רוי האדום כתב:
הסלידה של לפיד ורב העם מהחרדים זהה לסלידה מהערבים , הייתי אומר שזו גזענות אבל המילה הזו לעוסה .
אין ספק שצריך לעשות רפורמות בכל נושא הקיצבאות , תשלום המיסים והשילוב של האוכלוסיות הללו בחברה הכללית , אבל שיוויון בנטל זו סיסמה חלולה וריקה מתוכן .
אתם בטוחים שהמדינה רוצה לגייס כל חרדי בי 18 ? או ערבי ?
כל הקמפיין הזה נובע משנאה לשונה , מפחד ממנו ויוצר רק עוד ריחוק .
בכל ממשלה שאני הייתי מרכיב לחרדים היה מקום .
כל ממשלה שהכניסה את החרדים, וגם ביבי, עושים את זה בגלל דבר אחד. אתה מביא להם כסף (מהקופה הציבורית, כמובן) והם יעשו איתך כל מה שאתה רוצה.
יילכו איתך עד הסוף. זאת ה"אידיאולוגיה" של הממשלות הללו בהכנסת החרדים.
זה בשביל נתניהו מה שנקרא "שותפים אמיתיים"
בקשר לחרדים,
יש כאן מעגל מאוד מחושב של שס והחרדים.
לחרדים לא באמת אכפת מהחלשים(זאת הסיסמא שלהם תמיד) אכפת להם רק מהציבור שלהם, שזה אומר לעשוק את המדינה לטובת החרדים בטענה של עזרה לחלשים.
ככה הם נבחרים הרי.
הם שלושים שנה בממשלה, איך עדיין הציבור שלהם כל כך עני ?
כי זה המצע היחיד שלהם, עזרה לחלשים (חלשים = חרדים), אם החרדים לא עניים יצטרכו להמציא משהו חדש.
הרי הם עושים את הכסף שלהם, מפרנסים את הישיבות ואת הרבנים. אבל רוב הציבור לא משרת בצבא, לא עובד ועוד מקבל על זה כסף.
והציבור הזה למי הוא מצביע ? למי שעובדיה יוסף יגיד, מי מקבל את ההחלטות של ש"ס ? עובדיה יוסף. כל הטרויקה של מנהיגי המפלגה הם בובות.
מה האינטרס של העובדיה יוספים למיניהם ?? שהחרדים יוכלו לחיות בכבוד ? שיהיו קצת נעורים ?
מה פתאום! חס וחלילה.
שהם ימשיכו להיות עניים!! ואז להגיד שיש אפלייה לחרדים ולמזרחיים. ובגלל שהם העניים אז להגיד שהם רוצים לעזור לחלשים. כששוב, חלשים = חרדים.
ולהצביע לש"ס.
ככה נסגר המעגל העוני. ומבחינת המפלגות החרדיות הוא לעולם לא ישתנה. כי זה טוב להם.