kobster כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
kobster כתב:
teknoboy כתב:
קובסטר, יש לי הרגשה שמומחי הדגימה במכון הסקרים האלה עושים עבודה יותר טובה מהאדמין של שדים במציאת מדגם מייצג של האוכלוסיה בישראל.
וחבל שכך.
כלומר, שזו האוכלוסיה במדינת ישראל...
אני מתקשה להאמין ששליש מהציבור חושב שניתן לסמוך על ביבי בתחום הכלכלי. אין מצב שאנשים מספיק מטומטמים כדי להאמין להצהרות על כלכלה מצוינת? בו בזמן ש 65% מהענים הם אנשים עובדים, כל ילד שלישי נמצא מתחת לקו העוני, מחירי הדיור זינקו ב40% בקדנציה האחרונה ומצד שני התספורות לטייקונים חוגגות כאילו אין מחר ומתוך 130 מיליארד שקל ברווחים הכלואים המדינה חילצה עד עכשיו 200 מיליון שקל.
וזה עוד לפני התקציב הבא שביבי מתכנן, עם העליה במע"מ, מחירי החשמל והמים והשד יודע מה עוד.
אכן, כלכלה נכונה.
אוי נו, אל תהיה מצחיק. ברור שעובדות אף פעם לא עניינו את הציבור הרחב. זה למה שש''ס תקבל לפחות 11 מנדטים והליכוד יקבל באזור ה-35. העם מטומטם וזה...
אבל למפלגות האלו יש 2 דברים שאין לשלי. 1. דת 2. עמוד שדרה.
יש הבדל עצום בין ש"ס לביבי והתגובה שלך רק מראה כמה אתה זה שמצחיק. ש"ס היא אולי המפלגה היחידה שבאמת מקיימת את מה שהיא מבטיחה לבוחרים שלה. שלום ? הסדר מדיני ? סוגיות ביטחוניות ? למי אכפת. לש"ס אכפת מהציבור של ש"ס ומהקצבאות, החינוך התורני, סבסוד בדיור, הסטטוס קוו ביחסי דת-מדינה ועוד. ביבי מדבר בסיסמאות, לא מבטיח שום דבר קונקרטי ומבסס את כל הקמפיין שלו על הפחדה ועל זריקת רפש בשותפים הטבעיים שלו כדי למנוע זליגת קולות אליהם (מה שכמובן פועל הפוך).
עכשיו, מילא הכלכלי אבל גם בתחום הבטחוני ? הרי ביבי ביטל את אבו מאזו, הכשיר במו ידיו את חמאסטן וכל מה שהוא אומר זה שההתנתקות (שהוא בעצמו הצביע בעדה) היא זו שהביאה את חמאס לת"א וירושלים. אין יותר עלוב מזה.
מאיפה הוא מגריל 35 מנדטים אלוהים יודע.
אגב, לשלי אין עמוד שדרה ולכן היא סירבה להיכנס לממשלת נתניהו כשרה אחרי בחירות 2009.
היא גם כ"כ חסרת עמוד שדרה עד שהיא לקחה מפלגה מרוסקת עם 8 חברי כנסת והפכה אותה למפלגה עם 20 מנדטים והאלטרנטיבה היחידה לביבי.
היא גם כ"כ חסרת עמוד שדרה עד שכולם אומרים בפאניקה שהיא חייבת להעלות את הנושא המדיני, היא עדיין מתעקשת שקודם כל חשוב שתהיה לנו מדינה שאפשר לחיות בה ומדינה שהממשלה דואגת לכלל אזרחיה ולא רק לתשובה, דנקנר ושאר החבר'ה.
אכן, חסרת עמוד שדרה. תן דוגמא אחת למשהו שהיא הבטיחה לעשות ולא עשתה ואז נראה מי המצחיק.
החלק של השוני בין ש"ס לליכוד אתה צודק.
ש"ס מייצגים סקטור מסויים במדינה , שהם החרדים. למרות שהם מתיימרים לייצג את כל העניים, זה חרטא אחת גדולה.
בקשר לעמוד השדרה של שלי אתה טועה ולא קצת.
שלי לא מדברת על הדעות הפוליטיות שלה כי הן לא מתאימות לבוחרים שלה. וגם היא לא כל כך מבינה בזה פשוט.
וזאת בעיה, אומנם הבחירות הן בגלל הכלכלה, אבל מזמן הכניסו עיניינים חברתיים ומדיניים. דיבורים על מלחמה עם איראן, עמוד ענן וסרבנות.
חוץ מאיזה משפט אחד שלה אחרי ה"סרבנות" של בנט לא רואים אותה כמעט.
על סדר היום זה ביבי-ש"ס וביבי - בנט.
שאולי ביבי יורד בסקרים בינתיים. אבל גם שלי לא עולה ואפילו יורדת.
זה לא שהיא לא מעלה את הנושא המדיני כי הוא לא קיים, כי פשוט לא נוח לה ולא כדאי לה להעלות אותו.
וזאת בעיה מהותית מאוד לעבודה שהמנהיגה שלה היא יכולה להיות מקסימום שר האוצר וכל שנה יש פה איזה עימות או מלחמה.
אני לא רואה אותה מנהיגה של מדינה, סורי.