תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 24 יוני 2025, 09:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: האו"ם שוב מראה כמה הוא מוחזק ע"י אג'נדה מסוכנת בביצים
הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 10:25 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
יכול להיות שהדרך הטובה ביותר היא למדוד על פי מדדים כלכליים למיניהם. הנה נקודת התחלה טובה לבירור הנושא:
http://economix.blogs.nytimes.com/2010/03/08/the-worlds-best-countries-for-women/

כל מדד כזה פסול מראשיתו כשהוא לא לוקח בחשבון הבדלים תרבותיים באוכלוסיה (הישראלית)

נ.ב - שמתי לב שהתעלמת באלגנטיות מכל השאלות ששאלתי ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 10:32 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
יכול להיות שהדרך הטובה ביותר היא למדוד על פי מדדים כלכליים למיניהם. הנה נקודת התחלה טובה לבירור הנושא:
http://economix.blogs.nytimes.com/2010/03/08/the-worlds-best-countries-for-women/

כל מדד כזה פסול מראשיתו כשהוא לא לוקח בחשבון הבדלים תרבותיים באוכלוסיה (הישראלית)

אתה מתכוון להגיד שאצל החילונים האשכנזים שגרים בתל אביב הכול בסדר?
כי אני מסכים איתך שאצלם המצב יותר טוב מבחלקים אחרים של המדינה.

לגבי השאלות שלך:
1. לא יודע איך לטפל בזה בכל מגזר. אני לא מומחה לנושא ולא מקבל כסף מהמדינה כדי למצואפתרונות.
2. אתה שואל אותי למה נתן אשל ממשיך לעבוד? איך אני אחראי על זה? למה נראה לך שאני בעד זה?
3. יש חוקים במדינה. בוא נתחיל מלשמור עליהם ולאכוף אותם. אמורות גם להיות נורמות ציבוריות מחייבות, גם לאנשים רגילים וגם לנתן אשלים (ראה סעיף 2).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
טקנובוי אולי קצת הגזים עם האופן הגורף בו מתייחסים לנשים בישראל אבל הוא צודק בתהליך שעובר במדינה.
אם עד לפני כמה שנים האפליות והיחס המשפיל היה רחוק מהעין, במקומות הסגורים של החרדים בבני ברק וירושלים, היום זה כבר נמצא בהרבה יותר מקומות כחלק מההתפשטות וההשתלטות של החרדים על המקומות האלו כמו רמת בית שמש, שכונות מסוימות בחדרה ואשדוד, שלא לדבר על ההתחרדות שעוברת ירושלים. אחוז היהודים החילוניים בירושלים נמצא בירידה מתמדת ולא רחוק היום שהוא יגיע לאחוזים בודדים לצד החרדים והערבים.
אז נכון שאיפה שרובנו גרים אנחנו לא נחשפים לזה ולשמחתי בתעשיה שאני עובד בה אין הבדל בשכר בין גבר לאישה (לא יודע איך זה עובד אצל המנכ"לים אבל ברמה שלי אין הבדל) אבל זה קיים וזה הולך ומחמיר. עצוב שככל שאנחנו מתקדמים עם הזמן, אנחנו הולכים אחורה ביחס ובגישה לנשים. עד לפני שלוש-ארבע שנים אף אחד לא דיבר במושגים של הדרת נשים למשל וכיום זה נמצא בכל מקום.
לדעתי זה נובע מהתהליכים הדמוגרפיים במדינה ומכך שאחוז היהודים החילוניים הולך ומתמעט. אין מה לעשות, בעוד שאנחנו עושים שיקולים כלכליים לפני כל ילד, החרדים והערבים מתרבים בלי לחשוב פעמיים. כל עוד התהליך הזה ימשיך, אני לא רואה לצערי שינוי חיובי ביחס לנשים אלא זה רק ילך ויהיה יותר גרוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 10:45 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, הקטע הוא שיחס מבזה לנשים והטרדה יומיומית שלהן הם לא נחלתו של המגזר החרדי בלבד.
נכון ששם זה יותר ציורי (מקום באוטובוס, ילדות שאורזים אותן כך שלא יגרו מינית את הגברים ואני לא יודע מה), אבל זה קיים בכל מקום, ופחות או יותר כל אישה בארץ חווה את זה.
וכמובן שאי השוויון המגדרי בישראל (כמו שהוא נמדד במדדים השונים, ראה הלינק שהבאתי למעלה) הוא לא בדיוק מהנמוכים במערב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 11:15 
סמל אישי של המשתמש
נראה לי קצת מוגזם לקבוע שכל אישה בארץ עברה הטרדה (ופה גם נכנסים לעניין של מה זו הטרדה ואיך היא מתבטאת) אבל אני מסכים שהיחס לנשים הולך ונהיה גרוע עם הזמן.
עדיין, יש הרבה דוגמאות טובות. שלוש מפלגות בולטות מונהגות ע"י נשים (עבודה,מרצ והתנועה), פיירברג וגרמן כראשי ערים מהמוצלחות בארץ, אישה נמצאת בראש הבנק הכי גדול במדינה כבר שנים (גליה מאור ועכשיו רקפת רוסק-עמינח), סטלה הנדלר מונתה כמנכ"ל בזק, רונית בר ניב כיו"ר תנובה, אורנה ברי כמנכ"ל EMC ישראל ועוד לא מעט דוגמאות.
כמה מתוך זה מחלחל למטה ? תלוי איפה מסתכלים. אני כן חושב שהיחס לנשים תלוי הרבה באותו תהליך דמוגרפי שמשפיע גם על היהודים המסורתיים למשל ובגלל אופיה של המדינה שהולכת יותר ויותר ימינה ולכיוון המסורת, היחס לנשים הולך ונהיה יותר גרוע בהתאם.
בשורה התחתונה, אלא אם כן יקרה משהו יוצא דופן, אותו תהליך שעובר על המדינה רק ילך וידרדר את היחס לנשים ואת מעמד האישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 12:10 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
נראה לי קצת מוגזם לקבוע שכל אישה בארץ עברה הטרדה (ופה גם נכנסים לעניין של מה זו הטרדה ואיך היא מתבטאת)

גם אני חשבתי כמוך פעם, אין בארץ אפליה כלפי מיעוטים - לאומיים, עדות ונשים....
ומה שמדהים הוא שאני עובד במגזר הציבורי וזה כל כך בולט.
אני עובד הרבה עם נשים ביחד, אחרי כמה שעות אני שומע סיפור הטרדה/אונס. בינתיים מעל 80%.
הן לא מספרות לבעלים, לחברות לעבודה וכמעט לאף אחד. מדובר בנשים מצליחות, שאפתניות וחזקות מאוד ועדיין ..הסיפורים מדהימים, פליליים למהדרין לרוב.
על אפליה בכלל אין מה לדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: האו"ם שוב מראה כמה הוא מוחזק ע"י אג'נדה מסוכנת בביצים
הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 12:40 
סמל אישי של המשתמש
deep red כתב:
kobster כתב:
נראה לי קצת מוגזם לקבוע שכל אישה בארץ עברה הטרדה (ופה גם נכנסים לעניין של מה זו הטרדה ואיך היא מתבטאת)

גם אני חשבתי כמוך פעם, אין בארץ אפליה כלפי מיעוטים - לאומיים, עדות ונשים....
ומה שמדהים הוא שאני עובד במגזר הציבורי וזה כל כך בולט.
אני עובד הרבה עם נשים ביחד, אחרי כמה שעות אני שומע סיפור הטרדה/אונס. בינתיים מעל 80%.
הן לא מספרות לבעלים, לחברות לעבודה וכמעט לאף אחד. מדובר בנשים מצליחות, שאפתניות וחזקות מאוד ועדיין ..הסיפורים מדהימים, פליליים למהדרין לרוב.
על אפליה בכלל אין מה לדבר.

אני בכוונה מבדיל בין אפליה להטרדה.
אפליה נגד נשים קיימת, גם הרשימה שלי למעלה לא סותרת אותה. לשמחתי הרבה בהייטק אין הבדל במשכורות בין גברים לנשים (שוב, לא יודע איך זה עובד ברמות המנכ"לים/סמנכ"לים) ויצא לי לעבוד במקום ששייך למגזר הציבורי ובו יש המון נשים. גם עכשיו אני עובד בפרויקט עבור כללית וכמעט כל מי שאני עובד מולו שם הן נשים.
זה לא מספיק ויש עוד המון מה לשפר אבל אנחנו בכיוון הנכון.
לגבי ההטרדה, ציינתי כבר שזה תלוי גם מה מחשיבים בתור הטרדה. אם יש דבר אחד שבאמת מרתיח אותי זו החופשיות של אנשים להעיר מה שבא להם על מה שבא להם למי שבא להם . אם יותר יתלוננו ואם בעיקר ירחיבו את הענישה, אולי זה מה שיעצור את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 14:01 
1 ל-3 נשים נאנסות בעולם, אני מניח שהאחוזים בישראל לא מאוד רחוקים מזה. כל אישה בישראל מוטרדת מינית ברחוב - חילונית, דתית, חרדית, לבנה, שחורה, ערבייה וכן הלאה. כדאי שתפנימו שאנחנו חיים במדינה שוביניסטית.

If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same
Yours is the Earth and everything that's in it

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 14:08 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

אתה מתכוון להגיד שאצל החילונים האשכנזים שגרים בתל אביב הכול בסדר?
כי אני מסכים איתך שאצלם המצב יותר טוב מבחלקים אחרים של המדינה.

לגבי השאלות שלך:
1. לא יודע איך לטפל בזה בכל מגזר. אני לא מומחה לנושא ולא מקבל כסף מהמדינה כדי למצואפתרונות.
2. אתה שואל אותי למה נתן אשל ממשיך לעבוד? איך אני אחראי על זה? למה נראה לך שאני בעד זה?
3. יש חוקים במדינה. בוא נתחיל מלשמור עליהם ולאכוף אותם. אמורות גם להיות נורמות ציבוריות מחייבות, גם לאנשים רגילים וגם לנתן אשלים (ראה סעיף 2).

לא רק חילונים אשכנזים תל אביבים, אלא בעוד אזורים נוספים אחרים.

1. ברור שלא, פשוט היה מעניין לשמוע את חוו"ד מנקודת מבט סוציולוגית.
2. נתתי דוגמא לעניין של שפיטה וענישה.
3. מסכים.

אני דווקא לא שותף לנבואות הפסימיות שהובעו בהמשך האשכול, בייחוד עם הממשלה החדשה שקמה פה עכשיו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 17:44 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:
אדום מטלי כתב:
teknoboy כתב:

הבנתי.
בקיצור אתה אומר שיש יותר גרוע מישראל, ושהנשים הישראליות צריכות להסתפק בזה שלא דורשים מהן לשים רעלה ושעדיין מרשים להן להוציא רשיון נהיגה או ללכת ברחוב.
אני בטוח שהבת שלך תישמח לדעת שהעתיד שלה בישראל כל כך ורוד, והמעמד שלה כל כך מרומם - חוץ מהקטע הזה שאסור להאזין לקולה, לראות אותה, להושיב אותה בקדמת האוטובוס וכו' וכו'.

אם זה מה שהבנת מדברי, אני מרים ידיים.
(בדרך כלל אני דוגל בכך שחובת ההבנה היא על המסביר, אבל רבאק, יש גבול....)

תיקון: טעות שלי, היא צריכה לשמוח שירשו לה לעשות הפלה, אולי אפילו באופן שאינו פרטי ויקר במיוחד, ולסתום כשמבקשים ממנה לא להשמיע קול בציבור ולזכור תמיד שהיא אזרחית סוג ב' ואם יש תמונה של מישהי שדומה לה על שלט חוצות זה סוג של נצחון פמיניסטי.
כי זה מצבן של נשים בישראל וזה מעמדן.
תשאל את הבת שלך איך זה נראה לה בתור מקום לגור בו.

לאחר בירור עם 3 מתוך 4 הנשים במשפחה שלי הסתבר לי שאף אחת מהן לא נדרשה אי פעם לא להשמיע את קולה במקום כלשהו בישראל, אף אחת לא נדרשה אי פעם להיפרד מעולם הגברים במקום ציבורי כלשהו (למעט שירותים ומקלחות ציבוריות, ואני מוחה על כך, אני רוצה אפשרות להתקלח עם אשתי גם בבריכה של הקנטרי קלאב), אף אחת לא שמה לב שאין תמונות של בחורות במקום כלשהו, ואם כן זה לא היה מפריע להם. בנוסף הן טענו שהן לא מרגישות שום הבדל באספקט הזה בין ישראל לאוסטרליה.

יופי, ורוב האנשים כאן אם ישאלו את כל החברים שלהם אם הם חוו שכול מצה"ל במשפחה, אטימות של כל מוסד ממשלתי כלפי ילדים אוטיסטים, אפליה על רקע העדפה מינית או האשמה חסרת בסיס וראיות של המשטרה יגלו שלרוב האנשים זה לא קרה, עדיין כמעט לכל אזרח במדינה הזאת יש פוטנציאל לחוות את הדברים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:05 
לא בדקתי את זה, אבל לפי דעתי יש יותר הטרדות מיניות (ולא רק הרשעות) בקרב הציבור החילוני מאשר בציבור הדתי (באחוזים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: האו"ם שוב מראה כמה הוא מוחזק ע"י אג'נדה מסוכנת בביצים
הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:18 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
לא בדקתי את זה, אבל לפי דעתי יש יותר הטרדות מיניות (ולא רק הרשעות) בקרב הציבור החילוני מאשר בציבור הדתי (באחוזים)

אחוז ניכר מההטרדות המיניות מתרחשות בעבודה (אם לא רובן).
מאחר ואחוז הנשים העובדות במגזר הדתי הוא נמוך פתרת לך את הסוגיה. אגב , אלו שכן עובדות עושות את זה בד"כ בסביבה נשית או הן כאלו שאף אחד לא יחשוב על לזרוק אליהן אפילו הערה מעליבה על המיני או המחשוף שאין להן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: האו
הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:20 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
MANDALA כתב:

מאחר ואחוז הנשים העובדות במגזר הדתי הוא נמוך פתרת לך את הסוגיה. אגב , אלו שכן עובדות עושות את זה בד"כ בסביבה נשית או הן כאלו שאף אחד לא יחשוב על לזרוק אליהן אפילו הערה מעליבה על המיני או המחשוף שאין להן...

המציאות מוכיחה שאישה לא צריכה להיות מושכת כדי לסבול מהטרדה מינית, קודם כל.
שנית כל, גם הערות כמו "יא מכוערת תתחבאי בבית" מצמצמות את האישה לאובייקט מיני (אם כי לא מוצלח), בדיוק כמו ההטרדה המינית "הרגילה" שכולנו מכירים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:26 
סמל אישי של המשתמש
טקנו אחי, איפה אתה מסתובב שמדברים ככה לנשים?

מבטיח לשאול את אמא שלי כשהיא תחזור, אבל אני די בטוח שמעולם לא הציעו לה להתחבא בבית מחד או לפתוח עוד כפתור מאידך.
או שאולי זה שמבקשים בפורום תמונה זה כבר הטרדה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:28 
סמל אישי של המשתמש
תתאבד כבר כתב:

מבטיח לשאול את אמא שלי כשהיא תחזור, אבל אני די בטוח שמעולם לא הציעו לה להתחבא בבית מחד או לפתוח עוד כפתור מאידך.

פחות או יותר כל אישה שאני מכיר חווה דברים כאלה על בסיס קבוע (ברחוב, בכביש, בחנות, באוטובוס וכו' וכו').
יש כאלה שמנסות להדחיק, יש כאלה שמעדיפות לא לדבר, אבל בסופו של דבר לכולן זה קורה.

וכן, אני מניח שבחורה שקוראת בפורום לא מרגישה בנוח עם זה שכל פעם שמזכירים אישה בפורום שבעה אנשים דורשים תמונה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:32 
סמל אישי של המשתמש
זאת כבר התחלה טובה, "כל אישה שאני מכיר" שכן עם הטענה הזו אין לי איך להתווכח ואני לא מעוניין, כי זה עולמך, אבל אנא אל תקבע עבור אימי ושאר בנות משפחתי שהן עוברות הטרדה מינית כל יום, זו הטרדה של ממש מה שאתה עושה! ;)

לגבי התמונה, אוקיי. i hear what youre saying

אגב, אם מישהי קוראת לבחור אחר "חתיךךךךך" ומוסיפה ליטופי חזה, האם זו גם הטרדה? כי אני מכיר לא מעט בנים שעוברים הטרדה כזו על בסיס כמעט יום יומי ואין אחת שנותנת את הדין על הדברים הללו! זה ממש מטריד ולא נעים בכלל שהן עושות את זה, make them stop! *לא מנסיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
לא קבעתי שום דבר עבור אף אחד.
מה שאני כותב פה מבוסס גם על מה ששמעתי מנשים שאני מכיר, אבל גם על מחקרים שנכתבו בנושא ועל נתונים שמוצגים במרכז לנפגעי\ות תקיפה מינית (את שתי הקטוגוריות האחרונות אני מכיר בתיווכה של מישהי, לא קראתי את הנתונים בעצמי).

מה שכן לגבי החוויה היומיומית של נשים - לא צריך נתונים ומחקרים בשביל זה.
מספיק שתשאל נשים ותגלה את האמת.

עוד דבר, בדומה למהתלה הקטנה שלך, יש (כנראה לא מעט) נשים שלא חשות מוטרדות מהערות כמו "יא כוסית מה היית עושה לך" אלא נהנות מהמחמאה.
על בני אדם שמפנימים את התפיסות שמקבעות אותם במעמד נמוך כבר נכתבו אלפי ספרים, מכל כיוון אפשרי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: האו
הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
kobster כתב:
MANDALA כתב:

שנית כל, גם הערות כמו "יא מכוערת תתחבאי בבית" מצמצמות את האישה לאובייקט מיני (אם כי לא מוצלח), בדיוק כמו ההטרדה המינית "הרגילה" שכולנו מכירים.

אוי ואבוי.
חשבת שאני מתכוון לכך שהן מכוערות ?...
ממש לא. הכוונה היתה שאליהן רוכשים יותר כבוד והן מגיעות למקום העבודה בלבוש יותר צנוע ובצורה פחות מושכת עין והערות.
אם כבר, אני מעדיף בהרבה את המראה היותר מכובד ופחות את כל המיני/מחשוף/גופיות/חולצות שבהן רואים את הרצועה של החזיה/חזיה כהה מתחת לחולצה בהירה.
סוג של פרימיטיב בקטע הזה, עזוב.
זה שכל אחד מרשה לעצמו להעיר מה שבא לו למי שבא לו ולהתחמק עם קריצה או עם חיוך זה ביזיון בפני עצמו. רוב המקרים האלה פשוט קורים בד"כ במקום העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:38 
teknoboy כתב:
תתאבד כבר כתב:

וכן, אני מניח שבחורה שקוראת בפורום לא מרגישה בנוח עם זה שכל פעם שמזכירים אישה בפורום שבעה אנשים דורשים תמונה.

וגביזון, יכול להיות שזו אחת מהסיבות לזה, אבל זה לא רק זה.
סיבה עיקרית לכך שבחברה הדתית יש פחות הטרדות וכו' זה בגלל ההלכה שאוסרת הנאה מגופה של האשה (שלא אשתך).
ואני מבקש, אל תיכנסו עכשיו לוויכוח הישן אם היהדות היא שובינסטית, מחפיצת נשים וכו' או לא. לא בשביל זה אמרתי את מה שאמרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:43 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
teknoboy כתב:
kobster כתב:
MANDALA כתב:

אוי ואבוי.
ממש לא. הכוונה היתה שאליהן רוכשים יותר כבוד והן מגיעות למקום העבודה בלבוש יותר צנוע ובצורה פחות מושכת עין והערות.
אם כבר, אני מעדיף בהרבה את המראה היותר מכובד ופחות את כל המיני/מחשוף/גופיות/חולצות שבהן רואים את הרצועה של החזיה/חזיה כהה מתחת לחולצה בהירה.
זה שכל אחד מרשה לעצמו להעיר מה שבא לו למי שבא לו ולהתחמק עם קריצה או עם חיוך זה ביזיון בפני עצמו. רוב המקרים האלה פשוט קורים בד"כ במקום העבודה.

לא הבנתי אותך נכון קודם (לגבי "יא מכוערת").

אתה מעלה פה השערה לפיה המטרידים למיניהם נזהרים יותר בכבודן של נשים דתיות.
קודם כל זה ראוי לבדיקה, זה ממש לא מובן מאליו וזה באמת מעניין.

דבר שני, ההסבר היחיד שאני יכול להציע לזה הוא שהמטרידים האלה מגיעים בעצמם מרקע דתי\מסורתי ולכן נזהרים בכבודן של נשים דתיות.
מה שגם הופך את העסק ליותר עצוב וצבוע, וגם מאיר באור מאוד לא מחמיא את האובססיה הדתית להעלמת נשים (ובמיוחד גופן של נשים) מהעולם הנראה לעין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:51 
teknoboy כתב:
kobster כתב:
teknoboy כתב:
kobster כתב:
MANDALA כתב:

אוי ואבוי.

דבר שני, ההסבר היחיד שאני יכול להציע לזה הוא שהמטרידים האלה מגיעים בעצמם מרקע דתי\מסורתי ולכן נזהרים בכבודן של נשים דתיות.
מה שגם הופך את העסק ליותר עצוב וצבוע, וגם מאיר באור מאוד לא מחמיא את האובססיה הדתית להעלמת נשים (ובמיוחד גופן של נשים) מהעולם הנראה לעין.

לא חושב שהמטרידים באים דווקא ברקע דתי\מסורתי, אבל בכל מקרה, מטרידים שבאים מרקע דתי\מסורתי שלא מטרידים דווקא נשים דתיות זה באמת מטומטם.
אף על פי שאני יכול לראות פה מין הגיון מסוים. רוב הנשים הדתיות יפגעו (עם כל המשמעויות הנלוות לכך) יותר מנשים שאינן דתיות.
אבל לא נראלי שזה באמת ההיגיון לפיו הם נוהגים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 21:59 
סמל אישי של המשתמש
למה זה כזה דחוף לכם לעשות תחרות באיזה מגזר יש אחוזים יותר גבוהים של חארות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re: האו
הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
kobster כתב:
teknoboy כתב:
kobster כתב:
MANDALA כתב:

אוי ואבוי.

אין לי מספרים לצערי אבל אני בטוח שאחוז הנשים שמגיעות מהמגזר הדתי ומוטרדות במקום העבודה שלהן, גם אם הן עובדות במקום עם חילוניים גמורים, הוא נמוך.
אני יכול לדבר מהעולם שלי ובהייטק יש הרבה שמגיעות מהמגזר הדתי כי הן יכולות לעבוד במשרת אם ו/או להשלים שעות עם חיבור מרחוק. יש הרבה יותר כבוד וזהירות כשמדובר בנשים כאלו, אני הייתי עד באחד המקומות למישהו שהיה קצת מסובב והיה זורק הערות חצי בצחוק חצי ברצינות לבחורות בעבודה אבל בחיים לא לכיוון הדתיות. אפילו למסובבים יש מוסר, מסתבר, מה גם שהוא ספציפית נבעט אחרי כמה חודשים אחרי יציאה לא במקום.

לגבי אי חשיפת הגוף, כל עוד זה בצורה סבירה אני לא רואה בזה בעיה מיוחדת. אם אישה לא חושפת את הרגליים או מגיעה עם שרוול עד למרפק (גם בקיץ) אז זה לא כזה נורא. הבעיה עם אלו שמלבישות על עצמן שכבות על שכבות ואתה רואה שהן נחנקות אבל בגלל האיסורים ההזויים הן סובלות בשקט.
אבל זה דיון אחר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 מרץ 2013, 22:19 
סמל אישי של המשתמש
עצם זה שיש תת-קבוצה של נשים (נניח נשים דתיות) שמפאת כבודן לא מעירים להן את כל ההערות שמעירים לנשים "רגילות" כבר אומר הכול על מידת הכבוד שמקבלות הנשים הרגילות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 01:29 
סמל אישי של המשתמש
נזכרתי באשכול וכו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4360222,00.html
ציטוט:
ימים ספורים לאחר שבכיריה התדהרו בפני נשיא ארצות הברית במעמדה כמדינה פורצת דרך, מוצאת עצמה ישראל מול מקרים נוספים של הדרת נשים, על רקע השתתפות זמרות בפסטיבל שהתקיים בבירה ירושלים. איומים, לחץ מתמשך והשתקה פומבית של דברי ביקורת ליוו את משתתפי האירוע "צלילים בעיר העתיקה", שנהנה מחסות העירייה. בין היתר, טוענים המשתתפים כי אחת הזמרות הורדה מהבמה באופן בוטה על ידי אנשי ההפקה, בעוד משתתפי מופעים אחרים נאלצו להתמודד עם דרישות עקביות להחלפת נגניות בגברים.

לא נראה לי שיש מדינה מערבית אחרת שפסטיבל במימון המדינה בבירה שלה מנסה למנוע מנשים להופיע בו כדי "לא לפגוע ברגשות" של כמה פסיכים דתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 03:57 
סמל אישי של המשתמש
יובל כתב:
נו, ולמה אתה חושב שזה דבר רע? אתה לא מעדיף שיטפלו קודם כל בבעיות שקיימות בארץ?

ערוץ 5 מציג שוב ושוב את אוהדי הפועל ת"א בכדורסל כהבעיה של הליגה, אין שום בעיה בזה, ברגע שנטפל בעצמנו הכל יסתדר, עדיף לטפל קודם בבעיות בבית, זו ללא ספק הבעיה של הליגה.

נערך לאחרונה על ידי גביזון בתאריך 24 מרץ 2013, 03:59, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 03:58 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
נזכרתי באשכול וכו
ציטוט:
ימים ספורים לאחר שבכיריה התדהרו בפני נשיא ארצות הברית במעמדה כמדינה פורצת דרך, מוצאת עצמה ישראל מול מקרים נוספים של הדרת נשים, על רקע השתתפות זמרות בפסטיבל שהתקיים בבירה ירושלים. איומים, לחץ מתמשך והשתקה פומבית של דברי ביקורת ליוו את משתתפי האירוע "צלילים בעיר העתיקה", שנהנה מחסות העירייה. בין היתר, טוענים המשתתפים כי אחת הזמרות הורדה מהבמה באופן בוטה על ידי אנשי ההפקה, בעוד משתתפי מופעים אחרים נאלצו להתמודד עם דרישות עקביות להחלפת נגניות בגברים.

לא נראה לי שיש מדינה מערבית אחרת שפסטיבל במימון המדינה בבירה שלה מנסה למנוע מנשים להופיע בו כדי "לא לפגוע ברגשות" של כמה פסיכים דתיים

לא זכור לי שהאו"ם הוא ארגון השייך רק למדינות מערביות.
בלי שום קשר, התגובה של עירית ירושלים עלובה, ובקמום להלחם בבעיה הם רוצים שקט תעשייתי שיוביל להדרות נוספות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 04:46 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
יובל כתב:
נו, ולמה אתה חושב שזה דבר רע? אתה לא מעדיף שיטפלו קודם כל בבעיות שקיימות בארץ?

ערוץ 5 מציג שוב ושוב את אוהדי הפועל ת"א בכדורסל כהבעיה של הליגה, אין שום בעיה בזה, ברגע שנטפל בעצמנו הכל יסתדר, עדיף לטפל קודם בבעיות בבית, זו ללא ספק הבעיה של הליגה.

הכשל הראשון בהשוואה הוא שההאשמות כלפי הקהל של הפועל, שחלקן מומצאות וחלקן מאשימות אותנו בדברים שאינם אסורים, לעומת ההאשמות כלפי הפרת זכויות הנשים בישראל, שלגביהן לא ניסית אפילו לטעון שהן לא נכונות או שהן לא רלוונטיות, רק ניסית לטעון שבמקומות אחרים המצב יותר גרוע.
הכשל המרכזי בהשוואה הדי מטומטמת הזאת הוא שההאשמות בסוף מסתיימות ברדיוסים, משחקים ללא קהל והורדת נקודות, שפוגעות בקבוצה ובכל אוהדיה. לכן כמובן שמה שערוץ 5 עושה הוא רע ופוגע בי. לעומת זאת, האם התמקדות בבעיות בישראל תגרום להגליה של כל תושבי ישראל למדינה אחרת לשבועיים (ההקבלה הכי קרובה לעונש רדיוס)? האם היא תגרום לכליאה של כל תושבי ישראל לשבועיים (ההקבלה הכי קרובה למשחק ללא קהל)? האם היא תגרום לקנס של 10% מנכסי וכספי המדינה והתושבים (ההקבלה הכי קרובה להורדת נקודות)? לא, טווח ההשפעה שלה הוא מקסימום הטיפול בבעיה עצמה (ובפועל גם זה לא).

אני חוזר שוב לשאלה המקורית, למה אתה חושב שהתמקדות בבעיות בישראל הן דבר רע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 07:22 
סמל אישי של המשתמש
גביזון כתב:
הפועל כתב:
נזכרתי באשכול וכו
ציטוט:

לא זכור לי שהאו"ם הוא ארגון השייך רק למדינות מערביות.
בלי שום קשר, התגובה של עירית ירושלים עלובה, ובקמום להלחם בבעיה הם רוצים שקט תעשייתי שיוביל להדרות נוספות.

מה זה קשור? נטען פה מקודם שהיחס לנשים בישראל הוא כמו "כל מדינה מערבית". לזה מתייחס רוב חלקו האחרון של הדיון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 מרץ 2013, 08:26 
סמל אישי של המשתמש
הכשל הראשון באיתור הכשלים של יובל, הוא שגם על תלונות מוצדקות (למשל דרבי המעטות או הילד עם צלב הקרס), לא אהבנו את הדרך שבה ביקרו את הנושא. טענו שמגזימים בעיקר ביחס לשאר הקבוצות.
הכשל המרכזי הוא שהתפתלת על פני כמה שורות, אבל בפועל המטרה של העונשים היא שהמצב ישתנה. בכדורגל, הכי הוא רדיוסים וכן הלאה. במציאות, יש כלים אחרים כמו לחץ בינלאומי. המטרה נשארה זהה.

אני לא אומר שמצב האשה פה טוב ומשתפר. הוא סביר ומתדרדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 99 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: