mkorman1 כתב:
teknoboy כתב:
יש לי תחושה עמומה שאם ישקר, טבע אינטל וחברותיהן היו משלמות מס חברות כמו החברות של אנשים רגילים, המיליארד שקל שהולכים לקצבאות לאברכים, או העשרה מיליארד (נניח) שלא גובים מהם במיסים לא היו כל כך קריטיים.
זה שהם לא לומדים לימודי ליבה וכדומה זה רע מאוד, במיוחד בשביל הילדים שגדלים לעולם ללא עתיד, אבל זה לא יהרוס את כלכלת המדינה (לכל היותר זה יגביל את הרמה שאליה נוכל להגיע. כנראה שעם חרדים כמו שאנחנו מכירים אותם היום לא נהפוך ללוקסמבורג).
אתה טועה בגדול
נכון שתכנוני המס של תאגידי העל הם מוגזמים אבל עדיין קיימת חשיבות לאומית ממדרגה ראשונה בעצם קיומם
תראה מה קרה בצרפת כשהעלו את המס ל75%
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו בריחה של תאגידים כאלה מישראל
לעומת זאת כל ילד שילמד לימודי ליבה יוכל ביתר קלות לברוח מהגטו שבו הוא נמצא ולהפוך לאזרח עובד ומתפרנס
קשה להגזים בחשיבות הענין הזה
מי שטועה ובגדול זה אתה.
קראתי בגלובס שטבע, למשל, משלמים מס חברות של אחוזים בודדים כבר משך עשור.
כשלי היתה חברה בע"מ שילמתי את המס כמו מנייאק.
אם הם היו משלמים, היה כסף לחלק מלגות לכולם, לא רק לאברכים המקומבנים.
ובאותו מקור קראתי שכל חברות הענק שמקבלות פטורים מעסיקות יחד 0.4% משוק העבודה (נניח אחוז שלם, בנחה שהספקים והקבלנים שלהן תלויים בהן במאה אחוז). זה לא שהמשק הישראלי יתאייד מן העולם אם הם יקחו את הרווחים שלהם (שגם ככה הם לא משלמים עליהם מיסים, ולא קונים איתם תוצרת ישראל - את הספקים והקבלנים כבר ספרנו להזכירך - ולא עוזרים למשק הישראלי בשיט).
צריך לגבות מהן את המיליארדים שהם חייבות, ואז אם הן רוצות אז שיזדיינו מפה.
עם המיסים שלהן אפשר לבנות מקומות עבודה לכל מובטלי המדינה (עידוד עסקים קטנים, מתן אשראי לעסקים שצריכים, תמריצים להעסקת עובדים לתאגידים קיימים, ועוד שלל שיטות שאני לא מכיר כי אני לא איש מקצוע).