אוגוסטוס היל כתב:
אדום אופטימי כתב:
הקונספט שהוא חדש בישראל קיים החו"ל ( לא נפוץ אבל קיים).
חברי הטוב ביותר שהוא בעלים של מסעדה במדינת ניו ג'רסי , שידרג משמעותית את המסעדה שלו בזכות הקונספט הזה ואיפשר לו להקים מסעדה נוספת באותו קונספט.
הצלחה מסחררת שם. לא מתאים לצערי לארץ.
מה הקונספט?
בגדול,
מדובר במסעדה של כ- 450 מקומות ישיבה שמכוונת לעשירונים 6-7 בארה"ב.
המסעדה קיימת מאז 1890 ( כן זו לא טעות) והורחבה במשך השנים. לצידה היה אולם לאירועים בשלושה מפלסים (המבנה של איזור האירועים הוא גורן מתחילת המאה הקודמת) המסעדה מחוברת לאולם והם יחידה אחת.
הוא החליט לאחד את הכל למסעדה אחת כאשר בחוץ גינה נחמדה .
הציב בגינה כ- 10 שולחנות (80 סועדים) ובר באורך 10 מטר לערך ולידו מנגל.
האוכל בחוץ על המנגל הוא שלם לפי רצונך. ( כמובן שעל השתייה משלמים מחיר מלא, ןאם מזמינים ציפס לדוגמא משלמים עליו מחיר רגיל) .
בסיום הארוחה מגישה המלצרית חשבון לש ולחן (עבור התוספות שאינן בחינם) ושואלת אם הבשר היה טעים והאם הלקוח מוצא לנכון לשלם עליו. תמורת מה שהלקוח משלם הוא מקבל 100% וואוצר= קופון הנחה למסעדה בפנים (המחירים שם זולים באופן כללי ) . ניתן להשיתמש בקופון למשך חודשיים ולא בימי שישי או שבת.
המהלך הזה הקפיץ את נפח המכירות השנתי מ 1.5 מליון $ ל 3 מליון תוך שתי עונות ( שנתיים). אחרי 7 שנים המחזור השנתי מתקרב ל - 5 מליון $ בשנה.
הבשרים שהם לכאורה בחינם הם איכותיים אבל פשוטים ( נקניקיות המבורגר כנפיים וכו' ) .
60-70% משלמים יותר ממה שהיו דורשים מהם אם היה בתפריט מחיר נקוב.
רק כ- 10% מכסימום מנצלים את השיטה לרעה.
השאר משלמים את "מחיר המחירון".
לטענת חבר שלי ה- 10% הם הלקוחות החשובים והטובים שלו. מדוע כי הם הולכים ומספרים לאחרים איך הם "דפקו" את המסעדה. נניח להוריהם. כשההורים מגיעים לא נעים להם לא לשלם והם משלמים מחיר הוגן ואף גבוהה ממנו.
לא מאמין שבארץ זה היה יכול להצליח. אם היו לי 100,000 ש"ח מיותרים אולי הייתי מנסה