kobster כתב:
עם כל הדיבורים על לפיד, המנצח האמיתי של הבחירות האלו הוא בנט.
לפיד מלכתחילה לא רצה להיכנס לממשלה יחד עם ש"ס ויהדות התורה כי זה הטיקט שהוא רץ עליו בבחירות וזה מה שציפו ממנו.
בנט הוא זה שלא התקפל ונלחם כדי לא ללכת בדרך הצפויה של ממשלת ימין חרדים, למרות כל האיומים מבית ומחוץ.
וזה הצליח לו בענק. הציונות הדתית היא זו שתהיה אחראית בלעדית על כל נושא הדת במדינה, הוא הולך לקדם את חוק היסוד הדי פסיכי של מדינה יהודית ודמוקרטית (חוק דיכטר שעלה וירד כבר פעמיים בגלל הבעייתיות שלו), הוא הולך להיות אחראי על הברז של העברת הכספים לבניה בהתנחלויות עם משרד השיכון וראשות ועדת הכספים, והוא גם הולך לשבת בקבינט המדיני-בטחוני ולסכל כל אופציה של התקדמות ממשית מול הפלסטינים (וד"ש לציפי).
האמת, סחטיין עליו. לפני חצי שנה אף אחד לא באמת ידע מי הוא והיום הוא נמצא בצומת של כל ההחלטות החשובות במדינה.
לדעתי לא רחוק היום שהוא יהיה מנהיג הימין במסגרת כזו או אחרת.
כן ולא. קודם כל מבחינת תיקולוגיה המנצח הוא נתניהו. בנט, יחסית למפלגה בת 12 מנדטים קיבל מעט מאוד במונחי תיקים. גם בכמות וגם באיכות. הוא היה יכול לקבל הרבה יותר בממשלת ימין חרדים.
שנית, הממשלה הזאת לא תקדם את התהליך המדיני פחות ממה שממשלת ימין חרדים הייתה מקדמת. לכן כאן אין ממש רווחים. אשר לתמיכה הכספית בהתנחלויות, הוא היה יכול לקבל את כל זה תמורת ישיבה בממשלה עם ש"ס כולל שר אוצר כרצונו. האמת, סביר שמצב ההתנחלויות היה יותר טוב, ולו במידה, בממשלה אחרת.
בשורה התחתונה מה שהוא באמת קיבל תמורת החבירה ללפיד זה מה שדיברנו עליו גם כאן (מקורמן למיטב זכרוני ציין נכון לפני כמה שבועות שזה הדבר היחיד שחשוב להרבה בציונות הדתית): שליטה מוחלטת בתקציבי משרד הדתות ובמנגנוני הדת במדינה. את זה הוא לא היה יכול לקבל בממשלה עם חרדים. בנוסף בנט לדעתי לא ממש אוהב את הפרזיטיות הדתית אז בעוד שלפיד הוא שיילחם איתה לבנט זה מתאים.
התשלום על זה הוא לא מועט. קשה לדעת איך הקרע עם החרדים יבוא לידי ביטוי אבל הוא יבוא. לכן למשל מעניין אותי לקרוא את הנספחים להסכמים הקואליציונים (שאני לא חושב שמישהו פרסם עד כה) ולראות איך בדיוק הבני"שים והדוסיות לא נכללות שם במסגרת ה"שיוויון בנטל". לא יעמוד בבג"צ לדעתי. זאת גם ממשלה שתהיה הרבה פחות פתוחה להשתוללות האנטי דמוקרטית שהייתה כאן בשנים האחרונות.
וציינת את ליבני: אני חוזר על מה שאמרתי לפני לא מעט עמודים. מבחינתי, ההצבה שלה במשרד המשפטים זאת אולי הבשורה הכי גדולה של הממשלה הזאת ואולי מה שימנע את הפסיכיות שהייתה בנושא החקיקה האנטי דמוקרטית בקדנציה הקודמת. במסגרת זו הצעת החוק של דיכטר לא תעבור וכולם יודעים את זה. אם ליבני הצליחה למנוע אותה כשהייתה באופוזיציה היא לא תעבור כשהיא במשרד המשפטים.