ב-19/12/1967 הפועל הפכה לקבוצה הראשונה שזוכה בתואר בינלאומי רשמי מחוץ לישראל, כאשר זכתה בגביע אסיה לאלופות.
שוב הפועל מוכיחה את שליטתה גם בזירה הבינלאומית.
סיקור המשחק מתוך עיתון דבר :

בנוסף כתבה מתוך וואלה :
הפועל תל אביב ציינה שלשום (רביעי) 45 שנה לתואר הבינלאומי הראשון והאחרון שלה - אליפות אסיה. ישראל הייתה חברה בהתאחדות הכדורגל האסייתית (AFC) בשנים 1954-1974 ובשנת 1967 נערכה לראשונה אליפות אסיה לקבוצות, במתכונת מצומצמת עד מאוד.
בטורניר הקבוצתי היו אמורות להשתתף אז שמונה אלופות של שמונה מדינות שונות, אבל נציגות הודו ואירן פרשו וכך נותרו שש קבוצות בלבד. היום לדוגמה, משתתפות בליגת האלופות של אסיה 32 קבוצות. בגלל הפרישות של היריבות, הפועל תל אביב העפילה עד לגמר בלי לשחק. במקביל, סלאנגור המאלזית גברה על יריבה מדרום וייטנאם בשמינית הגמר, עברה את בנגקוק בנק בחצי הגמר ובחצי הגמר התגברה על יריבה מדרום קוריאה.
הגמר התקיים ב-19 בדצמבר 1967 בבנגקוק. על הקווים של הפועל תל אביב עמד יוסל'ה מרימוביץ' ז"ל ועל הדשא כיכבו שמות כמו אריה בז'רנו, שייע פייגנבוים, שים בן יהונתן ואחרים. כ-12 אלף צופים ראו את אסלים מעלה את הקבוצה המאלזית ליתרון בדקה ה-50, אבל דני בורסוק ז"ל השווה בדקה ה-70 וקיקו רחמינוביץ' השלים את המהפך חמש דקות לסיום עם פנדל מדויק.
הטורניר לא שוחק ב-1968 וחזר לפעילות ב-1969, אז זכתה בו מכבי תל אביב. הפועל תל אביב הגיעה לגמר ב-1970, אבל הפסידה לטאג' האירנית 2:1 ומכבי תל אביב זכתה פעם נוספת ב-1971. לאחר מכן הטורניר הופסק עד עונת 1985-6, אז ישראל כבר לא הייתה חלק מההתאחדות האסייתית.
כתבה נוספת מהארץ19.12.67 בישיבה של התאחדות הכדורגל האסייתית בקואלה לומפור בשנת 1962, הציע נציג ההתאחדות הישראלית להקים מפעל חדש - אליפות אסיה לקבוצות. כעבור חמש שנים הרעיון יצא לפועל. שמונה קבוצות נרשמו למפעל, אבל פרישות של נציגות איראן והודו העלו את האלופה הישראלית, הפועל ת"א, למשחק הגמר מבלי לשחק. יריבתה בגמר, סלנגור ממלזיה, עברה שלוש יריבות בדרך.
הגמר היה אמור להיערך בשיטת בית וחוץ, אבל ראש ממשלת מלזיה טונקו עבדול רחמן סרב להעניק אשרות כניסה לאזרחים ישראלים כדי "לא לפגוע ברגשות הערבים אחרי מלחמת ששת הימים". בשל כך, נקבע משחק אחד במגרש ניטרלי, בבנגקוק. ההתאחדות לכדורגל, רשות הספורט, הוועד האולימפי, מרכז הפועל והספורטוטו כיסו את מרבית ההוצאות, שהגיעו ל-50 אלף לירות.
הפועל לא הזכירה באותה עונה את האלופה מאשתקד. דוד פרימו, גדעון טיש ואברהם לוי עזבו; שבי בן ברוך ואבי פוזנרסון נפצעו לתקופות ארוכות; יחזקאל חזום נפצע חודש לפני הגמר; הקפטן חיים נוריאלי הושעה לשישה משחקים בגלל שזרק את הכדור על השופט משה אשכנזי, אבל הורשה לשחק בגמר האסייתי; ג'ורג' בורבה התעמת עם המאמן יוסל'ה מרימוביץ', הושעה על תנאי ואחר כך נפצע; "היתה לנו שנה פחות טובה. שחקנים חשובים עזבו וכמה נפצעו", מספר בן ברוך.
מלזיה לא היתה שם גדול אפילו באסיה - נבחרת הנוער של ישראל הביסה אותה באותה שנה 6-0 - אבל בהפועל חששו מהמשחק. "במצבנו כיום נצטרך להתאמץ מאוד כדי לנצח", אמר מרימוביץ', "נדמה לי שבישראל מתייחסים בקלות ראש לאלופת מלזיה, אבל הם התקדמו מאוד. כאחד שביקר באסיה ושיחק נגד קבוצות אסייתיות, זה יהיה קשה מאוד".
הפועל הגיעה לבנגקוק כשבוע לפני המשחק, שאגב נדחה בשלושה שבועות מהמועד המתוכנן עקב אירוע של הצבא התאילנדי. המשלחת כללה 16 שחקנים, מאמן, שני חברי הנהלה ונציג של ההתאחדות. אף אוהד הפועל לא הגיע לתאילנד. "זו היתה תקופה אחרת. אז לא יצאו אוהדים עם קבוצות או עם הנבחרת", מספר שייע פייגנבוים. הפועל התאכסנה באותו מלון עם הקבוצה המלזית ובין המחנות נוצרו יחסי ידידות. בטקס קבלת פנים אצל סגן ראש ממשלת תאילנד, התנצלו המלזים על כך שלא היו יכולים לארח את הפועל.
המשחק שוחק במשך 80 דקות בלבד וכל קבוצה הורשתה לבצע חילוף אחד. הפועל עלתה בהרכב הבא: דני אלקיים, שמעון בן יהונתן, שייע פייגנבוים, מנחם רוזנשטרייך, אמציה לבקוביץ', קיקו רחמינוביץ', יחיאל לוי, אברהם כהן, דני בורסוק, חיים נוריאלי, ג'ורג בורבה (שבי בן ברוך, 65). 10,000 צופים תאילנדים צפו במשחק. "היתה אווירה טובה, לבטח לא עוינת עבורנו", מספר בן ברוך.
במחצית הראשונה המלזים היו טובים יותר. בדקה ה-35 נכנע אלקיים, אבל רחמינוביץ' הרחיק מהקו. בדקה ה-55 אלקיים הדף לעמוד, החלוץ אגוס סלים הגיע ראשון ובעט פנימה. מאותו רגע השליטה עברה לידי הפועל ועשר דקות לסיום מסר בן ברוך לנוריאלי וזה מצא פירצה בהגנה, שלח את הכדור לעבר רחבת העונשין ובורסוק הגיע ראשון ובעט לקורה ופנימה - שער ראשון לחלוץ מאז ה-20 במאי. בדקה ה-75 נגע מגן מלזי בכדור בידו ברחבה, השופט התאילנדי ואן צ'אי שרק לפנדל ורחמינוביץ' בן ה-20 בעט פנימה, 2-1.
בסיום הניף נוריאלי את הגביע ומרימוביץ' חגג תואר שני באסיה, אחרי הזכייה באליפות עם נבחרת ישראל ב-1964 (גם אז ניצח בגמר 2-1). שר החוץ אבא אבן בירך את הקבוצה במברק. "היתה שמחה גדולה וחגגנו במלון, גם בגלל הסיומת היפה וגם כי עשינו היסטוריה", מספר פייגנבוים, "בשבילי כבחור צעיר ששיחק עם סמלים גדולים של הפועל זו בכלל היתה הרגשה נהדרת".
לבקוביץ' אמר אחרי המשחק: "קשה לדרוש יותר מהבחורים, אבל האסיינים התקדמו מאוד והם עוד יעברו אותנו". והאסיינים אכן יעברו את הפועל. מכבי אמנם ניצחה בגמר של 1969 את יאנגז' מדרום קוריאה וזכתה בגביע גם ב-1971 לאחר שיריבתה בגמר אל שורטה העיראקית לא הופיעה, אבל הפועל זכתה להיות הישראלית היחידה שמפסידה במפעל, בגמר של 1970 לטאז' קלאב האיראנית.
"אסיה באמת התקדמה מאז", אמר לבקוביץ' השבוע, "אני זוכר שכשיחקנו בנבחרת נגד יפאן ליטפנו להם את הראש כי הם היו נמוכים והשופט אמר שזה לא פייר. היום אני בספק אם ישראל מנצחת נבחרות מאסיה, כולן התקדמו".
בנוסף הנה לינק לעיתון ספורט היום לאחר הזכייה