הפועל כתב:
סימרוטיץ כתב:
הפועל כתב:
מצחיק. 30 שנה אנחו מחזיקים צבא שלם שמוכן ללוחמה ראש בראש מול אוגדות טנקים, חיל אויר שמתכונן למכה המקדימה הבאה של צבאות מצרים וסוריה, וכו' וכו'.
זה מה שיש לנו היום.
ואז כשכל הצבאות מסביבנו מתפוררים, אז מסבירים לנו ש"ברור" שעכשיו אי אפשר לקצץ ורק להרחיב. הרי האנרכיה בשער!
במקום פשוט להסב ולהכשיר כמה גדודים שישמרו על הגבול, מוצאים דרך לעשות ספין חדש איך בעצם הכל עוד יותר נורא ממקודם.
בשם מפלצת הספגטי המעופפת, כמה זמן אנשים ימשיכו לקנות את ההפחדות האלו של מערכת הבטחון.
אני מבין שעדין לא נפל לך האסימון שהגבולות בעולם המודרני לא רלוונטיים כלכך, העידן החדש יביא איתו סכנות מרובות שמדינות בודדות לא יוכלו להתמודד איתם בהגנה פסיבית , לא בכדי יש ניסיונות להקים קואליציה חדשה שתתמודד עם האיומים החדשים .
ודרך אגב לא זכור לי שמישהו אמר את מה שרשמת למעלה , אם כבר , רק קיצצו במערכת הביטחון וצה"ל ביטל הרבה מערכים גדולים ב 30 שנה האחרונות , אפילו היתה תוכנית רב שנתית בנושא שמטרתה להקטין את הצבא , "צבא קטן וחכם" , אבל נראה לי מגניב לרשום דברים שלא יודעים .
אבל ספינים

הייתה תכנית רב שנתית שיצא ממנה מעט מאד. בפועל צהל לא צומצם. למקרה שלא שמעת התכנית הזאת של ברק לא מומשה בסוף, והיא מלפני 20 שנה. מאז לא הרבה השתנה תכלס. בדיוק השבוע צוין בדה מארקר שב10 השנים האחרונות תקציב צהל גדל נומינלית פי 2.
בינתיים מצרים התמוטטה, וסוריה בהתפוררות, והאויב הכי גדול נמצא בכלל במרחק כמה אלפי קילומטרים ואין לנו אפשרות מעשית לפגוע באיום שלו לבדנו. אבל צהל בשלו - לעולם צריך להגדיל את התקציב, האיומים לעולם "מהותיים" ו"רציניים".
זה נחמד לאמר ש"הגבולות לא כ"כ רלבנטיים" ושאר המליצות. אבל כמו שאמרתי צהל לא מורכב מאוגדות מעופפות. המערך הלוחם מורכב מטייסות, גדודי שריון, מג"ב, תותחנים, חטיבות חי"ר. למה חייבים לשמור אותם בהיקף הנוכחי (ואת כל המערך שתומך בהם כמובן) באותו גודל אם אחד משני הצבאות המשמעותיים שמסביבנו התמוטט, ועם השני יש הסכם שלום יציב כבר 30 שנה והמדינה שלו גם היא בהתפוררות ותלויה יותר ויותר בסיוע חוץ של המערב?
שוב , אני לא יודע על איזה נתונים אתה מתבסס , אבל נראה לי שאתה לא כלכך בקיא בנושא , כדי לא לפגוע בביטחון שדה , רק אומר שצה"ל צומצם גם צומצם .
בכל מקרה אני לא טענתי שצריך כוח אדם (וצריך) אני טוען שתקציב הביטחון צריך לגדול משמעותית ובגרף עולה ככל שהאיומים גדלים (והם גדלים), אתה כנראה חושב בקונספט של "המלחמה שעברה" קצת מזכיר את האינדיאנים שנטבחו מל הרובים האמריקאים , אין מה לעשות המלחמה הבאה היא שונה ועל מנת להתאים את צה"ל למשימות הנדרשות צריך הרבה מאוד כסף .
אולי זה יפתיע אותך אבל במלחמה החדשה לצה"ל יהיה הרבה יותר קשה ממה שהיה בעבר , דווקא מלחמה מול צבאות קונבנציונליים הוא הדבר פשוט יותר לצה"ל .
אז עד כה היו לנו שלושה גבולות שקטים מאוד וגבול אחד בעייתי , עכשיו שלושה לא שקטים ואחד שבעתיד הקרוב יכול להפוך להיות בעייתי מאוד (ועוד לא דיברנו על הפלסטינים), יתר על כך אין משטר בלוב אין משטר בעירק והדרך לכאן קצרה מתמיד , וכן אני יודע שאני מתיש אבל עוד לא דיברנו על סודאן ושאר מדינות חסות של האיסלאם הקיצוני .
אבל אני בעד בוא נקצץ