Telkiyski כתב:
מעריב
חובת מגן
מכבי והפועל ת"א נכנסות היום רשמית לחלון ההעברות. מקצה השיפורים שלהן כולל התלבטות על העמדה הכי מוזנחת בכדורגל הישראלי: המגן הימני \ על-פי תקדים ,2003 מישהו חייב להיכנס לבלטה כדי להביא אליפות
עידן סגל
עוד הרבה לפני שסחף את "גולסטאר" לפסגת טבלת רייטינג, שייע פייגנבוים לקח שתי אליפויות עם הפועל ת"א כמגן שמאלי. את שער האליפות של האדומים ב,1969- מול שעריים, כבש שייע מהעמדה הכי אחורית של אגף שמאל, ורק אז התפנה להפוך לחלוץ אימתני.
"האליפות עוברת דרך המגן," הוא קובע. "זה מהתפקידים הבודדים שמשחקים תמיד עם הפנים לשער וזה פלוס ענק. מאז ומתמיד דגלתי בשני מגנים שצריכים לעלות להתקפה 20 פעמים ולעשות 20 מצבים. בארץ אין מגנים שמסוגלים לעשות גול כי זו עמדה מוזנחת. בתפקיד הזה צריך להבקיע ולדעת להכניס כדור חכם. תראה את דני אלבס בברצלונה, גם אני הייתי כזה."
את המרדף של קבוצות הצמרת אחרי שחקן כמו גבאי שייע לא מבין. "קבוצות אוהבות לראות שאצל השני גדל מישהו ואז לקחת אותו. שיעבדו על זה במחלקות הנוער, שילמדו לתת בעיטה מלאה או פאלש כי היום מגביהים בפוקס. קרית שמונה חזקה כי יש לה שניים שיודעים את המלאכה. ועדיין, אתה אומר לעצמך מי זה אלעד גבאי? אחד שלא קרע זוג נעליים, רק יצא מהקליפה של הביצה וכבר כולם רוצים אותו. כשאין, כל אחד יהלום."
פייגנבוים היה זה שהנחית בארץ את גורי באמצע עונת .1999/2000 ואם תשאלו אותו, הוא לא מבין למה הבחור מחוף השנהב בכלל משחק מגן. "אצלי הוא היה חלוץ מרכזי ופתאום שבעה מאמני ברצלונה מגלים את אמריקה. זה מצחיק אותי. אני מוכן להתערב שאם הוא משחק בשפיץ אז מכבי תחתוך את היריבות. איזה מבנה גופני יש לו, רק מהכדורים שייפלו עטר וראדי יעשו ים גולים. כבלם הוא אולי פנטסטי, אבל הוא לא מגן, הוא מגושם. אם הוא היה קליל כמו גבאי אז לא היה פנדל בדרבי. הוא שלח רגל כבדה, וגם אם הוא לא נגע בשחקן אז השופט אומר שהוא נגע. גם ייני בחיים לא יהיה מגן. הוא אולי קשר ובלם פצצה, אבל שמים אותו במקום שהוא לא מתאים אליו גופנית ובסגנון משחק."
ואיך המגנים של יתר המועמדות לאליפות?
"מגנים צריכים להיות שחקנים מרכזיים בקבוצה אלופה. בהפועל ת"א כל דקה מחליפים. פעם אנטבי, פעם דנין ובימין פיינטסיל, חוטבא ושמוטבא. כמה מגנים קבוצה צריכה? להפועל ההתקפה הכי טובה בארץ, אבל בגלל המגנים היא לא שוטפת. גם במכבי חיפה כל הזמן התעסקו והחליפו: עלי עותמאן, אוראל דגני, טאלב טואטחה. ככה בדיוק היא היתה נראית. היום שיימן ומשומר משחקים די קבוע והם מצליחים. התרשמתי מאוד משיימן. מהיר, דוחף, בועט. כל הבלאגן של הקבוצות מתחיל ממגנים, לטוב ולרע."
חלון ההעברות של ינואר 2013 ייפתח היום. אם המאמנים יזכרו את מקרה פיינטסיל מ,2003- ייתכן שגם מאבק האליפות יקבל טוויסט. בחודש מאי הקרוב, אל תתפלאו אם הימין יהיה שוב זה שיעלה מישהו לשלטון. •
אלוהים,איזה שטויות.לפחות אני מקווה שזה שטויות של הכתב,ולא שקר של מישהו אחר.
את שער האליפות כבש גוגו מורדכוביץ.