין זאב זאב לכיסוי תחת לאמ"ן.

אפשר להרחיב על זה אבל לא פה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 מרץ 2013, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
L. Suarez כתב:

אפשר להרחיב על זה אבל לא פה...

אף פעם לא הבנתי הודעות כאלו.
אם אתה יכול להגיב תגיב, אם לא, לא.

אם חשוב לך להזכיר לציבור הגולשים שאתה יודע דברים נורא סודיים, אתה יכול לשים את זה בחתימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 03:30 
שחר כתב:

אצלנו כווננות עם שחר לא החלה לפני 5 בבוקר. שמעת על חיילים שהיו ערים וספגו rpg מתחת לאף ואז הסתערו כמו אריות לעבר הירי וחיסלו את המחבלים? מאיפה אתה יודע מה קורה אינסטנקטיבית? חטפת בתוך טנק שמפוצץ בחומרי נפץ פעם rpg?

הוא ממש לא גיבור, אבל זה מגוחך שאנשים שופטים אותו ואת הצוות שלו בסיטואציה כזו, אתם ובן כספית הריי ממש גיבורים גדולים.

אצלכם לא משנה כרגע... הם היו בכוננות עם שחר כך שכולם היו צריכים להיות ערים.
RPG על מרכבה שלוש זה כמו קפצונים על רכב... זה אולי עושה רעש.. אבל לא יותר מזה...
זה לא נגמ"ש...

חייל קרבי מאומן להילחם... שיורים לך על הטנק RPG אתה יודע איך להגיב...

לפי דבריך עם ירו עלי RPG אז אני כן יכול לשפוט אותו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 04:22 
אמיר כתב:
אבשה כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
את מי הפרסום הזה משרת?

צה״ל בהחלט צריך לבנות תו״לים ברמת הלוחם הבודד, וכך הוא גם עושה. לצוות טנק בזמני היו תרגולות בהם כל איש צוות ידע ותירגל את סדר הפעולות שלו. כך לשריפה במנוע, שריפה בצריח, נהג פצוע, מפקד פצוע ועוד מצבים שהצוות יכול להיתקל בהם.
וזה שהיה או לא היה מחדל ברמות שמעל זה לא רלוונטי. אף אחד לא בא בטענות לצוות הטנק על זה שנחפרה מנהרה והם לא ידעו על כך, הביקורת היא על התפקוד שלהם, ואם העובדות נכונות זו ביקורת מוצדקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 06:46 
שחר: הם יודעים כמה חיילים היו ערים כי שליט סיפר להם. הוא הלך לישון 25 דקות לפני הארוע והוא ידע כמה אנשים היו ערים בזמן הזה.
אמיר: אני לא בטוח שברמת המקרו אני לא מסכים איתך אבל חלק מהתו"ל הצה"לי זה גם חיילים זוטרים קרביים שיורים בנשק האישי שלהם ובפרט חפ"שים שנלחמים נגד חוטפים. זה משהו שמחדירים לחיילים בערך מהגיוס (בין השאר אגב כי צה"ל מעדיף חייל מת על חייל שבוי) ולא חסרים מקרים שבהם חיילים נלחמו בחוטפים, לפעמים שלא בהצלחה.
בעולם אידיאלי גם כאשר המערכים האחרים כושלים וחולייה של מחבלים מוצאת את עצמה מול צוות טנק אז צוות הטנק צריך לחסל אותה והניתוח של כספית על האפשרויות המבצעיות העדיפות של הצוות נראות נכונות. הוא כמובן מתעלם מהעובדה שמדובר במישהו שמתעורר מפיצוץ אחרי 25 דקות שינה ולפני שהוא מבין מה קורה הוא שומע את החברים שלו מתים. זה מטעה להשוות את ההתנהגות של החפ"ש בסיטואציה הזאת להתנהגות של החייל האידיאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 13:06 
גיא האדום כתב:
שחר: הם יודעים כמה חיילים היו ערים כי שליט סיפר להם. הוא הלך לישון 25 דקות לפני הארוע והוא ידע כמה אנשים היו ערים בזמן הזה.
אמיר: אני לא בטוח שברמת המקרו אני לא מסכים איתך אבל חלק מהתו"ל הצה"לי זה גם חיילים זוטרים קרביים שיורים בנשק האישי שלהם ובפרט חפ"שים שנלחמים נגד חוטפים. זה משהו שמחדירים לחיילים בערך מהגיוס (בין השאר אגב כי צה"ל מעדיף חייל מת על חייל שבוי) ולא חסרים מקרים שבהם חיילים נלחמו בחוטפים, לפעמים שלא בהצלחה.
בעולם אידיאלי גם כאשר המערכים האחרים כושלים וחולייה של מחבלים מוצאת את עצמה מול צוות טנק אז צוות הטנק צריך לחסל אותה והניתוח של כספית על האפשרויות המבצעיות העדיפות של הצוות נראות נכונות. הוא כמובן מתעלם מהעובדה שמדובר במישהו שמתעורר מפיצוץ אחרי 25 דקות שינה ולפני שהוא מבין מה קורה הוא שומע את החברים שלו מתים. זה מטעה להשוות את ההתנהגות של החפ"ש בסיטואציה הזאת להתנהגות של החייל האידיאלי.

כשמחליפים משמרת במארב, 2 חיילים שהיו בתצפית עם הראש מחוץ לטנק הולכים לישון ו2 אלה שמחליפים אותם מתייצבים במקומם בעמדות, זהו תהליך שבו כל הארבעה ערים. כש2 החיילים הנחים נרדמים הם לא יכולים לדעת מי ער ומי ישן, אז איך בדיוק שליט יכל לדעת?
לגבי ה"מאומנים" וזו תשובה גם לחן אבקוסיס שכנראה מעולם לא היה בשיריון או באימון של שיריון. אתה חושב שאי פעם תרגלו חיילים בשיגור טיל אמיתי לתוך טנק שבו הם נמצאים שלפחות חצי מאנשי הצוות ישנים בו בזמן הירי? גם מה שכתבת לגבי היכולת של הטנק להתמודד עם rpg לא נכונה, יש כמה נקודות תורפה מאוד מסוכנות בטנק שאי אפשר להרחיב עליהם בגלל בטחון שדה, בטח כשהטיל נורה מטווח כל כך קצר.
לא יודע באיזה סרט אתם נמצאים, אבל אלו דברים שבמקרה הטוב מסבירים לחיילים בתיאוריה., כשהם מתמודדים עם זה אז בדרך כלל זו הפעם הראשונה בחיים שלהם שהם נתקלים במקרה אמת שכזה. שוב, לא מדובר בחיילים מורעלים עם רצח בעיניים, אלא בעיקר חבר'ה נחמדים שהפרופיל הוביל אותם בעל כורחם לחזית וללחימה כשהתרגולת היחידה שהם עשו בימיי חייהם זה הסתערות עם רובה על מטרות קרטון בחודשיים הראשונים של הטירונות. במאות השעות שהיינו במארבים האלה בטנק, תמיד חששנו מהרגע שמקרים כאלה יגיעו והעובדה שאנחנו לא ממש יודעים ומסוגלים להתמודד איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 13:16 
כל הדיון הזה לא כזה רלוונטי כשלא מדובר על חיילים מקצועיים, אלא על ילדים בני 19 שרק רוצים לחיות, ואת חלקם הלא קטן הכריחו להיות שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 16:31 
סמל אישי של המשתמש
יאאלה, גלעד שליט כזה אפס. היה צריך להיות עם סכין בין השיניים וכשהמחבלים הגיעו לטנק הוא היה צריך עם הפה לחתוך להם את הגרון.

וכשאני חושב על זה אצלנו בגולני היו סיפורי גבורה שכאלה על שני אנשים, ארז גרשטיין ז"ל וצ'יקו תמיר. האחד מת והשני עיקבו לו את הקידום פעמיים בקריירה כשבפעם הראשונה זה היה בעיקבות מוות של שני חיילים שהלכו עם אנטנה לונג פתוחה בטייבה.
נדירים החיילים שהיו נוהגים אחרת מגלעד שליט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 16:48 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
יאאלה, גלעד שליט כזה אפס. היה צריך להיות עם סכין בין השיניים וכשהמחבלים הגיעו לטנק הוא היה צריך עם הפה לחתוך להם את הגרון.

וכשאני חושב על זה אצלנו בגולני היו סיפורי גבורה שכאלה על שני אנשים, ארז גרשטיין ז"ל וצ'יקו תמיר. האחד מת והשני עיקבו לו את הקידום פעמיים בקריירה כשבפעם הראשונה זה היה בעיקבות מוות של שני חיילים שהלכו עם אנטנה לונג פתוחה בטייבה.
נדירים החיילים שהיו נוהגים אחרת מגלעד שליט

במקרה בשבוע שעבר הייתי שותף לצוות ההדרכה במסע סיור וניווט ה 14 לזכרו של ארז גרשטיין (שכבות ז'-ח של מועצה איזורית עמק יזרעאל).
המוות שלו לא היה קשור, לגבורת יתר כמו שניתן להבין מההודעה שלך. או במילותיה של המלכה ויקיפדיה:
ציטוט:
ב-28 בפברואר 1999 (י"ב באדר ה'תשנ"ט) נהרג גרשטיין ממטען צד של חזבאללה שהופעל לעבר מכונית המרצדס המשוריינת שבה נסע בקרבת מוצב כאוכבא ברצועת הביטחון ליד צומת סוק אל חאן, לאחר שחזר מביקור של ניחום אבלים בביתו של איש צד"ל שנהרג, בכפר הלבנוני שבעא. השיירה נסעה לכיוון מפקדת עוצבת לבנון במטולה. בפיצוץ, שגרם להתהפכות המכונית, נהרגו גם נהגו רס"ב עימאד אבו ריש, קשרו סמ"ר עומר אל-קבץ וכתב קול ישראל בצפון אילן רועה, שהתלווה אל גרשטיין למשימת סיקור. מותו של הקצין הבכיר בלבנון, היה הטריגר האחרון ליציאת צה"ל מלבנון במאי 2000. ברק המועמד לראשות הממשלה אמר במהלך מסע הבחירות שלו שיפעל עד יוני 2000 ליציאת צה"ל מלבנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
אני מכיר את סיפור המוות של גרשטיין. הוא היה יעד מועדף על החיזבאללה ולא סתם. הוא היה מהטיפוסים האלה שהיה די ברור שהם יגמרו או בתור רמטכלים או בארון. לצערי הוא גמר בארון.
בכלל כל כך הרבה גיבורים גדולים מתו שמה, כל כך הרבה שהיכרתי. פעם אחרונה שראיתי את גרשטיין היה בהלוויה של חוסיין עלי עמאר המג"ד הדרוזי הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 17:45 
סמל אישי של המשתמש
לאת מבין מה פסול בכתבה/במאמר/בספר של בן כספית, בהנחה שמה שכתוב שם אמת.
לא צריך להעמיד את שליט לדין, לא צריך לכלוא אותו אבל אין פסול מפירסום סיפור נפילתו בשבי במידה ונכון.
נכתב כאן ששליט נשחט על ידי בן כספית.
כשאתה מחליט להיות בלבריטאי זה המחיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 17:54 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
לא צריך להעמיד את שליט לדין, לא צריך לכלוא אותו אבל אין פסול מפירסום סיפור נפילתו בשבי במידה ונכון.

מחליט להיות סלבריטאי? נו באמת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 18:03 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:

אין מניעה לספר את מה שהיה שם, אבל לספק על כל דבר ששליט לא עשה וכל נשק שהייתה יכולה להיות לו אולי גישה אליו? זה מוגזם בכל רמה.
לא רק זה, הוא גם הגדיל ואמר ששליט הסגיר את עצמו לחמאס (שזה נכון), במקום לנסות ולהקריב את חייו לצה"ל, כי הרי לצה"ל עדיף שליט מת משליט חטוף, את מי זה מעניין מה עדיף לשליט ומשפחתו?
ושליט ממש לא בחר להיות סליבריטאי, הדבר היחידי שהוא עשה זה לכתוב את הטור המביך שלו בידיעות, חוץ מזה הוא עשה את המקסימום בשביל לא להתבלט,
מה זה אשמתו שכל טיול שהוא עושה עם ידידה הופך לרומן נסתר בפני הרשת?

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
אדום אופטימי כתב:

אין מניעה לספר את מה שהיה שם, אבל לספק על כל דבר ששליט לא עשה וכל נשק שהייתה יכולה להיות לו אולי גישה אליו? זה מוגזם בכל רמה.
לא רק זה, הוא גם הגדיל ואמר ששליט הסגיר את עצמו לחמאס (שזה נכון), במקום לנסות ולהקריב את חייו לצה"ל, כי הרי לצה"ל עדיף שליט מת משליט חטוף, את מי זה מעניין מה עדיף לשליט ומשפחתו?
ושליט ממש לא בחר להיות סליבריטאי, הדבר היחידי שהוא עשה זה לכתוב את הטור המביך שלו בידיעות, חוץ מזה הוא עשה את המקסימום בשביל לא להתבלט,
מה זה אשמתו שכל טיול שהוא עושה עם ידידה הופך לרומן נסתר בפני הרשת?

יקירי,
אם שליט היה רוצה הוא היה מגיע לראות משחק של המחלה מבלי שזה יוכרז ע"י הכרוז.
אם שליט היה רוצה לראות משחק של ברצלונה או ריאל בכדורגל (לא זוכר בדוייק ) הוא היה יכול לעשות זאת בצנעה.
לא כתבתי שכל אות של בן כספית חקוקה בסלע. בעיקרון גלעד שליט התרשל במילוי תפקידו. ולא טענתי ואיני טוען שהיה חלילה צריך להקריב את חייו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 18:14 
סמל אישי של המשתמש
א. לא הייתה לו כל כך ברירה, הוא הגיע למשחק כאוהד של מכבי תל אביב, ברגע שזיהו אותו קראו בשמו, מה אתה רוצה שיתחבא כל היום בבית מחשש שיפרסמו שאת מה שהוא עושה.
ב. אכן היה את הקטע עם המשחק בברצלונה, רק אני לא מכיר הרבה אנשים, בעיקר אוהדי ספורט בגילאי ה20 שיסרבו להצעה לבוא לקלאסיקו ליציע הכבוד על חשבון הברון.
ג. זה לא שהוא ברח יותר מדי מהידוענות הציבורית, אבל לא הייתי אומר שהוא בחר להיות סלבריטאי, רחוק מכך.

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 18:20 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
א. לא הייתה לו כל כך ברירה, הוא הגיע למשחק כאוהד של מכבי תל אביב, ברגע שזיהו אותו קראו בשמו, מה אתה רוצה שיתחבא כל היום בבית מחשש שיפרסמו שאת מה שהוא עושה.
ב. אכן היה את הקטע עם המשחק בברצלונה, רק אני לא מכיר הרבה אנשים, בעיקר אוהדי ספורט בגילאי ה20 שיסרבו להצעה לבוא לקלאסיקו ליציע הכבוד על חשבון הברון.
ג. זה לא שהוא ברח יותר מדי מהידוענות הציבורית, אבל לא הייתי אומר שהוא בחר להיות סלבריטאי, רחוק מכך.

מכבי הזמינה אותו למשחק בנוקיה. הוא היה יכול להציב תנאי שהוא לא רוצה צרמוניה סביב הנושא. האם מכבי היו מבטלים את הזמנתו ? לא מאמין.
כנ"ל בספרד.
וזה על קצה המזלג. היו עוד מקרים שראיתי בטלויזיה ואמרתי לעצמי "חגיגות שליט".

עיני לא צרה בבחור. מאחל לו כל טוב ושישתלב בחיים טוב ככל שניתן.
על משרד הביטחון לסייע לו כשבוי לשעבר, ולפתור כל בעייה שמתעוררת כדי לקל עליו על ההתשלבות מחדש בחיים.
מכאן ועד הטכסים שהוא שותף מלא בהם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 18:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:

מכבי הזמינה אותו למשחק בנוקיה. הוא היה יכול להציב תנאי שהוא לא רוצה צרמוניה סביב הנושא. האם מכבי היו מבטלים את הזמנתו ? לא מאמין.
כנ"ל בספרד.
וזה על קצה המזלג. היו עוד מקרים שראיתי בטלויזיה ואמרתי לעצמי "חגיגות שליט".

עיני לא צרה בבחור. מאחל לו כל טוב ושישתלב בחיים טוב ככל שניתן.
על משרד הביטחון לסייע לו כשבוי לשעבר, ולפתור כל בעייה שמתעוררת כדי לקל עליו על ההתשלבות מחדש בחיים.
מכאן ועד הטכסים שהוא שותף מלא בהם

תאכלס, אתה פשוט עצבני שלפני המשחק הוא לא אכל במסעדה שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מרץ 2013, 19:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:

צה״ל בהחלט צריך לבנות תו״לים ברמת הלוחם הבודד, וכך הוא גם עושה. לצוות טנק בזמני היו תרגולות בהם כל איש צוות ידע ותירגל את סדר הפעולות שלו. כך לשריפה במנוע, שריפה בצריח, נהג פצוע, מפקד פצוע ועוד מצבים שהצוות יכול להיתקל בהם.
וזה שהיה או לא היה מחדל ברמות שמעל זה לא רלוונטי. אף אחד לא בא בטענות לצוות הטנק על זה שנחפרה מנהרה והם לא ידעו על כך, הביקורת היא על התפקוד שלהם, ואם העובדות נכונות זו ביקורת מוצדקת.

אתה צודק ברמה המילולית, אכן יש תו"לים לכל הדברים האלו, אבל לצה"ל יש תו"לים להכול.
זה כמו הנוהלים שיש לשריון נגד מטוסי קרב, כן, מלמדים את זה, אבל עדיין, אם מפקד גזרה בונה את מערך הנ"מ שלו על זה שמישהו יפיל מיג 29 עם המאג, משהו דפוק במערכת באופן הרבה יותר עמוק מיכולות הירי של הטנקיסט.

מעבר לזה, אני חושב שיש לך הערכת יתר מאד מאד גבוה לכמות ולאיכות של אימוני החי"ר שחיילי שיריון מקבלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 54 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: