יונתן לרנר כתב:
הכנסנו את השינוי בתקנון לפיו שינויים בתקנון יעשו בהצבעת כל חברי העמותה לפני שלוש שנים (יגאל ארנון לא היו מעורבים אז) מתוך רצון לתת הזדמנות לכל חברי העמותה, לא להיות תלויים במי שיבוא פיזית לאספה, ולא לתת יתרון למי שיכול להביא יותר אנשים.
הדבר אושר על ידי רשם העמותות.
בפועל, גם אישרנו פורמלית את תוצאות ההצבעה על כך באספה הכללית הבאה שאחרי ההצבעה.
אתמול היינו (עו"ד רונית אמיר יניב שהיא שותפה ביגאל ארנון ואני) אצל רשם העמותות והם אמרו שזה חייב להיות באספת חברים כי כך אומר החוק.
אני מניח שגם הפעם יבוצע אקט האישור של התוצאות באספה הכללית.
לעומת זאת, השינוי המוצע של הקמת הנהלה לקבוצה בתוך העמותה, ובכפיפות לוועד המנהל, הוא מהלך תקין ושגרתי ולא מחייב, לדעתם, שינוי בתקנון.
בפועל, אנחנו מנהלים תהליך הרבה יותר דמוקרטי ממה שהחוק מחייב וממה שרשם העמותות מבקש. (די הופתעו מהדמוקרטיה שלנו).
לגבי מספר החברים הדרושים למכירת זכויות ניהול. למרות שזה לא כתוב במפורש, עד היום התכוונו למכירת/מסירת כל(!) זכויות הניהול. אבל, להזכירכם, במקביל לבחירות של שנת 2010, אושר תיקון בתקנון ששינה מהותית את האחוזים הנדרשים. לצערי לא מצאתי אותו הלילה אצלי.
מעבר לכך, אני מאחל לכל וועד מנהל שיצטרך להתמודד עם התרחישים שמציירים כאן לפיהם יש קונים ל-49% ומעלה.
כנראה שאתה לא קולט את החוצפה במה שאתה כותב כאן.
ההנהלה עושה לי טובה שהיא מביאה את המהלך הכל כך יסודי הזה לאישור החברים? באמת תודה שאתה נוהגים בכזו דמוקרטיה.
כל החברים זכאים לדעת את כל הפרטים על העסקה, גם אם זה לא נראה לכם, וגם אם אתם חוששים שזה יבריח מישהו (לדעתי זה תירוץ עלוב, אבל זה לא חדש אצלכם בענין הזה).
זכותה של ההנהלה להגיע לכל הסכמה שהיא חושבת שטובה לעמותה, גם אם זה למכור את 49% מהשליטה תמורת שקל לשאול אייזנברג או שמעון מזרחי.
אבל לא מהות העסקה שאולי תעשה מקפיצה אותי. גם אם יש לי הרבה מאד השגות עליה, שאתם מעדיפים להתעלם מהן ולטמון את הראש בחול.
הבעיה שלי היא עם זה שאתם מבקשים לעצמכם את הזכות להסתיר מאתנו את פרטי העסקה. עלי זה לא מקובל.
אתה יכול לנסות ולסובב את הדברים באלף דרכים, ולנסות למרוח את האנשים פה עוד ועוד, כמו שניסית לעשות באסיפה, אבל לא תצליח לשנות את זה.
ההנהלה של העמותה הזו, שאחד הדברים שהתגאתה בו תמיד זו השקיפות שלה, מבקשת אישור לעשות את המהלך שיכול להיות הכי משמעותי (ואולי הרסני בתסריט הפסימי ביותר) לעמותה, ומבקשת אישור שלא לגלות אפילו פרט אחד בקשר אליו לחברים.
ברור לי שהופתעת מזה שקמתי וצעקתי נגד זה באסיפה, ושפתאום אנשים לא קמו והצביעו באופן אוטומטי בעד כל דבר שההנהלה מציעה, אבל זה המצב והוא לא ישתנה.
ואם אתם חושבים שכשהמלך הזה יעבור אתם תוכלו להמשיך ולהסתיר את הפרטים מהחברים, אז מצפות לכם עוד כמה הפתעות.