כך היה העובדות בפרשת הפועל תל אביב ויערי רייניש כפי שלא יספרו לכם בשום מקום. בטח לא בערוץ הספורט
ואלו העובדות: שערה משערותיהם של הריינישים לא נפלה; איש מאוהדי הפועל תל אביב לא חצה - ולו לשנייה - את המעקה המפריד בין היציע למגרש; ואף חפץ לא הושלך לעברם. ולמרות זאת, טוען שופט הכ־ דורסל יערי רייניש כי חשש לחייו, ואף הגיש את אחד הדוחות החמורים ביותר שהוגשו אי פעם לאיגוד. ולמה חששו הריינישים לחייהם? כי כמה אוהדים צעקו להם "מושחתים" וש"יחסלו אותם". אה, ואם בגלל זה חששת לחייך, רייניש, אולי כדאי שת־ עזוב את המקצוע המכובד והמכניס שלך ותהפוך להיות גננת בפעוטון. אם המועצה לשלום הילד תאשר. ··· והנה עוד עובדה: בראדלי, שחקן נתניה, סטר ללחיו של שחקן הפועל סטיט, שבסך הכל התעצבן ולא הצליח אפילו להתקרב לבירדלי. ומה פסק רייניש, שעמד כחצי מטר ממקום האירוע? עבירה טכנית דו צדדית, ואחר כך גם הרחיק. את סטיט, לא את בירדלי. טוב, יש לו מנטור טוב לרייניש - אותו ראובן וירובניק, שלא נשכח לו ולא נסלח לו עד יום מותו שלא ראה בזמנו את מרסר מנחית אגרוף לשטיינהאואר. מדובר ב"דור שני". לְמה בדיוק החליטו אתם, אני מפחד שהקרמרים עוד יעמידו אותי לוועדת המשמעת. ··· ועובדה נוספת: הפועל תעמוד לדין למרות שבכל מגרש מקללים, ואת מכבי היקרה איש מהקרמרים והוויינ־ ברגים לא העמיד לדין על שאוהדיה מאחורי הספסל של הפועל נהגו כמי־ טב מסורתם והשליכו חפצים לכיוון הספסל של הפועל )ואף פגעו(. כי לשמעון מזרחים מותר הכל, והקרמ־ רים נותנים להם גב. אולי הגיע הזמן לברר גם כמה מקבלים הקרמרים מהאיגוד ומהאיש החזק בו. ואני לא מדבר על רמי כהן. ··· ועובדה נוספת: ידידי שמואל פרנקל, יו"ר המנהלת ואוהד מכבי תל אביב, הוא בין המבוקרים בדוח שהגיש מב־ קר המדינה הקודם לגבי שיפוץ ההיכל שאתם קוראים לו נוקיה. בש־ ערוריות הרבות שמנה הדוח בלטה העדפתה הבולטת והתמוהה לכאורה של מכבי שלו על המינהל התקין, ועכשיו מודיע פרנקל כי יכול להיות שהפועל לא צריכה בכלל לשחק בראשון. הפרנקלים הרי ישמחו אם נשחק ביד אליהו. אולי צריך לערב עוד פעם את המבקר. ··· וגם זו עובדה: בעימות המילולי שה־ תרחש בין רייניש ובין האיש המקסים והעדין, יו"ר הפועל תל אביב כדורסל רמי כהן, בלט איש אחד צעקן שנהג בגסות רוח ובתקיפות לא נעימה ואיש שני שניסה בעיקר להסביר וכמעט לחש. טוב שהיו מצלמות שם, לפחות הציבור יידע את האמת. על ועדת המשמעת של האיגוד אסור לסמוך, הם תמיד יעדיפו את הדוחות המוטים של הריינישים על האמת, אף אם מצולמת היא. ··· וגם זו עובדה: מאיה רונן ודניאל זי־ לברשטיין, שעובדים בערוץ של מכ־ בי, ירדו לחייו של רמי כהן העדין, שהתארח באולפן. ולא שאני מצפה מהם לשאול את מזרחי למה לא הע־ ניש )למעשה( את פניני, ואיך זה יכול להיות שעל פי העסקה שנרקמה בין מזרחי לקרמרים הוא הושעה לארבעה משחקים בלבד כשהחמישי הוא במ־ לחה. אה, הם בטח לא חשבו על זה. טוב, יש עוד תוכניות, אני בטוח שבאלו הבאות יוכיחו רונן וזילברש־ טיין שהם עיתונאים רציניים ולא הפודלים של רקנאטי. ··· ודרך אגב, לצעוק לשופטים שהם מושחתים ושיש לחסלם זה הרבה פחות גרוע מלשחד שופטי בית מש־ פט בהזמנות למשחקי כדורסל ולה־ דיח עדים. ··· ואם כבר לצעוק מושחתים, אז תודה לידידי המשורר הלאומי גל סוקולוב־ סקי, שהזכיר השבוע בדף הפייסבוק שלו שגם רייניש וגם המנטור שלו היו בין המעורבים העיקריים בפרשיית העלמות המס של השופטים הבינ־ לאומיים שלנו. ולא שאני סבור שרייניש הוא מושחת בגלל זה. סתם נזכרתי. ··· וניב רסקין, ההוא ש"דימה" את המהומה הקטנה בראשון לגיא ההריגה בקישינב, הוא גם השדרן הישראלי היחיד שחילל את יום הזיכרון. וזה, יותר גרוע או פחות גרוע מלצעוק לשופטים?
|