תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 14:25

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אינדונזיה- כמה שאלות
הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 01:18 
אני מתכנן לטוס לאינדונזיה עוד חודשיים בערך, ואודה אם מישהו שמבין יוכל לענות לי על כמה שאלות בבקשה.

כמובן, אין למדינה הזאת יחסים דיפלומטים עם ישראל. אני מתכנן לטוס לתאילנד עם הדרכון הישראלי, ומתאילנד לאינדונזיה עם הדרכון הפולני הנקי שבקרוב מגיע.
עכשיו, אני מתכנן להיות שם עם חברה שלי שהיא צפון אירית, ומשם כנראה לטוס לישראל. כמובן שנחזור לתאילנד ומשם לישראל.
האם תהיה איזשהי בעיה אם בבן גוריון יראו חותמת מאינדונזיה בדרכון הבריטי של חברה שלי? יש סיכוי שיעכבו אותה ויחקרו אותה? מן הסתם אני ממש לא רוצה שזה יקרה...

ובכלל, האם בטוח בשבילי להגיע לשם? כמובן שאני לא אגיד שאני ישראלי כשאני אהיה שם, אבל מה הלך הרוח שם מבחינת החלק המוסלמי?

תודה מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אינדונזיה- כמה שאלות
הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 05:41 
Woody Allen כתב:
אני מתכנן לטוס לאינדונזיה עוד חודשיים בערך, ואודה אם מישהו שמבין יוכל לענות לי על כמה שאלות בבקשה.

כמובן, אין למדינה הזאת יחסים דיפלומטים עם ישראל. אני מתכנן לטוס לתאילנד עם הדרכון הישראלי, ומתאילנד לאינדונזיה עם הדרכון הפולני הנקי שבקרוב מגיע.
עכשיו, אני מתכנן להיות שם עם חברה שלי שהיא צפון אירית, ומשם כנראה לטוס לישראל. כמובן שנחזור לתאילנד ומשם לישראל.
האם תהיה איזשהי בעיה אם בבן גוריון יראו חותמת מאינדונזיה בדרכון הבריטי של חברה שלי? יש סיכוי שיעכבו אותה ויחקרו אותה? מן הסתם אני ממש לא רוצה שזה יקרה...

ובכלל, האם בטוח בשבילי להגיע לשם? כמובן שאני לא אגיד שאני ישראלי כשאני אהיה שם, אבל מה הלך הרוח שם מבחינת החלק המוסלמי?

תודה מראש.

במקומך הייתי נכנס לתאילנד עם הדרכון הפולני. למה? כיוון שיש מצב שיעשו לך בעיות או יתחקרו אותך בכניסה לאינדונזיה אם אתה תגיע עם דרכון ריק לחלוטין.

בגדול אני לא חושב שתהיה לך איזו שהיא בעיה שם. הייתי שם מספר פעמים לנסיעות עסקים (דרכון ארגנטינאי), הם אנשים מאוד חביבים, חייכנים, מסבירי פנים וכו. על תעשה שטויות
ויהיה בסדר.

לגבי כניסה לארץ - כשאשתי (יפנית) הגיע לארץ יחד איתי בפעם הראשונה, הדרכון שלה היה מלא חותמות עם מדינות כגון איראן, לבנון, סוריה, קטאר, בחריין, אבו דאבי וכו. תשאלו אותה
במשך כרבע שעה ונתנו לה להכנס ללא בעיות. האמת שעוד שאלו אותה אם היא רוצה שיחתימו לה כניסה לארץ על דף נפרד. אני מאמין שלא יעשו לה לחברה שלך יותר מידי בעיות אם אתה
איתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 14:18 
תודה רבה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 14:39 
סמל אישי של המשתמש
אמנם הייתי באינדונזיה לפני למעלה מעשור, אבל טיילתי שם כחודשיים, וגם עם בת זוג גרמנייה, ונהגתי בדיוק כפי שהוגו נהג.

טסנו יחד מגרמניה לתאילנד, כבר בטיסה הזאת השתמשתי בדרכון הבריטי שלי, פשוט כי זה יותר נוח ופשוט הרבה יותר.

מתאילנד טסנו לדנפסאר (באלי), שוב, תוך כדי שימוש בדרכון בריטי. שום בעיות.

אגב, בדרכון הבריטי שלי מצוין כי אני גר בישראל או משהו דומה. מה שבטוח זה שמצוין שם כי הדרכון הונפק בתל אביב, ע"י הקונסוליה בישראל.

שום בעיות.

מלבד זאת, אז היה נהוג באינדונזיה חוק לפיו מדי לילה אתה חייב להירשם בטופס ממשלתי רשמי במלון או בגסט האוס שבו אתה מתגורר, טופס שמועבר למשטרה המקומית באינדונזיה - סוג של מעקב ממשלתי אחרי תנועות התיירים שם. כל לילה אתה נרשם מחדש במלון. בטופס אתה נשאל כמובן לאזרחותך (אני ציינתי UK) ולכתובת מגוריך. מעולם לא הסתרתי שם את ישראליותי ותמיד כתבתי את כתובתי האמיתית בארץ (אז עוד בחיפה).

שום בעיות.

גם שיחות טלפון הייתי מבצע אז ישירות לישראל, גם בזה לא הייתה בעיה.

יתרה מזאת, במהלך הטיול כויסנו. פנינו למשטרה המקומית (זה היה באי לומבוק הסמוך לבאלי) - המשטרה מילאה טפסים עם פרטינו האישיים (שוב פעם - אזרחות בריטית, דרכון שהונפק בישראל, כתובת מגורים בישראל) ונדמה לי שגם שם לא הסתרתי את מוצאי הישראלי.

שום בעיות. לעולם גם לא הרגשתי מאויים שם כישראלי.

יחד עם זאת חשוב לציין - רוב הטיול טיילנו באי באלי. באלי הוא האי היחיד באינדונזיה שאוכלוסייתו הינדואיסטית ברובה ולא מוסלמית. מצד שני, האי לומבוק, שבו היה לנו את הסיפור עם המשטרה, הוא מוסלמי.

לא בטוח שבאי ג'אווה (האי הראשי בו מצוויה ג'קרטה הבירה) למשל, הייתי נוהג אותו דבר. מה גם שבאלי הוא אי מאוד מאוד מתוייר ואתה מרגיש בטוח שם כתייר. (טוב, זה היה עוד לפני הפיגוע הגדול של אל קאעידה באי באלי).

אבל, ואבל גדול - זה כאמור היה לפני למעלה מעשור. מאז אולי השתנו כמה דברים.

לגבי חברה שלך - בדיוק כפי שהוגו כתב - לא יעשו לה בעיות, בטח לא אם אתה מלווה אותה ומצהיר שהיא חברה שלך (כן ינדנדו בתישאול אישי אתכם ולא ירפו גם משאלות מביכות), אבל אם היא תהיה איתך, לא יעשו לה שום בעיות.

כן מומלץ מבחינתה שאת החותמות הישראליות יחתמו לה על גבי דף נפרד ולא על גבי הדרכון עצמו. זה כדי להקל עליה במידה והיא מתכננת באיזה שהוא שלב לחזור ולבקר במדינות עוינות. במדינות כמו איראן או ארצות ערב עלולים לעשות לה בעיות רציניות אם ימצאו בדרכונה חותמות ישראליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 16:01 
תודה רבה גם לך, פרנק.

יש לי עוד שאלה. במידה ושנינו נטוס מישראל לאינדונזיה דרך תאילנד (זו גם אופציה שחושבים עליה), האם באינדונזיה עצמה יכולים לעשות בעיות במידה ויש לה חותמת ישראלית על הדרכון?
למרות שלפי מה שהבנתי פה, בכל מקרה אם היא מגיעה לישראל עדיף לה שהחותמת תהיה על גבי דף נפרד (זה תמיד אפשרי?), נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
Woody Allen כתב:
תודה רבה גם לך, פרנק.

יש לי עוד שאלה. במידה ושנינו נטוס מישראל לאינדונזיה דרך תאילנד (זו גם אופציה שחושבים עליה), האם באינדונזיה עצמה יכולים לעשות בעיות במידה ויש לה חותמת ישראלית על הדרכון?
למרות שלפי מה שהבנתי פה, בכל מקרה אם היא מגיעה לישראל עדיף לה שהחותמת תהיה על גבי דף נפרד (זה תמיד אפשרי?), נכון?

לא חושב שיעשו לה שם (באינדונזיה) בעיות עם חותמת ישראלית בדרכון, אבל מצד שני, למה לקחת צ'אנס? שיחתימו לה בארץ על דף נפרד. טוב בכל מקרה. נדמה לי שזה תמיד אפשרי. שתדרוש חותמת בדף נפרד. עדיף שלא תיקח סיכונים - לך תדע מצבי רוח של פקידים במדינות מוסלמיות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ינואר 2013, 21:41 
אני הייתי במלזיה שזה אותו הסגנון
אם יש לך דרכון זר אתה מסודר

תשמור על פרופיל נמוך, למרות שהרוב בכלל לא יודעים מזה ישראל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: