אדום מטלי כתב:
נו, אמיר, אתה מנסה לעייף בכוונה?
"אם כל מה שנשאר מהטענות שלך זה שמזג האוויר לא היה חם מדי..."
זה לא מה שנשאר מכל הטענות שלי. לי בכלל לא היו טענות, לאנשים אחרים היו טענות.
אבל זה לא מה שנשאר, זה הדבר היחיד שמראש אמרתי. כל השאר נגזרות של זה.
בעניין האחריות של הרצים על עצמם - אין לי מה להוסיף. אני מבין שאתה לא מסכים איתי, למרות שבתור מבוגר אחראי זה נשמע לי מוזר.
לגבי הסטטיסטיקה של הפגועים שטענת שהיא חריגה - רק הטלתי בזה ספק, אני לא יודע אם זה נכון. אבל גם אתה לא הבאת שום סימוכין לזה שזו כמות חריגה.
ולשאלתך מה צריך היה לעשות כדי להפחית כמה שאפשר מקרים כאלה - כתבתי פעמיים, בנפרד, אם תבקש אחזור על כך.
אני אחזור עוד פעם עד שתבין, יש אחריות אישית על הרצים, תמיד תמיד יש, זה לא אומר שאין דברים שהמארגנים יכולים לעשות בשביל להקטין את הסיכוי שזה יקרה.
לדוגמא - תאונות דרכים זו כמעט תמיד אשמה של הנהג, ועדיין, זה יותר מלגיטימי לצפות שישפרו כבישים מסוכנים.
לגבי כמות ההרוגים, כמו שאמרתי לך, זה כמו שתבקש ממני להוכיח שלא מתים אנשים בכל משחק כדורגל - כל מי שיש לו אפילו הבנה בסיסית בתחום יודע שזה לא קורה, אתה מעלה פה תיאוריה (זה משהו לא חריג) חובת ההוכחה עליך (ואני אחסוך לך זמן בגוגל - זה לא קורה, ושווה לך לשאול את עצמך למה אתה כזה מתעקש על נקודה שאתה בעצמך מודה שאתה לא מבין בה).
לי יש ציפיות שאנשים לא ימותו במרתון, יש מקומות שהצליחו לפענח איך לעשות את זה, רבאק, אפילו בטבריה התסדרו עם זה, ושם הם אפילו לא הצליחו לפענח איך אומרים '200'.
נ.ב.
אני מוכן לקבל שיש דברים שהם לחלוטין מעבר לשליטה של המארגנים, אם למישהו יש פגם מולד והוא מת מדום לב אין הרבה מה לעשות, אבל כמות הפצועים פה רומזת לי שיש מערכתי שהיה פה לקוי.
EISEN כתב:
בינתיים הדברים הכי ראויים שקראתי מאז הטרגדיה.
http://www.shvoong.co.il/he-IL/282/14406/ שימו לב בעיקר לתמונה האחרונה, איך שאיזור קו הסיום נראה.
יש כמה בעיות במה שהוא כותב פה, דבר ראשון, לאנשים (ובמיוחד אנשים לא סופר מאומנים) קשה מאד לדעת מתי הגוף שלהם הולך להתפרק.
ריצת מרתון זה לא הדבר הכי בריא בעולם, ואפילו בריצה שהולכת חלק הגוף שלך הולך לתת לך אותות אזהרה די רציניים שאתה הולך לשבור אותו, אתה יכול לטעון שזה לא בסדר, אתה יכול לצעוק שצריך יותר אחריות אישית, אבל אם תתעלם מזה אתה תגמור עם אנשים בבית חולים (ולדעתי עד כמה שאפשר עדיף להקטין את כמות האנשים שגומרים בבתי חולים, ותאמין לי, זה אפשרי).
בוא אני אתן לך דוגמא אישית, אני התעלפתי ממכת חום בצבא, (לא משהו רציני יותר מדי, זה לא החוש השישי ואני לא מת) ואני לא יכול להגיד לך בבטחון שאני מוסגל לדעת באמצע ריצת מרתון אם אני בדרך לקבל את זה, אני מקווה שכן, אבל אני לא בטוח בכלל בכלל בכלל.
מעבר לזה, אני לא מבין למה הוא מביא את רשימת הבזיונות הכי גדולים בהיסטוריה של המתרונים בשביל להגן על מה שהלך בת"א.
זה כמו שתגיד, מה אתם רוצים מחיפה בנוגע לאמיר ראנד, הרי היה לנו את הילסבורו והייזל (וההשוואה לאולימפיאדה היא לא רלוונטית בכלל, אנחנו מדברים פה על ריצה חצי עממית).