ציטוט:
בית המשפט מחליט רק לפי החוקים שהכנסת חוקקה, ויכול להיות שהם ירוצו, אבל על מה ולמה בית המשפט הולך לפסוק לטובתם?
יש חוק שאומר שהמששלה לא יכולה להעלות מיסים רטרואקטיבית?
ואפילו אם היה, לכנסת יש כל זכות שבעולם לבטל אותו, עוד פעם, העם הוא הריבון, הכנסת היא נציגיו, אין שום סמכות לאף אחד מעבר לזה.
חוץ משרה כמובן.
דבר ראשון כל החוקים הם מכאן והילך, מלבד חריגים כמו לשפוט נאצים ותומכיהם. ולא לכנסת אין זכות לבוא ולהפר הסכמים. בדיוק כמו שאתה מחויב להסכם לצד שני גם הם. על פי ההיגיון שלך מחר מדינת ישראל יכולה להחליט שייקחו ממך מס הכנסה של עוד 5%, רק לך, וזה יהיה רטרו לשכר שקיבלת ב-10 שנים האחרונות. תסכים איתי שזה לא הגיוני?
אתה רוצה דוגמה לבתי המשפט בישראל? בכיף. סעיף 63 לפקודת מס הכנסה מדבר על חברה משפחתית. בחברה כזו כולם בני משפחה ורק נישום אחד שנקרא הנישום המייצג משלם את המס והשאר פטורים.
ככה שאם אתה, אבא שלך ואמא שלך פותחים חנות וכל אחד מקבל שליש, ואתה הנישום המייצג והחברה הרוויחה 100 שקל(המס כאן הוא שולי ולא מס חברות), אתה היחיד שמשלם מס על כל המאה שקל, למרות שקיבלת רק שליש. זה אומר שאתה הרווחת 100 שקל, ומסתכלים על זה שרק אתה הרווחת את ה-100 ולא החברה. המטרה הייתה ששותפויות יהיו חברות כי בסיס הדיווח יותר טוב(יותר קל למס הכנסה להתעסק עם חברות מאשר שותפויות לא רשומות) וגם לנישומים זה יותר טוב כי הם יחוייבו במס שולי(בדיוק כמו שאתה מחויב בתור שכיר) ויזכו להגנות המשפטיות. בנוסף זה ימנע מצבים שהאבא שם את הבן שלו כשותף רק כדי להקטין לעצמו את המס. ואז הגיע פס''ד יהושע לוי, נכה 100 אחוז שהיה הנישום המייצג של חברה משפחתית. נכה 100 אחוז פטור ממס. ככה שיצא שהחברה בעצם שילמה 0 מס. לא מס אפסי, 0 מס. מס הכנסה אמר לו שאת הפטור הוא לא יקבל(רצו לחייב אותו במס מופחת, לא ניכנס לזה). בית המשפט קבע שההכנסה שלו שומרת על תכונותיה ולכן היא פטורה לחלוטין. עכשיו המדינה יכולה להחליט שממחר נכה 100 אחוז לא מקבל פטור ממס(והיא צריכה לעשות את זה מזמן+ עוד הרבה דברים). אבל היא לא תוכל לבוא למר לוי ולהגיד לו שישלם רטרו.
ציטוט:
אם השיקול היחיד של חברות זה היה שיעור מס אז לא היתה שום חברה בישראל, ועוד פעם, לפי הלוגיקה הזו צריך בכלל להוריד את המיסים לכל החברות, כי אחרת הם ילכו.
אתה חייב להבדיל בין חברה תעשייתית גדולה כמו טבע לחברות אחרות. בו ניקח את שופרסל. אם שופרסל מחר מחליטה שהיא עוזבת הנכסים שלה והשוק שלה נשארים כאן. היא לא יכולה לעזוב, היא חברה קמעונאית שלא מייצאת ורוב אם לא כל פעולותיה הם בארץ. אם יצרנית קפה קונה שמשווקת רק בארץ מחליטה לעזוב היא עוזבת, מייצרת את הקפה בחו''ל אבל על הפעילות שלה בארץ היא מחויבת במס, אז לא כדאי לה. חברה כמו טבע(לא רק טבע) יכולה להמשיך לייצר את אותו מוצר בחו''ל, ולהקטין את הפעילות שלה כאן רק לשיווק מוצריה כאן, ולהמשיך למכור את רוב מוצריה בחו''ל. ואם היא עוברת למדינה אמנה שיש לה פטור ממס בישראל או מס נמוך יותר, אז בכלל כדאי לה. מה נעשה? נחייב רטרו את מדינת האמנה?
ציטוט:
אני חושב שאם הדרך היחידה שאנחנו יכולים להחזיק חברה פה היא 0% אחוז מס חברות אז שילכו לעזאזל (ולפרוטוקול, אני חושב שזה בולשיט).
קרא את הסעיף למעלה. ואני לא מבין את הלוגיקה, אם האלטרנטיבה טובה יותר, אז כן שילכו לעזאזל, אם לא, אז אנחנו צריכים לנשוך את שפתיים.
במקרה שלנו, יתכן ונוכל לגבות יותר מס מטבע ולא בשיעור אפסי אבל אתה לא תוכל לקחת ממנה מיסים הוגנים. זה לא יקרה. אתה בטח לא יכול לחשוב שאם תפר את ההסכמים ותמסה אותה רטרו שהם כן יישארו.
ציטוט:
מעמד הביניים הוא זה שבסופו של דבר קונה את המוצרים שהחברות האלו עושות, יותר מיסים על מעמד הביניים = פחות כסף = פחות צריכה = פחות רווחים לכולם = פחות הכנסות ממסים.
1. לכן ציינתי את המילה "פרטני".
2. נכון לכן אני בעד להוריד כמה שיותר מיסים ממעמד הביניים.
והקשר למע''מ- אתה הבאת את מע''מ באחת התגובות כקונטרה למס חברות.
ציטוט:
דבר ראשון, אני חושב שזה רעיון רע מאד לארגן את הכלכלה הישראלית לפי מה שאיזה משקיע זר יעשה או לא, ועוד פעם, מה גורם לך לחשוב שטבע תפסיק להיות השקעה טובה אם היא תשלם מיסים כמו כל החברות? וסתם בשביל הקטע, קראתי את ניתוחי ההשקעות של המניה שלהם ולא ראיתי אתה המילה מס מוזכרת אפילו פעם אחת.
מדינת ישראל צריכה מט''ח, אנחנו עדיין מדינה קטנה שמייבאת יותר ממה שהיא מייצאת. חוץ מזה לא מדובר רק על משקיעים זרים. גם משקיע ישראלי. אני יכול להשקיע בחברה בארץ או בחו''ל.
נכון אני ישלם אותו מס(ישראל תראה מס נמוך יותר כי היא מתחלק עם המס בחו''ל), אבל ההשקעה הלכה למדינה ב ולא לישראל. החברה במדינה ב תקנה עם הכסף הזה עוד ציוד, תגדיל את פעילותה, תייצר עוד מקומות עבודה, תייצר עוד הון ותועלת ובישראל ייצרו פחות. אנחנו לא מדברים רק על טבע עכשיו אלא על מהלך(חיוב רטרו במס) שיגרום לחוסר וודאות בהשקעות בישראל. מי ישקיע פה? במהלך כזה המדינה אומרת לכל משקיע שתוך שנייה התנאים שהם ידעו עליהם לפני הרכישה מבוטלים וממה שהם נהנו לוקחים להם רטרו. מה אתה חושב שאנשים פראיירים? ילכו למדינה אחרת שלא עושה טריקים. ולמה רק משקיע זר בודד? מה עם קרנות הון שמשקיעות פה? מה עם אג''ח של מדינת ישראל? מי יגע בזה?
בנוגע לניתוח ההשקעות של טבע- יש מיליון דברים שמנתחים. שווי הוגן לוקח בחשבון את כל האי וודאות השקעה או רכישה בהגדרתו. לכן שקניתי את המניה, הסתכלת בין היתר כמה טבע הרוויחה. נניח והרווחים של טבע צמחו ב-5% בשנה, אני יכול לצפות שגם שהיא תרוויח שנה הבאה גם 5% יותר מהשנה הקודמת נכון(אז לא נכון, זה תלוי בהרבה גורמים, אבל לצורך הפואנטה שאני מנסה להעביר לך נניח שזה כזה פשוט).
פתאום הממשלה מבטלת לה את הפטור, הרווח שלה לא רק שלא גדל אלא קטן. יותר מזה המדינה גם מבקשת ממנה את המס בחזרה רטרו, ויכול להיות שעכשיו היא אפילו בהפסד. תסכים איתי שהשווי ההוגן, כלומר המחיר שאני יוכל למכור לאדם אחר יקח בחשבון גם את העובדה הזאת? כלומר, עכשיו אותו קונה פוטנציאלי לא יראה את הרווחים שאני ראיתי כ-מחזיק מניות של טבע. ושוב חזרנו לזה שאני נדפק. עכשיו מדינת ישראל מאשרת פטור לאמדוקס, אני עדיין הולך להשקיע בחברה בקנדה.