KingAlpaca כתב:
kobster כתב:
KingAlpaca כתב:
1. עצם זה שזאת קבוצה כל כך מבוססת כבר מנטרל את ההטרוגניות שבדבר.
2. לא נכון.
כמובן שזה כרגיל לא ישנה שום דבר בדיעה שלך אבל סתם שתדע שהיו הרבה מהעדה האתיופית שהצביעו ללפיד בגלל שמעון סלומון ופנינה תמנו-שאטה, מקומות 12 ו 14 בהתאמה אצל לפיד.
יתרה מכך, הבחור שהיה איתי משקיף ביום הבחירות הוא אתיופי בעצמו.כל מי ששמע על מערך השטח העצום שהם הקימו מבין איך הם גרפו כל כך הרבה מתלבטים.
התרשמות שלך זה נחמד,
"הרבה" זה נחמד,
נתונים יש לך?
כי כל ניתוח סטטיסטי שראיתי מעיד בבירור מאיפה מגיע החלק הארי של הקולות.
כן, אפילו יש נתונים.
כשישבנו על הקלפיות בראש העין למשל וניתחנו תוצאות, בכל קלפי עם ריכוז גבוה של העדה יהיר ניצח בהפרש ענק.
מן הסתם החלק היחסי שלהם באוכלוסיה מתבטא גם בפילוח המצביעים אצל יהיר. הוא גם כבש בקלות ובפער ענק את הקלפיות בשכונה הצבאית למשל והרוב המכריע שם (אם לא כולם) הוא אותו שבט לבן עדרי. הליכוד ומירי רגב (תושבת השכונה) הגיעו למקום השני בפער קטן מאוד מהעבודה.
העניין הוא שמי שהצביע ליהיר זה לא רק השבט הלבן העדרי אלא יותר מכך. כמות המתלבטים בכל השכבות באוכלוסיה היתה גדולה מאוד, בימים שלפני הבחירות העריכו אותם במשהו כמו 20 מנדטים.
הם הלכו ברובם ליהיר כי הוא היה הכי אטרקטיבי. לא ימין ולא שמאל, לא ביבי שהתאכזבו ממנו ולא שלי שסלדו ממנה, לא ציפי שכבר איכזבה ולא מופז שלא רלבנטי. הוא בעיקר נהנה מהדה-לגיטמציה שהליכוד עשה לבנט ולרשימה שלו. כל הפרסומים על האנשים הפסיכים בבית היהודי בסוף עשו את שלהם ואנשים הלכו עם מישהו שהמצפון שלהם יהיה רגוע איתו.
אתה חושב שמישהו מהמתלבטים ידע לנקוב בשמותיהם של חמשת הראשונים אצל יהיר ? אני סקפטי אם רובם בכלל ידעו ששי פירון הוא מספר 2 אצלו.
אני גם לא מופתע מהסקר של פאנל פוליטיקס. יהיר נתפס עכשיו כאחד עם עקרונות שהצליח לכופף את ביבי ולגרום לבנט הימני להתנגד להיכנס לממשלת ימין. הוא קונצנזוס, לצערי ולצערך, ובתור אחד כזה מסתבר שהוא גם שווה היום 30 מנדטים.
זה העם שלך.