teknoboy כתב:
קרה פעם באוסטרליה שבאיזה אירוע במימון המדינה, שהתרחש בעיר הבירה, הורדו בכוח נשים מהבמה כדי "לא לפגוע ברגשות המאמינים"?
זה שייך ל"מעמדה מבחינה חוקית" או שזה סתם "התייחסות לאישה ברחוב"? אותה שאלה לגבי אוטובוסים בהן נשים "מתבקשות" לשבת מאחור.
ועם כל הכבוד לחקיקה כזו או אחרת, אם אישה לא יכולה להסתובב במרחב הציבורי (אם מפני שיטרידו אותה, אם מפני שיגרשו אותה בכוח, אם מפני שהיא צריכה ללכת על המדרכה השניהה, וכו' וכו') אז מעמד האישה בישראל הוא על הפנים.
אני די משוכנע שאין פה אף אחד שהיה רוצה שהבת שלו תגור במדינה שאמנם יש בה חוקים שמחייבים מעסיקים לפרסם מודעות דרושים שפונות לשני המינים אבל היא לא יכולה ללכת בה ברחוב בשקט.
התמונה בישראל, גם מבחינה חוקית, עדיין צריכה להשתפר. לא מכיר מקרה באוסטרליה כמו שציינת, אבל באותה נשימה אמרתי לך שיש כאן למשל מדינות שהפלה אסורה בהן על פי חוק. אני גם יודע באופן אישי, שהרבה יותר קשה להביא למעצר של בעל מתעלל מאשר בישראל. אז יש פנים לכאן ולכאן, ולא בטוח איפה הזכויות הבסיסיות של אשה יותר נפגעות, גם אם מדובר במדינות אחרות.
ושוב, ביחס למה שאתה טוען על המרחב הציבורי, אתה צודק ב-100%, אבל אני לא בטוח שאפשר לעשות משהו בנושא מבחינת חקיקה. זה עניין תרבותי-התנהגותי שהוא חמור מאד בישראל. זו תרבות בהמית, שהפגיעה בנשים היא רק אחד מהסימפטומים שלה.