moshiko כתב:
במבה אדומה כתב:
moshiko כתב:
במבה אדומה כתב:
גם אני בכיוון הזה. הרי ביבי יבחר בכל מקרה, אז לפחות תהיה לנו מפלגת אופוזיציה אחת שתעשה רעש.
עוד הצלחה של ביביליברמן זה הפיצול של האופוזיציה. יש מאגר לא מבוטל של מצביעים שכנראה לא יצביעו או ישימו פתק לבן פלוס הצבעה לכל מיני רשימות "צבעוניות". הרשימה הזו נופלת בקטגוריה הנ|ל. הצבעה מחאה בלי סיכוי משמי (כנראה) לעבור את רף המינימום כדי להכנס לכנסת.
אם לא יתרחש משהו משמעותי ראש הממשלה הבא יהיה ביבי. מפלגות השמאל-מרכז שאמורות להיות אלטרנטיבה לביבי בחרו שלא להתלכד ולהתעסק בלהיכנס אחת בשנייה במקום בביבי. קולות אנשי השמאל מתחלקים כרגע לחמש מפלגות שונות. הצבעה לחד"ש, מרצ ועבודה לא תשנה את מדיניות הממשלה בשום דרך. כבר חזינו במה הם מסוגלים לעשות בארבע שנים האחרונות. אמנם, הרווחנו כמה חוקים חברתיים בודדים, אבל מדיניות הממשלה גרמה לכך שהחוקים המשמעותיים והרצינים יהיו לפי דרכה של הממשלה. פעם ראשונה שבאה מפלגה שמוכנה ללכת עד הסוף ולבצע סוג של התאבדות בכנסת במטרה לשנות את השלטון. 19 מנדטים או 16 מנדטים לעבודה לא ישנו דבר. אם ארץ חדשה יעברו את אחוז החסימה אולי נזכה לראות סוף סוף מחאה אמיתית בכנסת. בשביל הסיכוי הקטן אפילו שזה יקרה אני מוכן להקריב את הקול שלי ולהצביע לארץ חדשה.
אני חושב שבנושא "השלום" אין שוני בין כל המפלגות היהודיות. בסה"כ אנו נמצאים במציאות של מדינה דו לאומית דה פאקטו ואין תוכנית חלופית אמיתית של המפלגות היהודיות.
בנושא החברתי למפלגת עבודה יש מספר מועמדים לכנסת שכן רוצים לחולל שינוי, כנ"ל לגבי ח"כ דב חנין.
לו הייתי מחפש לשים את הדגש בנושאים החברתיים נטו, הייתי בוחר או מפגלת עבודה או חד"ש.
יניב הנו גימיק שעשוי להיות "נחמד" כפי שיש טריקים נחמדית בכל מערבת בחירות (גמלאים למשל).
אתה מסכים איתי שכמו שזה נראה כרגע הסיכוי להדיח את ביבי הוא נמוך?
אין ספק שבעבודה יש הרבה אנשים טובים, אבל אני לא רואה אותם עושים משהו יוצא דופן באופוזיציה. את המדיניות החברתית קובעת הממשלה, ולא חברי הכנסת עם כל הכבוד לכבל, גילאון וחנין.
מפלגת העבודה מסרבת כבר שנים לעשות בדק בית ולבדוק איך מאחדים את גוש השמאל ומשנים את מאזן הכוחות ואת הרחש בעם. אין ספק ששלי עושה יחסית עבודה טוב, אבל זה עדין לא יגרום לשינוי.
ההצבעה שלי היא לאופוזיציה, וארץ חדשה נותנים תקווה שהם באמת יעשו משהו על מנת לגרום זעזוע בשלטון. אני מקווה שבבחירות הבאות אני אצביע עבודה, כרגע אני לא בכך רואה טעם.