תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 09:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: ביטוח מנהלים או קרן פנסיה? וסוגים של קרן השתלמות
הודעהפורסם: 14 דצמבר 2012, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
דש נותנים את הדמי ניהול הכי טובים? בואו נקח מסלול מסוים של דש ומסלול דומה באלטושולר שחם, לדוגמא, ונראה בסןף שנה מי הרוויח יותר.
מה תלמד מניסוי שהוא מקרי לחלוטין? כלום. אתה יכול באותה מידה לזרוק מטבע כבר עכשיו.
מחקר רציני דורש סטטיסטיקה מקיפה על הרבה קרנות שגם מנקה הטיות למינהן. כבר עשו את זה בהרבה מחקרים.
הסיכוי שלך להוכיח בלי משאבים משהו שהוא בניגוד למחקרים של מיטב חוקרי הכלכלה הוא לא גבוה במיוחד.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 דצמבר 2012, 19:44 
סמל אישי של המשתמש
villa crespo כתב:
לגבי קרנות השתלמות, אפשר לבדוק את זה.
דש נותנים את הדמי ניהול הכי טובים? בואו נקח מסלול מסוים של דש ומסלול דומה באלטושולר שחם, לדוגמא, ונראה בסןף שנה מי הרוויח יותר.
לגבי קרנות הפנסיה, זה סיפור אחר ויש כ"כ הרבה פרמטרים חשובים יותר מדמי ניהול.

"מיום שחרב בית המקדש, ניטלה נבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים..."
(גמרא, בבא בתרא, דף י"ב עמוד ב')

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2012, 19:46 
חברים, סוכן הביטוח לא יורד לי מהגב, כבר אמרתי לו שאני לא מעוניין בפוליסה אבל הוא הביא לי חתיכת נייר עם הצעה לפוליסה עם פירוט לשלושים ומשהו שנים הבאות כמה דמי הניהול שלי כל שנה.
דמי ניהול מהפרמיה הם 9% בשלוש השנים הבאות, 8% בשלוש השנים שלאחר מכן, 7,6,5,4 אחוז בארבעת השנים שלאחר מכן ומשם 3% עד הפנסיה (ממוצע 4.23%).
דמי ניהול מהצבירה 1.2% לעשר שנים הבאות ואחר כך ירידה כל שנה עד 0.7% בגיל פרישה (ממוצע 0.77%).
זאת הצעה טובה ?
הוא גם אמר לי שמי שסיפר לי שדין ההפקדות לביטוח שבוצעו עד 2013 וההפקדות שיבוצעו אחרי כן שונה - שיקר לי.
למי שזוכר יש לי קרן פנסיה כרגע. לפתוח אצלו פוליסה גם אם אני מפקיד שם 10% מההפרשות ומשאיר 90% לקרן פנסיה או להגיד לו ללכת לעזאזל ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2012, 19:55 
מושקוביץ כתב:
חברים, סוכן הביטוח לא יורד לי מהגב, כבר אמרתי לו שאני לא מעוניין בפוליסה אבל הוא הביא לי חתיכת נייר עם הצעה לפוליסה עם פירוט לשלושים ומשהו שנים הבאות כמה דמי הניהול שלי כל שנה.
דמי ניהול מהפרמיה הם 9% בשלוש השנים הבאות, 8% בשלוש השנים שלאחר מכן, 7,6,5,4 אחוז בארבעת השנים שלאחר מכן ומשם 3% עד הפנסיה (ממוצע 4.23%).
דמי ניהול מהצבירה 1.2% לעשר שנים הבאות ואחר כך ירידה כל שנה עד 0.7% בגיל פרישה (ממוצע 0.77%).
זאת הצעה טובה ?
הוא גם אמר לי שמי שסיפר לי שדין ההפקדות לביטוח שבוצעו עד 2013 וההפקדות שיבוצעו אחרי כן שונה - שיקר לי.
למי שזוכר יש לי קרן פנסיה כרגע. לפתוח אצלו פוליסה גם אם אני מפקיד שם 10% מההפרשות ומשאיר 90% לקרן פנסיה או להגיד לו ללכת לעזאזל ?

1. דמי הניהול שהוא הציע לך הם דמי ניהול גבוהים. לשם השוואה, לי יש רכיב קטן של ביטוח מנהלים ואני משלם 3.5% על ההפקדות ו-1.15% על הצבירה. ויש לי חברים שמשלמים 1% על הצבירה.
2. מה לטענתו ההבדל בין ההפקדות עד 2013 להפקדות אחרי 2013? אני לא מכיר הבדל.
3. אם זה יגרום לך להרגיש טוב, תשים 10% בביטוח מנהלים ו-90% בקרן פנסיה. אם כל ההבדל הוא רק ב-10% מהשכר - זה הבדל זניח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2012, 20:00 
2. לא לטענתו. הוא אומר בדיוק ההיפך. אני קראתי באינטרנט שגם אם אני פותח היום ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח, הכסף שאני מפריד עד ינואר 2013 יהיה עם מקדם מובטח אבל לכל הסכומים שאפקיד אחר כך זה יהיה אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2012, 23:33 
מושקוביץ כתב:
2. לא לטענתו. הוא אומר בדיוק ההיפך. אני קראתי באינטרנט שגם אם אני פותח היום ביטוח מנהלים עם מקדם מובטח, הכסף שאני מפריד עד ינואר 2013 יהיה עם מקדם מובטח אבל לכל הסכומים שאפקיד אחר כך זה יהיה אחרת.

למיטב ידיעתי זה ממש לא נכון. אם אתה פותח עכשיו פוליסה עם מקדם מובטח - אז המקדם הזה יחול גם על כל ההפקדות שלך בעתיד.
מה שכן, ייתכן שתהיה הגבלה על הגדלת הרכיב של ביטוח המנהלים. כלומר: אם לדוגמא היום אתה מפקיד לביטוח מנהלים לפי 2,000 ש"ח בחודש, אז אתה לא תוכל לבוא בעוד 5 שנים ולהחליט שאתה מתחיל להפקיד לפי 8,000 ש"ח בחודש. אלא אם כן השכר שלך יגדל ריאלית ב-6,000 ש"ח, ואז כן תוכל.
אבל אני חושב שזה עדיין לא סגור עד הסוף. לדעתי הממונה על שוק ההון במשרד האוצר עוד צריך להוציא הנחיות בנושא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 דצמבר 2012, 23:48 
תודה. אני ממש לא בטוח מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 37 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: