תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 30 יוני 2025, 16:02

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הרעיון של מנהל מקצועי
הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:19 
סמל אישי של המשתמש
מכבי מצליחה מקצועית אחרי אינספור כשלונות בשנים שעברו.
מה השתנה בין שנה שעברה להשנה?
קרויף וגרסיה.
זה מספיק למי שלא מנתח את הדברים לעומק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:29 
למה קרויף וגרסיה? ואולי השתנה רק קרויף? ואולי רק גרסיה? ואולי הם סה"כ מצליחים די במקרה כי הם כבר עם 6 הפסדים והדרבי היה המשחק המשכנע-באמת הראשון שלהם?
אולי הם מצליחים כי בינואר הם מסוגלים להחתים שחקן שובר-שיוויון בליגה ולשלם לו חצי מיליון דולר בעונה?

ברור שמנהל מקצועי זה לא קונספט רע, מצד שני אני חושב שלהסיק שמכבי מצליחה בגלל שיש לה מנהל מקצועי זה קצת להחליט מראש מה המסקנה שאתה רוצה להגיע אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:31 
והסקורר מספר 1 שלהם הוא ירושה שבלעדיה הם היו היום עם 10 נקודות פחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:39 
עד העונה הזו הסקורר שלהם לא פגע.

לת"א, לאו דוקא דברתי על הקטגוריה של מנהל מקצועי, אלא על כל הקונספט של צוות זר, מקצועי, מיומן ובעיקר מרוחב עם נורמות שלא היו כאן קודם ועם הררכיה ברורה.

מה שאני כן מסכים איתך זה שכדי שזה לא יהיה חלטורה סטייל טון קאנן וכו' צריך כסף. מצד שני, את הכסף שבזבזנו העונה על כל מיני בן יוסף, חיימוביץ, פנסטיל ושאר הנפילות אולי היה שווה להשקיע בצוות אימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:41 
סמל אישי של המשתמש
האמת היא, כמו תמיד, באמצע.
לא בטוח שצריך קבוצה של 100 מיליון שקל תקציב אבל גם קשה מאוד להצליח לאורך זמן עם קבוצה של 30 מיליון שקל.
לא בטוח שצריך את כל הצוות המטורף שהם הביאו אבל קשה להצליח עם מאמן לא מוכח, עוזר מאמן שהגיע בגלל שהוא חבר של המאמן, ומאמן כושר שלא מתואם בשיט עם תוכנית האימונים של המאמן הראשי.
לא בטוח שצריך מחלקת סקאוטינג של 10 אנשים אבל קשה להצליח עם איש אחד שרואה קליפים ביוטיוב וככה מביא שחקנים.

הפועל צריכה להתחיל את הבניה מחדש עם מנהל אמיתי ורציני הרבה לפני העניין המקצועי. אחד שיהיה בעל הבית בפועל כמו דמאיו, צ'יזיק או אנגלידיס וינהל את כל המערכת העצומה הזו לפי סטנדרטים של מועדון מקצועני ולא שכונה ומועדון חברים.
אחרי זה אפשר לדבר על כן מנהל מקצועי או לא. אני אישית חושב שכדאי להביא אישיות מקצועית שתהיה אחראית על שני אנשים - המאמן הראשי בבוגרים והמנהל המקצועי של מחלקת הנוער.
הוא יתווה את האסטרטגיה המקצועית (כמות זרים, שילוב צעירים עם מינימום של שחקני בית בקבוצה הבוגרת, איתור פוטנציאל למחלקת הנוער וכדומה) ואז לאייש את שני התפקידים שהוזכרו לעיל.
כשבונים טלאי על טלאי שום דבר טוב לא יוצא. אם פעם אחת יבנו בצורה יסודית את הפירמידה מלמעלה למטה ולא יתפשרו על אנשים איכותיים בכל אחד מהשלבים, אולי בסוף גם הפועל תגיע לשלב המקצועני.

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 18 פברואר 2013, 16:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:42 
סמל אישי של המשתמש
אנשים שוכחים את הפרט השולי והלא רלוונטי כל כך.
התקציב של מכבי הוא 110 מיליון שקל.
110.

יש 7 קבוצות בליגה הזאת עם תקציב נמוך מ20 מיליון שקל.

גודלהאר עשה דבר מאוד פשוט. הוא הבין שחוץ מהכסף יש את עניין הרפש והברנז'ה המקומית. לקח לו כמה שנים אבל הוא ניקה הכל.
אחרי שהכל כבר נקי הרבה יותר קל לעבוד עם הכסף הזה.. וכשקצת לא הולך אז מביאים את זהבי. ואם אניימה הולך לאליפות אפריקה מחתימים שוער. ואם ההגנה קצת צולעת מחתתימים עוד 2 בלמים.

זה לא משנה אם זה גרסיה/פרגוסון או סתם איזה מאמן זוטר מקפריסין. סביר להניח שההצלחה הזאת הייתה מגיעה בשלב מסויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:48 
kruvi1 כתב:
מכבי מצליחה מקצועית אחרי אינספור כשלונות בשנים שעברו.
מה השתנה בין שנה שעברה להשנה?
קרויף וגרסיה.
זה מספיק למי שלא מנתח את הדברים לעומק.

מכבי מצליחה לא בגלל פיגורה זו או אחרת, למעט אולי עטר, אלא בזכות הרצינות.
רצינות שהופכת למקצוענות. אין שם אף גאון ניהולי או גאון כדורגל ואם היינו זוכים למאמן רגיל ולאימוני כושר מקצוענים היינו כרגע צמודים למכבי בזכות התשתית שלנו משנים עברו.
מתרוצצים במכבי מספר מאמנים שלא נותנים לשחקנים לזייף באימונים. וזה כסף ורצינות.

אויני יכול שלא לציין שעוד לפני שנים כתבתי שאין מצב שבארץ לא תהיה קבוצה שתגיע לדרג 3 באירופה ושהמועמדת שלי היא מכבי גולדהאר. והמשמעות היא די מפחידה.
עד שטביב לא הזיק המועמדת שלי היתה הפועל גוטמן למרות שהוא עשה זאת במקצוענות מסוג אחר ועדין אם טביב היה מסתתר בחור שלו היינו מוחצים את הליגה ונמצאים באירופה דרג 3.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 16:55 
סמל אישי של המשתמש
בלי להתעסק יותר מידי בשאלות האם הליגה חלשה או לא:

בשורה התחתונה מכבי של נמני לפני שלוש שנים השיגה בדיוק אותם נקודות כמו מכבי אוסקר וקרויף

אז הם היו 8 נקודות מחיפה ו6 נקודות מאיתנו באותה התקופה היום הם במקום הראשון 8 נקודות מחיפה ו13 מאיתנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:00 
שחר כתב:

לת"א, לאו דוקא דברתי על הקטגוריה של מנהל מקצועי, אלא על כל הקונספט של צוות זר, מקצועי, מיומן ובעיקר מרוחב עם נורמות שלא היו כאן קודם ועם הררכיה ברורה.

מה שאני כן מסכים איתך זה שכדי שזה לא יהיה חלטורה סטייל טון קאנן וכו' צריך כסף. מצד שני, את הכסף שבזבזנו העונה על כל מיני בן יוסף, חיימוביץ, פנסטיל ושאר הנפילות אולי היה שווה להשקיע בצוות אימון.

זה נשמע לא ריאלי.
הייתי שמח אם היינו יכולים למצוא איזה תואם גבי קצרה להחזיק את השחקנים קצר ולסגור קומבינות כדורגל-ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:02 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
שחר כתב:

זה נשמע לא ריאלי.
הייתי שמח אם היינו יכולים למצוא איזה תואם גבי קצרה להחזיק את השחקנים קצר ולסגור קומבינות כדורגל-ישראלי.

דמאיו.
בלי צחוק. הלוואי ויכולנו להביא אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:04 
אז תן לי להתפוצץ מצחוק בשבילך, דמאיו גונב את בני יהודה לא פחות משטביב גנב אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:12 
סמל אישי של המשתמש
גונב ממה ואת מי ?
דמאיו מתנהל כרגע בלי בעלים ומצליח להעמיד קבוצה עם זרים שאתה רק יכול לחלום עליהם ועם אחד המאמנים הבכירים בארץ.
אגב, כשהיה בעלים לבני יהודה הוא היה הבעלים היחיד בהיסטוריה של הכדורגל שקיבל אישור חתום כדין למשוך רווחים מהקבוצה בגלל מאזן תפעולי חיובי במשך כמה שנים, מאזן שהושג אך ורק בזכות ניהול נכון של דמאיו.

אם להתפוצץ מצחוק זה בגלל מה שהצליחו לעשות השנה מקבוצה עם 50 מליון שקל תקציב.
כרגיל, הבדיחה היא על חשבוננו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:16 
בוא נתן לפותח האשכול את הזכות לאשכול שמתעסק במנהל מקצועי ונפתח את כמה דמאיו גונב את בני יהודה ומחזיק אותה בביצים במקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:16 
סמל אישי של המשתמש
דמאיו, נמני, אלירן עטר מבני יהודה למכבי תל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:23 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
למה קרויף וגרסיה? ואולי השתנה רק קרויף? ואולי רק גרסיה? ואולי הם סה"כ מצליחים די במקרה כי הם כבר עם 6 הפסדים והדרבי היה המשחק המשכנע-באמת הראשון שלהם?
אולי הם מצליחים כי בינואר הם מסוגלים להחתים שחקן שובר-שיוויון בליגה ולשלם לו חצי מיליון דולר בעונה?

ברור שמנהל מקצועי זה לא קונספט רע, מצד שני אני חושב שלהסיק שמכבי מצליחה בגלל שיש לה מנהל מקצועי זה קצת להחליט מראש מה המסקנה שאתה רוצה להגיע אליה.

זה לא אני טוען. זה מה שמצטייר למי שלא חושב.
אני בכלל חושב שמה שעושה את ההבדל זה שינוי ביחס והתנהגות הקהל שם. תהליך שלקח מספר שנים.
תוסיף לזה את הכסף הגדול, ותקבל הצלחה בלתי נמנעת שלהם.
לא שלקרויף וגרסיה אין תרומה, אבל היא די מינורית להערכתי. הם פשוט היו שם בזמן הנכון במקום הנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הרעיון של מנהל מקצועי
הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:32 
לא תתפוס אותי כתב:
שחר כתב:

זה נשמע לא ריאלי.

מה לא ריאלי?אתה בטוח שצוות של 5 מאמני כושר למשל יעלה יותר מבן יוסף אחד? שלא לדבר על התועלת שתרוויח מכך.
גם אני די זלזלתי בקיץ בתוכנית שלהם, אבל קשה להתווכח עם העובדה שהם הקבוצה ים הכושר גופני הכי טוב בארץ היום. עצוב לי מאוד שמשלימים עם זה שרק שיטת הקומבינה יכולה לעבוד כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 17:56 
שחר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
שחר כתב:

זה נשמע לא ריאלי.

מה לא ריאלי?אתה בטוח שצוות של 5 מאמני כושר למשל יעלה יותר מבן יוסף אחד? שלא לדבר על התועלת שתרוויח מכך.
גם אני די זלזלתי בקיץ בתוכנית שלהם, אבל קשה להתווכח עם העובדה שהם הקבוצה ים הכושר גופני הכי טוב בארץ היום. עצוב לי מאוד שמשלימים עם זה שרק שיטת הקומבינה יכולה לעבוד כאן.

לא בטוח. אם היית משכפל את דרור שמשון 4 פעמים, היה לשחקנים כושר יותר טוב? ואם היית משכפל אותו 8 פעמים אז היה לך כושר יותר טוב ממכבי? זה לא פונקציה לינארית ואתה יודע את זה.

וזה לא בהכרח "שיטת" הקומבינה. אנחנו לא מיליונרים- כשנצטרך לקנות שחקן משיימן, נצטרך להתנהל עם שיימן. אם מי שיתנהל מולו יהיה איזה קרויף עם משקפיים זה לא באמת ילך.
זה לא בהכרח אומר שאנחנו הולכים לחוזים כפולים ומנהלים גנבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 18:13 
מאמן ברמה, צוות מקצועי רציני ופתאום הכל משתנה בשנייה. גם אצלנו זה אפשרי.
הם ממתגים את זה כאיזה פרוייקט גנום גרסת לוזוניה, אבל מדובר בסה"כ בכמה מהלכים נכונים ופשוטים ובהרבה מאוד כסף. סה טו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 18:13 
לא תתפוס אותי כתב:
שחר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
שחר כתב:

זה נשמע לא ריאלי.

לא בטוח. אם היית משכפל את דרור שמשון 4 פעמים, היה לשחקנים כושר יותר טוב? ואם היית משכפל אותו 8 פעמים אז היה לך כושר יותר טוב ממכבי? זה לא פונקציה לינארית ואתה יודע את זה.

וזה לא בהכרח "שיטת" הקומבינה. אנחנו לא מיליונרים- כשנצטרך לקנות שחקן משיימן, נצטרך להתנהל עם שיימן. אם מי שיתנהל מולו יהיה איזה קרויף עם משקפיים זה לא באמת ילך.
זה לא בהכרח אומר שאנחנו הולכים לחוזים כפולים ומנהלים גנבים.

הקומבינה הזו גם פועלת בסוף הפוך, היתה לך דוגמא לא רעה ממש לא מזמן.
אני כן חושב שזו פונקציה ליניארית, בטח אם גם מצרפים את הציוד המתאים, הרבה יותר ליניארית מהמשחק כדורגל ומהאימונים עצמם, אבל זה כבר לפתוח פה קרב חפירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 22:29 
אני באמת חושב שאפשר למצוא איזון טוב. למשל, חיפה יודעת להתנהל עם מועדוני השכונה ויש שם הנהלה שמחזיקה את השחקנים קצר מאוד בלי להתלכלך. הם המודל, לא מכבי.

אגב המאמן הבונקריסט של מכבי תיכנן עד השער של שלו מנשה להכניס בלם...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 22:31 
לא תתפוס אותי כתב:
אני באמת חושב שאפשר למצוא איזון טוב. למשל, חיפה יודעת להתנהל עם מועדוני השכונה ויש שם הנהלה שמחזיקה את השחקנים קצר מאוד בלי להתלכלך. הם המודל, לא מכבי.

אני לא מאמין שחיכית כל היום עד שמכבי יספגו שער כדי לכתוב תגובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
כל מילה של שחר באשכול זה. :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 22:50 
שחר כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

אני לא מאמין שחיכית כל היום עד שמכבי יספגו שער כדי לכתוב תגובה.

באמצע גם הספקתי להתפרנס, אתה יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:06 
סמל אישי של המשתמש
עם התקציב הכי גדול בליגה בפער, עם הכנה לעונה הזאת כבר מאמצע העונה שעברה, עם חולשה של חיפה בתחילת העונה ושלנו בחודשיים האחרונים - אני לא חושב שמכבי הוכיחה את עצמה כאיזו הצלחה מקצועית כבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:11 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
הם ממתגים את זה כאיזה פרוייקט גנום גרסת לוזוניה, אבל מדובר בסה"כ בכמה מהלכים נכונים ופשוטים ובהרבה מאוד כסף. סה טו

בדיוק. ואפשר לעשות אותם מהלכים אצלנו עם הצלחה דומה גם פחות כסף.

לפני הכל צריך להעיף את השכונה מהפועל. ליובינים, פרדי דוידים , קובי CDים, הכל חייב ללכת, ולהתחיל מהתחלה עם אנשי מקצוע עם קבלות.
כן הייתי רוצה בנוסף בעלים עם תקציבים דומים אבל בחיי שזה לא מה שיעשה את ההבדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:20 
מוות כתב:
עם התקציב הכי גדול בליגה בפער, עם הכנה לעונה הזאת כבר מאמצע העונה שעברה, עם חולשה של חיפה בתחילת העונה ושלנו בחודשיים האחרונים - אני לא חושב שמכבי הוכיחה את עצמה כאיזו הצלחה מקצועית כבירה.

בדיוק.בעונה נורמלית של חיפה הם לא מתקרבים לאליפות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הרעיון של מנהל מקצועי
הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:30 
מוות כתב:

ברור. היא כשלון טוטאלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:35 
הפועל של הדאבל האחרון לא רואה את מכבי של העונה.
אז מה? מוני הראל ואלי טביב גאונים?

מכבי קיבלה את האליפות הזאת במתנה תודות ליוסי אבוקסיס וראובן עטר.

וגם אם מכבי תיקח העונה אליפות ותשחק בליגת האלופות בעונה הבאה, הליגה הזאת לא נסגרה ולא נעליים. זה לא כדורסל פה. אם מעמידים קבוצת כדורגל ראויה עם מאמן טוב אפשר לקחת אליפות בכל עונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:40 
1.נכון לעכשיו אחוזי הצלחה שלהם דומים לשנים קודמות, רק שהשנה חיפה התחילו חלש ואנחנו, נו....
2. אם הטענה היא שהשנה הם עובדים נכון, צריך לבחון את ההתנהלות לא עכשיו אלא עוד 5 שנים כי ההצלחה כרגע היא גם תולדה של דברים שנעשו בעונות הקודמות.
3. להביא שחקנים כמו פריצה, גורי, זהבי, אניימה, זה לא עניין של איזה מערך סקאוטינג מתוחכם. זה פשוט כסף.
נכון, יש להם צוות מקצועי ברמה גבוהה, שכנראה נותן פה עבודה טובה ועדיין, מי שנותן את האקסטרה זה בדיוק השחקנים שעלו הרבה כסף...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 פברואר 2013, 23:56 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

בדיוק. ואפשר לעשות אותם מהלכים אצלנו עם הצלחה דומה גם פחות כסף.

לפני הכל צריך להעיף את השכונה מהפועל. ליובינים, פרדי דוידים , קובי CDים, הכל חייב ללכת, ולהתחיל מהתחלה עם אנשי מקצוע עם קבלות.
כן הייתי רוצה בנוסף בעלים עם תקציבים דומים אבל בחיי שזה לא מה שיעשה את ההבדל.

לפני הכל, חייבים לגמור את העונה הזאת עם כרטיס לאירופה בשביל למנוע קריסה כלכלית, ומה לעשות, נצטרך לעשות את זה עם "פרדי דוידים".
עם כל הצער מהאליפות של מכבי, כדאי שמהר מאוד נשנה את הגישה הזו של הכל או כלום, כמו איזה ילד קטן שרואה שהוא הולך להפסיד אז הוא שובר את הכלים.
לא צריך לעלות עם די-ניינים על וולפסון.
צריך עכשיו שקט בחדר ההלבשה, תמיכה מהקהל, לשמוח בניצחונות ולהתבאס בהפסדים.
אנחנו הפועל תל אביב, מועדון גאה ואימפריה, תמיד. ואנחנו משחקים עד הסוף אפילו אם אין על מה לשחק, והעונה עוד יש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 61 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: