תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 25 יוני 2025, 19:34

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מפרטים, רבותיי, מפרטים
הודעהפורסם: 14 ינואר 2013, 23:04 
הגיע הזמן לאשכול החצי-שנתי שבו אני מתייעץ לגבי מפרט מחשב שבסופו של דבר אני כנראה לא אקנה, ואמשיך לקרטע עם ה-Dell XPS בן חמש השנים שלי.

בגדול מה שאני עושה עם המחשב זה בעיקר אינטרנט, אופיס וסרטים ב-HD, אבל אני רוצה שהוא יוכל להריץ גם דברים יותר חזקים כמו Matlab ו-SPSS, ובכלל שיחזיק לעתיד הקרוב בלי שאצטרך לשדרג אותו, כי יש לי הרגשה שהשימושים שלי עשויים להשתנות ולהיות כבדים יותר.
התקציב שלי הוא פחות או יותר 2500 ש"ח (בלי מסך/עכבר/מקלדת).
אז ככה, מה שהרכבתי בעקבות התייעצויות כאלה ואחרות ב-HWzone זה בערך זה:

מעבד: Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray
מחיר: ₪1147

קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W
מחיר: ₪43

לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3H
מחיר: ₪357

מארז: באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש
מחיר: ₪320

זיכרון: Corsair 8Gb CMV8GX3M1A1600C11 CL11
מחיר: ₪226

קשיח למחשב שולחני: Toshiba 500G 3.5" SATA3
מחיר: ₪301

מחיר בסה"כ - 2394 ש"ח (ב-TMS).

מה אומרים?

ושאלה נוספת - כרגע אני משתמש בהארד דיסק של 150GB, ואני שורד. כלומר, לא הכי נוח, אבל סביר. התחלתי להשתעשע ברעיון של לקנות כונן SSD של 128GB שבו אני אעשה את השימוש היום-יומי (במקום בטושיבה שמצוין למעלה), ומתישהו כנראה לקנות עוד כונן רגיל חיצוני, כדי לאחסן עליו דברים. נראה לכם ששווה את הייקור במחיר שזה יגרום? אני מניח שזה מעלה את התקציב לאיזור ה-3000.

תודה...

נערך לאחרונה על ידי Kyahs בתאריך 14 ינואר 2013, 23:40, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מפרטים, רבותיי, מפרטים
הודעהפורסם: 14 ינואר 2013, 23:20 
סמל אישי של המשתמש
לגבי SSD, בהתחלה היה לי ממש קשה להוציא כל כך הרבה כסף על הארדיסק.
כיום יש לי כבר שלושה ואני לא רואה את עצמי קונה מחשב עתידי בלי אחד כזה. זה פשוט כיף!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2013, 23:28 
סמל אישי של המשתמש
כמה שינויים שלדעתי יותר טובים והוספתי SSD:

מעבד:
Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray
כמות: 1 - מחיר: ₪1147

קירור למעבד:
ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד
כמות: 1 - מחיר: ₪44

לוח אם:
Gigabyte GA-PH67-DS3-B3
כמות: 1 - מחיר: ₪390

מארז:
באנדל תקציבי - Gigabyte Luxo X140 + FSP 400W HCN - בקניית מחשב חדש
כמות: 1 - מחיר: ₪320

זיכרון:
Corsair 4Gb CMV4GX3M1A1600C11 CL11
כמות: 2 - מחיר: ₪133

קשיח למחשב שולחני:
Toshiba 500G 3.5" SATA3
כמות: 1 - מחיר: ₪301

קשיח למחשב שולחני:
SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש
כמות: 1 - מחיר: ₪525

סה"כ: ₪2993

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2013, 23:34 
סמל אישי של המשתמש
IdanTheLittle כתב:
כיום יש לי כבר שלושה ואני לא רואה את עצמי קונה מחשב עתידי בלי אחד כזה. זה פשוט כיף!

אם אפשר בכמה מילים, מה ההבדל בין SSD לרגיל ? המהירות ?
אני למשל צריך המון מקום ו-128 לא מספיק לי לכלום, באותו מחיר אפשר לקנות רגיל של טרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 ינואר 2013, 23:38 
תודה לשניכם!

בליזארד,
תוכל להסביר לגבי השינויים שעשית?
קירור - הקירור ששמת הוא פשוט טוב יותר? כדאי ללכת עליו בכל מקרה?
לוח-אם - במה לוח האם ששינית עדיף על הקודם? אני רואה שאין לו יציאת DVI או HDMI ככה שאני לא אוכל לחבר את הטלוויזיה למחשב לפעמים, ובנוסף אין לו חיבורים אופציונליים של USB 3.0. אז למה הוא שווה 60 ש"ח יותר?
זיכרון - יספיק לי 4GB זיכרון? ממה שאני מבין 8GB זה די הסטנדרט היום.

תודה!

* חשוב להגיד שהידע שלי בנושא לא רחב מדי, לכן יכול להיות שאני מדבר שטויות בחלק מהמקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 00:17 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
תודה לשניכם!

בליזארד,
לוח-אם - במה לוח האם ששינית עדיף על הקודם? אני רואה שאין לו יציאת DVI או HDMI ככה שאני לא אוכל לחבר את הטלוויזיה למחשב לפעמים, ובנוסף אין לו חיבורים אופציונליים של USB 3.0. אז למה הוא שווה 60 ש"ח יותר?

תודה!

* חשוב להגיד שהידע שלי בנושא לא רחב מדי, לכן יכול להיות שאני מדבר שטויות בחלק מהמקרים.

קירור-כמעט כל דבר עדיף על הקירור של אינטל, בייחוד אם זה ZALMAN (חברה מצויינת שמתמחה במוצרים שקטים).
לוח אם-לא חשבתי על העניין שאין לך כרטיס מסך (רגיל לעשות מפרטים למשחקים, קורה), תחזיר ללוח שבחרת במקור.
זיכרון-תסתכל על הכמות, שמתי 2 (וזה עדיף על סטיק אחד של 8, בגלל דבר שנקרא Dual Channel, שזה המצב בו הזיכרון נועד לעבוד והוא יהיה מהיר יותר).

דר' אבי: המהירות של ה-SSD מכפילה פי כמה את זו של הHDD (דיסק קשיח רגיל), באופן שממש מורגש.
החיסרון של ה-SSD הוא המחיר לעומת הנפח, ובגלל זה הרבה פעמים אנשים נוטים לקנות SSD קטן יחסית ולשים עליו את מערכת ההפעלה וכמה תוכנות שמפעילים קבוע.
זה נותן עבודה מהירה פי כמה, תוכנות יעלו מהר יותר, ועוד.. וכל זה באופן ממש משמעותי.

נערך לאחרונה על ידי BLIzZaRd בתאריך 15 ינואר 2013, 00:21, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 00:19 
BLIzZaRd כתב:
Kyahs כתב:
תודה לשניכם!

בליזארד,

תודה!

קירור-כמעט כל דבר עדיף על הקירור של אינטל, בייחוד אם זה ZALMAN (חברה מצויינת שמתמחה במוצרים שקטים).
לוח אם-לא חשבתי על העניין שאין לך כרטיס מסך (רגיל לעשות מפרטים למשחקים, קורה), תחזיר ללוח שבחרת במקור.
זיכרון-תסתכל על הכמות, שמתי 2 (וזה עדיף על סטיק אחד של 8, בגלל דבר שנקרא Dual Channel, שזה המצב בו הזיכרון נועד לעבוד והוא יהיה מהיר יותר).

הבנתי אותך, תודה.
עוד דעות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 00:35 
חשבתי שהתכוונת למפרט של גיטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 00:37 
שמע אם יש לך מספיק כסף לך על זה בלי יותר מדי להתמהמה, כל יום נוצר דבר חדש.
סה"כ המפרט הזה טוב, אני גם שקעתי הרבה מאוד שנים בתחום כרטיסי המסך, תמיד רציתי משהו שיתן ביצועים גבוהים מהממוצע ולא היה לי.
זה סתם כאב ראש אלא אם כן אתה פשוט אוהב לעקוב אחרי הדברים האלה, לא מזמן סוף סוף קניתי 2 כרטיסים מהטופ ל2 מחשבים שיש לי, לא אחד, בלי להצטער על זה שהם דיי יקרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 05:46 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
IdanTheLittle כתב:

אם אפשר בכמה מילים, מה ההבדל בין SSD לרגיל ? המהירות ?
אני למשל צריך המון מקום ו-128 לא מספיק לי לכלום, באותו מחיר אפשר לקנות רגיל של טרה.

כן. רק המהירות.
הווינדוס והאפליקציות עולות כל כך מהר שזה מדהים. אם יש לך חיבור SATA3, אז זה בכלל מטורף (לי אין).

נכון ש-128 לא מספיק, לכן ה-SSD יהיה הכונן עליו אתה מתקין את הווינדוס והתוכנות שלך, ויש עוד כונן או שניים לצורך איחסון (בגודל טרה או יותר).

אגב, אני בכלל לא חושב שזה "מאסט".
מי שחובב טכנולוגיה, יעריך את העניין הזה מאוד.
מי שגם ככה מדליק את המחשב, הולך להכין קפה, חוזר, מפעיל אופיס, הולך להשקות את העציצים, חוזר, אז זה לא בשבילו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 06:55 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
רק אני חשבתי שהתכוונת למפרט של גיטרה?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מפרטים, רבותיי, מפרטים
הודעהפורסם: 15 ינואר 2013, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:
חשבתי שהתכוונת למפרט של גיטרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2013, 14:31 
עוד שאלה, יש בעיה בלהשתמש גם בכונן SSD וגם ב-HDD פנימי?
איך מתבצעת ההפרדה? את מערכת ההפעלה וכל התוכנות אני מתקין על ה-SSD ואת כל הסרטים/מוזיקה/קבצים אני שם על ה-HDD?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2013, 14:46 
סמל אישי של המשתמש
BLIzZaRd כתב:
Kyahs כתב:
תודה לשניכם!

בליזארד,

תודה!

דר' אבי: המהירות של ה-SSD מכפילה פי כמה את זו של הHDD (דיסק קשיח רגיל), באופן שממש מורגש.
החיסרון של ה-SSD הוא המחיר לעומת הנפח, ובגלל זה הרבה פעמים אנשים נוטים לקנות SSD קטן יחסית ולשים עליו את מערכת ההפעלה וכמה תוכנות שמפעילים קבוע.
זה נותן עבודה מהירה פי כמה, תוכנות יעלו מהר יותר, ועוד.. וכל זה באופן ממש משמעותי.

צריך לקחת בחשבון שSSD זולים נוטים לשבוק חיים בצורה פתאומית עקב קושחות דפוקות, ו/או כאשר שמים עליהם את מחיצת הדפדוף (swap partition)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2013, 21:30 
bloodbrother כתב:
zink כתב:
רק אני חשבתי שהתכוונת למפרט של גיטרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2013, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
עוד שאלה, יש בעיה בלהשתמש גם בכונן SSD וגם ב-HDD פנימי?
איך מתבצעת ההפרדה? את מערכת ההפעלה וכל התוכנות אני מתקין על ה-SSD ואת כל הסרטים/מוזיקה/קבצים אני שם על ה-HDD?

כמו שאתה קונה עכשיו 2 כוננים הם מופיעים בנפרד במחשב שלי.
ככה שאצ מערכת ההפעלה תתקין אותה על ה SSD והיא תעלה הרבה יותר מהר.
ואחרי זה את כל התוכנות תתקין לפי מקום או צרכים שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 ינואר 2013, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
BLIzZaRd כתב:
Kyahs כתב:
תודה לשניכם!

בליזארד,

תודה!

צריך לקחת בחשבון שSSD זולים נוטים לשבוק חיים בצורה פתאומית עקב קושחות דפוקות, ו/או כאשר שמים עליהם את מחיצת הדפדוף (swap partition)

גע עץ, ה-Crucialים שלי דיי זולים ועובדים יופי (הנה עכשיו הכל יתחרבש פתאום).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 17 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: