mkorman1 כתב:
תתאבד כבר כתב:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4356809,00.htmlשישה רצים נפגעו אנוש וקשה במרתון תל אביב
ציטוט:
רץ אחד במצב אנוש וחמישה במצב קשה, ממד"א נמסר כי חלקם מורדמים ומונשמים וחלקם עוברים פעולות החייאה. בסך הכל טופלו 50 רצים, 20 מהם פונו לבתי החולים. הטמפרטורות בתל-אביב צפויות להגיע ל-36 מעלות
מכה קשה מאוד למרתון תל אביב ואני חושב שלאתלטיקה החובבנית בארץ בפרט, אני באמת חושש שזה יבלום את ההתפתחות האדירה של ענף הריצה החובבנית בארץ, מדובר באסון ספורטיבי של ממש.
פעם ראשונה שיש אירוע בקנה מידה כזה גדול (לפחות שאני מכיר)..החלמה מהירה לכולם כמובן
אדום מטלי? תגובתך?
mkorman1 כתב:
מטומטם מי שאישר את זה ועוד יותר מטומטם מי שהלך לרוץ
תחליט, או שמי שמאשר את זה מטומטם, או שמי שמחליט לרוץ מטומטם.
אף אחד לא יכול לאסור על אנשים לרוץ.
אנשים מחליטים לקום בבוקר ולרוץ, אם יש מרתון תל אביב או לא. הרי זה לא היום היחיד שהם רצים בו בשנה.
מי שרץ מרתון זה אדם שרץ עשרות ק"מ קודם לכן, בחורף, בקיץ, וצריך להכיר את עצמו ולקחת אחריות. להחליט אם לרוץ או לא, ואיך להתנהג בהתאם.
מי שלא יודע אם הוא מסוגל או לא - שיקח החלטה לא לרוץ.
לפני מעט יותר משנה השתתפתי ברכיבה די קשה באלפים האוסטרלים. 200 ק"מ ביום אחד, עם טיפוס מצטבר של 4000 מ' כמעט. זה לוקח למהירים 7 שעות, ולאיטיים 12 שעות. כלומר, למרות שהתחילו ב-6 בבוקר, עברו את כל השעות החמות. ינואר באוסטרליה זה הקיץ, ובעמקים ביום ההוא היו 34 מעלות.
באתר האינטרנט של הרכיבה (שהיא מסורתית, כל שנה) מוזכרים כל תנאי מזג האוויר האפשריים, ההתנהלות המומלצת בהתאם, והאחריות של כל רוכב בעניין. כמובן שהלוגיסטיקה והסיוע של אותו אירוע הם בהתאם.
אני מניח שיש התייבשויות ואישפוזים כל שנה (ראיתי אמבולנס בדרך), אבל אלפי רוכבים סיימו את הרכיבה באותו היום.
כלומר, בהתנהלות אחראית של רוכב - זה אפשרי.
רוכב (או רץ) חסר אחריות יכול להתייבש ולאבד הכרה גם ב-25 מעלות.
זו תגובתי, ובעיני לא היה צריך לבטל את מרתון תל אביב.