אדום מטלי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
בשביל מה אתה צריך את זה?
הרי אתה בכל מקרה מתכנן לרדת מהארץ בקרוב. תפתח כבר כשתרד, מה החיפזון לפתוח כבר עכשיו?
להיפך, אם הוא ממילא מתכוון לעבור ולפתוח חשבון בחו״ל, יפה שעה אחת קודם.
כי בכל רגע שהכסף שלך בחו״ל, הוא יכול לעשות יותר כסף. צריך רק לעשות חשבון עם עלויות העברת הכסף (שער המרה גבוה, עמלת העברה לבנק בחו״ל...).
למשל, חשבון הבנק שלי מורכב משנייים: משהו כמו עו״ש וחסכון. הנקודה היא שהחסכון נזיל לגמרי, אני יכול בכל רגע נתון להעביר אליו או ממנו כמה שאני רוצה, ועדיין אני מקבל עליו 4.5% ריבית. כל זה בלי סנט אחד עמלה לבנק, לאורך כל החודש, אז למה להחזיק כסף בארץ אם אפשר בחו״ל?
1. אתה מקבל 4.5%, כי זאת הריבית על הדולר האוסטרלי. כפי שאתה מתאר לעצמך, אין מתנות חינם. כשהריבית גבוהה - בד"כ זה מגיע כשהמטבע צפוי להיחלש, כך שנומינלית אתה מקבל 4.5% אבל ריאלית זה פחות. אם זה היה 4.5% ריאלי, כל בתי ההשקעות בעולם היו מעבירים את כל הכסף שלהם לפקדונות באוסטרליה, הרי הם לא מטומטמים.
2. אני מבין את ההגיון בלפתוח חשבון בנק במדינה שאליה הוא עובר. אבל, לא על זה הוא שאל. הוא שאל על לפתוח חשבון בשוויץ, לוכסמבורג וכו' - בזה אני לא רואה הגיון. אגב, למיטב ידיעתי לפחות בשווייץ העמלות לתושבי חוץ גבוהות משמעותית מהארץ.