תודה רבה למברכים!!
אחרי התאוששות קלה מהריצה והשלמה עם העובדה שבימים הקרובים אני אלך ממש מוזר, אני אכתוב סיכום קצר שלי על הריצה..
ההגעה הייתה פשוטה ומוכרת ממירוץ אייל, האקספו והזינוק היו באותו מקום (תיכון רוטרברג).
אחרי חימום קל ווידוא של הרגע האחרון שיש הכל (תמרים, ג'לים, תחושה קלה-מצד אחד לא צימאון אבל גם לא העמסתי נוזלים) יצאנו. טעון שיפור ראשון, עקב עומס הרצים היה אפשר אולי לחלק את הזינוק למקצים (ABCDE) כפי שנוטים לעשות במירוצים גדולים, אבל לא נורא.
הקילומטר הראשון עובר בלי למצמץ ואני השתדלתי לא לפגר מאחורי הפייסר של השעתיים, שבשלב זה של הריצה חששתי מאוד שהמשימה לא תצלח ואני אסיים, כמו באימונים, בתוצאה שרחוקה מהשעתיים.
הריצה לא נערכה על גבי מסלול של 10 ק"מ (הלוך חזור) אלא בשלב מסויים הגענו למקטע שהיינו צריכים לעשות פעמיים, כלומר מקטע של בערך 3-4 קילומטרים שאחרי שהקפנו אותו לא ממשיכים למסלול אלא עושים עוד סיבוב.
את זה דווקא אהבתי כי זה מעט השכיח ממני את העובדה שאני רץ יחסית בסוף ונתן אפשרות להיצמד ולעקוף רצים מהירים הרבה יותר. חוץ מזה שנתקלתי במובילים 4 פעמים-פשוט פסיכים!! רצו את זה באותו קצב שאני רץ 2000 בערך. אני חב את תחילת העקיפה שלי למקטע הזה, בשלב הזה (אני חושב שהייתי בסביבות הקילומטר ה8-9) הבנתי שאני מסוגל להגביר קצב.
אוסיף נקודה רעה על המירוץ שלטעמי היא משמעותית, במקום בקבוקי מים רגילים, בנקודות הריענון חולקו בקבוקי מים מוגזים או כוסות מים צלולים למי שרצה. לא רק שאני לא סובל לשתות מכוס בזמן מירוץ, המתנדבים (זה המקום להודות להם!!) חילקו רק את הבקבוקים ועל מנת לקחת כוס עם מים רגילים היה צריך ממש לעצור. זה די מבאס, בעיקר בפעם הראשונה שאני אישית הופתעתי וזה גרם לי מעט להיחנק.
לקחתי איתי בכיס שני ג'לים ותמר אחד ובנקודת הריענון לקחתי עוד תמר כאשר החלוקה היא תמר-ג'ל-תמר-ג'ל. חלוקה שהתבררה כטובה. בקילומטרים האחרונים (אני חושב שבקילומטר ה17 אבל לא בטוח) הוסיפו תחנת מים שלא הייתה בהתחלה, מה שגרם לי לבלוע ג'ל בלי להוריד עם מים, שזה די מגעיל. רק כשהג'ל נגמר פגשתי את התחנה, אבל לא נורא.
עוד נקודה לרעה על המסלול: ארבעת הקילומטרים האחרונים מתרחשים בעלייה חדה מאוד שמקשה על שמירת קצב תקין..
חוץ מכמה הערות באמת שהייתה חוויה טובה, כרגיל אווירה טובה בין הרצים, יצא לי להיתקל במספר איירונמנים שדאגו לקעקע את סמל המירוץ על הרגל ובמרתוניסט שהוסיף קישוט לשריר השוק שלו קעקוע עם הכיתוב "42.2". מגניב מאוד. בקרוב אצלי (?)
עוד לא עלו התוצאות לאינטרנט, כשיהיו אני אערוך את ההודעה.
בימים הקרובים אעדכן הודעה לגבי המירוץ המגניב הקרוב שראיתי (מירוץ יוני בערבה, שליחים אולטרא מרתון 80 ק"מ לאור הירח!! זינוק ב01:00)
*למי שמעוניין, דף הריצה שלי בגארמין:
http://connect.garmin.com/activity/271158027