ראצ'ו כתב:
אגב הבחירות האלו הוכיחו את מה שטענתי כל הזמן לגבי חד"ש.
זו מפלגה ערבית עם קישוט יהודי בשם דב חנין. שום שותפות יהודית-ערבית.
חד"ש קיבלו 111,000 קולות כשבערך 100,000 מהם במגזר הערבי.
דב חנין שהוא חבר הכנסת הכי טוב שיש היום, הביא כ-4000 קולות במעוזו התל אביבי ופחות מחצי מנדט בהערכה גסה במגזר היהודי.
עד שדב לא יעזוב את חד"ש הוא לא ימצה עשירית מהפוטנציאל האלקטורלי שהוא יכול להביא.
1. מה הקשר בין זה מספר המצביעים היהודים לחד"ש לבין החלק הזהות והערכים של המפלגה? חד"ש מזדהים כגוף יהודי-ערבי משותף שחנין הוא חלק אינטגרלי בה, זה שמעט מצביעים יהודים מתחברים לרעיון הזה זו בעיה בנושא אחר. עלה תאנה או קישוט היה צריך לומר אם המצב היה הפוך, שבו חצי מהמצביעים יהודים וחצי ערבים, אבל במפלגה עצמה יש בסך הכל ח"כ מסכן וחסר משמעות.
2. אם הוא מאמין בחד"ש, ואני מניח שהוא מאמין, אין שום סיבה שהוא יעזוב.
3. אני לא חושב שיש לו פוטנציאל אלקטולרי משמעותי. נגיד שהוא עוזב, וזה היפוטתי לגמרי, בוא נדמיין מה יקרה. למרצ או מפלגה אחרת הוא הרי לא ילך. נשאר רק להקים מפלגה חדשה. הוא ייקח את ה-10000 היהודים של חד"ש, חלק מהמצביעים הערבים של חד"ש, ה-25 אלף של ארץחדשה, עוד קצת ממרץ. אף אחד מחוץ לבועת השמאל (ובשמאל אני מתכוון ממרץ עד חד"ש) לא ילך אליו, כי הוא שמאל קיצוני. חד"ש ומרצ ירדו במנדט אחד כ"א והוא יקבל שניים-שלושה. וזה בלי איזו קטסטרופה של אחוז החסימה ועשרות אלפי קולות לפח כמו שקרה לנאצים. אני לא רואה מה הרווח פה.