יובל כתב:
chimpfive כתב:
יובל ממש אין לי מושג מאיפה הגיע או בא הכסף ב 7 שנים האחרונות, ולא מתיימר לדעת, אני משער שהיתה הזרמה של כספים גם מצד מוני, ולא הכל תוחזק מכספי המועדון.
לפחות כמעט כל התקציב של הפועל ב-7 השנים האחרונות הגיע מהכנסות עצמיות, פשוט צריך לעשות את החישוב. הפועל מתחילה עונה עם 22-24 מיליון ש"ח (אני מניח שהמספר הזה גדל עם השנים, אבל כך גם התקציב), וחוץ מאשר ב-08/09 גם עלינו לשלב הבתים כל עונה, שזה עוד 12-13 מיליון ש"ח (גם המספר הזה גדל עם השנים, אבל עוד פעם, כך גם התקציב). בשנים האלה גם מכרנו שחקנים בעשרות מיליוני שקלים, בממוצע זה עוד כמה מיליוני שקלים לכל עונה. זה מכסה יפה מאוד את התקציב שלנו לאורך כל השנים האלה.
הבעיה היחידה עם זה שבשבע השנים האלה, עם ההכנסות העצמיות הגבוהות בלבד, זכינו באליפות רק פעם אחת. זה צריך לקרות בתדירות גבוהה הרבה יותר, ובשביל זה צריך עוד כסף, דרך בעלים עשיר.
יובל אתה בעיקרון צודק... אבל.....
א. כמו שאתה נראה כרגע אני לא רואה אותך מגיע לאירופה השנה, בלי הכסף מאירופה שנה הבאה יש לך תקציב של 22-24 מליון (וגם זה בין התקציבים הגדולים בליגה).
ב. אם אתה מוריד מה 24-22 מליון 5 מליון שקל חובות, אתה נשאר עם 19-17, שגם מהם במסגרת ההסכם (להבנתי) של רמון מול טביב יורד מליון נוסף.
ג. מעבר לזה השאלה היא לא "רק" מה התקציב שלך אלא גם מה סדר גודל ההתחיבויות שלך, חוזים כמו של ורמוט די הורגים לך את התקציבף בטח עם הוא עומד על 18 מליון, למרות שתוכל לגרור שוב חובות לשנה אחרי זה אז נגיד 20.
ד. הבעיה המרכזית כמו שאנחנו רואים בחלון העברות הנוכחי וגם בכדורסל היא היכולת להביא חיזוק ולעשות שינויים. אם אתה מסיים את כל התקציב כבר באוגוסט, יש לך בעיה להביא מחליפים בינואר. והמשמעות של זה יכולה להיות הן ירידת ליגה (בעונת קנדה-טופצה-טלקיסקי והן איבוד סיכוי לאליפות / אירופה (בעונה הזאת). לכן חשוב מאוד לשמור כסף לינואר, ככה שגם אם לא תשתמש בו יהיה לך רזבה לעונה הבאה.