KID A כתב:
ItaiH6 כתב:
למה ארץ חדשה והמפלגה של אמסלם מופיעות בסקר הזה ודעם לא?
מה מבדיל אותם מחד"ש? אף פעם לא הבנתי
זה מה שאסמא אגבארייה זחאלקה ענתה לשאלה הזו:
ציטוט:
דעם מארגנת עובדים, מדברת בשפה אחת עם ערבים ויהודים - לא בשפה לאומנית אלא בשפה חברתית וסולידרית, נותנת ייצוג לנשים במקום גבוה ברשימה - שלוש נשים בחמישייה ושש בעשירייה, לא סוגרת דילים עם חמולות ותומכת באביב הערבי ובמהפכה הסורית
זה מה שדב חנין ענה לשאלה מדוע הן לא רצות ברשימה משותפת:
ציטוט:
אני בעצמי שואל את אותה שאלה, ושאלתי אותה גם את פעילי דעם. אני מעריך את הפעילות של אנשי דעם ואת המסירות שלהם. הם רצים לכנסת כבר שנים רבות, בבחירות הקודמות הם קיבלו 2645 קולות, וחסרים להם רק 70,000 קולות נוספים כדי לעבור את אחוז החסימה. הצעתי לדעם להצטרף לחד"ש כמרכיב עצמאי, בלי לאבד מאומה מהזהות שלהם ומהייחודיות הפוליטית שלהם.
חד"ש היא, כזכור, חזית פוליטית שמבטאת תפיסה פלורליסטית של שמאל. אנחנו חושבים שבמסגרת שמאלית אחת יכולים להיות אנשים שונים עם הבדלים ביניהם, אבל עם הסכמה על עקרונות וערכים בסיסיים. השוני בינינו לא צריך להיות סיבה לעימותים, אלא מקור להעשרת הדיון והחשיבה. ברוח זו נמצאת בחד"ש למשל קבוצת תארבוט ששומרת על הייחודיות שלה, מביעה בגלוי את עמדותיה וביקורתה, אבל משתתפת במאמץ המשותף של חזית יהודית-ערבית סוציאליסטית רחבה.
בכוונתי גם אחרי הבחירות להמשיך לפעול כדי שדעם תצטרף לחד"ש כמרכיב עצמאי. אבל בבחירות האלה עצמן אני חושב שאין לאף אחת ואחד מאיתנו מותרות להצביע לרשימות שסיכוייהן לעבור את אחוז החסימה מזעריים כל כך.
אני באופן אישי מסכים עם דב חנין וחושב שהריצה של דעם זה בזבוז של כמה אלפי קולות טובים ותו לא.