KingAlpaca כתב:
40.
איזה באסה. לא נראה לי שיהיה לי צ'אנס לעזוב את העבודה היום.
מקווה שיהיה שידור חוזר.
אני אשמח עם מי שהולך יתן ביקורת על ההרצאות שראה,
אולי אני אלך לראות אותן באופן פרטני.
אני הלכתי על ההרצאות שחשבתי שיהיו הכי מעניינות מבחינה מדעית בכל טיים סלוט. הבעיה הקשה היתה קוצר הזמן לכל הרצאה, ולא כולם התמודדו עם זה טוב.
מפגש הפתיחה גלש בעשר דקות והתברר שבהרצאות באחרות לא חיכו לו ואיחרתי בעשר דקות להרצאה הראשונה. היה בלגן אטומי כי לא נשארו כרטיסים לכל האנשים שבאו.
ההרצאה על הזכרון האנושי היתה מאד מאכזבת. היא רק תיארה שלושה מקרי מחקר מפורסמים ועברה לשאלות. כמעט על כל שאלה ענתה "אנחנו עוד לא יודעים כלום על איך הזכרון עובד" שזה היה די מעצבן ולבטח לא נכון.
ההרצאה השניה על מוצא האדם היתה מבחינתי הפגז של הערב. הפרופסור הסביר את רצף הגולגלות והשלדים עם השינויים בנפח המח, בחיבור עמוד השדרה לגולגולת (ראש זקוף), מבנה השיניים וכן מבנה האגן (עמידה זקופה).
הוא הסביר איך מהעדויות האלה אפשר להסיק שהאב הקדמון המשותף לנו ולשימפנזה היה כנראה השימפנזה עצמה (או משהו מאד מאד דומה לה מבחינה כל מבנה הגוף).
ההרצאה השלישית על אבולוציה גם היתה מאכזבת. המרצה (שביקש שיזמינו אותו להרצות בעוד מקומות כי הוא מאד זול) אמר שזה תקציר של הרצאה מקוצרת. הוא בכלל לא היה חוקר אבולוציה אלא מתכנת חוקר אלגוריתמים אבולוציוניים.
הוא לא הספיק לספר כמעט שום דבר חוץ מלספר על שלושה ניסויים שיזמו התפתחות אבולציונית מהירה ומדידה (דגים, לטאות וחיידקים). הלכתי אחרי ההרצאה לשאול אותו על מדידות של השינויים האלה: אם אלו גנים שכבר היו קיימים ברצף הגנטי ולא עברו ביטוי לחלבונים עד הלחץ הסביבתי או שאלו היו גנים חדשים. בהיותו מתכנת לא היה לו מושג אם ניסו למדוד את זה או לא. אני צריך לחפש לבד מה מדדו שם בדיוק.
ההרצאה הרביעית גם היתה מאד מעניינת בהתחשב בלחץ הזמן. המהנדס תיאר בקצרה מנגנוני בקרה הנדסיים וגירסתם במערכת העצבים שלנו (הבנתי בזה מספיק גם בלי שיפרט). הוא תיאר את כל סוגי הדברים שהם מנסים לחקות. הוא גם התעכב די הרבה על זה שהורגים כל שנה מאות קופים בניסויים שמחברים אותם לאיברים מלאכותיים בשביל להקל על חיי נכים (ולא להציל את חייהם). הוא ציפה לזעקה מהקהל שלא באה. עיקר המחקר בתחום הוא בחיבור איברים מלאכותיים וכן ביצירת מנגונני שליטה מרחוק (כמו ניתוח מרחוק) שם צריך להתגבר על הדיליי בזמן. עוד טענה מעניינת שלו היתה שהזכרון האנושי אין לו מטרה לאחסן מאורעות עבר (ולכן הוא גרוע בזה) אלא ללמוד פעולות לעתיד (שבזה הוא מצוין).
ביחס למיעוט הזמן מאד נהניתי בהרצאה הזו אבל כבר הרגשתי שאני נרדם. בכל זאת הייתי אחרי יום עבודה שלם לפניה. פרשתי בתשע בערב והפסדתי את ההרצאה על הפילוסופיה של מדע וכן את פאנל הסיכום.
מתוך ארבע הרצאות 2 היו מאד מהנות ו 2 די מאכזבות.
חשוב לי גם לספר שעמותת האתאיסטים מחפשת סטודנטים שירצו לתלמידים על אבולוציה, שאסורה ללימוד בבתי הספר בארץ.