גיא האדום כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
וואו, אתה מציג פה גישה שדי פסה מן העולם. כמעט אדם סמית.
יש כל כך הרבה דוגמאות שמפריכות את התאוריה הזאת.
אתה משתמש בדוגמאות של התערבות יתר, כדי לתקף את הטיעון. בוודאי שיש מקומות רבים שהתערבות הממשלה פוגעת בתחרות, אבל במקומות אחרים היא מאפשרת פסאודו תחרות שנשלטת ע"י גופים בעלי כח.
אתה חושב שללא רגולציה הוט, למשל, היו פקטור בשוק הטלפונים, או יס היו פקטור בכבלים? וכו'...
אתה חושב שהקרטלים היו פתאום נעלמים כי תחרות זה כיף?
מעבר לכך, בשוק הגלובאלי של היום אי התערבות יכולה למוטט כאן שווקים שלמים ובטווח הארוך את הכלכלה בשוק קטן כמו שלנו.
פה אתה טועה. אם ניקח את תחום הכבלים, למה לא לאפשר לעוד חברות להתחרות על המחיר ואיכות ולגמור את הסיפור?
הרי ברור שאם יכנסו 2, 3, 4 חברות חדשות, המחירים ירדו פלאים? ועל הדרך לבטל את הזכויות של צ'רטון ולפתוח את ערוצי הספורט לכל מי שרוצה לשווק אותם.
הסיבה, בלי להיות מומחה בשוק התקשורת הישראלי, היא שכבלים זה מונופול טבעי. חברת הכבלים השקיעה הון להקמת התשתית שלה. גם בלי רגולציה חברה מתחרה לא תרצה להיכנס לתחום שבו צריך להשקיע הון ביום הראשון ועדיין להתחרות מול חברה מבוססת שעוסקת בתחום כבר שני עשורים. הרווחים, אם יהיו, אחרי הקמת תשתית מתחרה לא בהכרח יכסו על ההוצאות האדירות הנדרשות להקמת התשתית הזאת.
לכן התחום הזה חייב להיות תחת רגולציה כבדה (ואני בספק אם יש הרבה מדינות בעולם שלא עושות את הרגולציה הזאת). באשר לתוכן אין באמת סיבה שלא תהיה יותר תחרות, להוציא כמובן את העובדה שהמשק הישראלי הוא קטנטן (ודי יחודי בשל מגבלות שפה) ואני לא בטוח כמה יזמים רוצים להיכנס לתחום הזה. ואגב, גם אם יכנסו עוד כמה חברות לתחום הזה אני לא בטוח שזה יועיל במיוחד לצרכן. למשל, החברות יתחרו אחת בשנייה על רכישת הזכויות למונדיאל, יקנו את הזכויות במחיר גבוה, ויגבו את המחיר הזה מהצרכנים (הן ע"י מחיר מנויים גבוה והן ע"י הורדת איכות השידור).
ההון הרב שהושקע לתשתית, כמו חברות הסלולר הוא יחסית נמוך. לוו דווקא חייבים להשקיע הון נוסף לתשתית, והם אפילו יכולים להשתמש בתשתית קיימת בידיוק כמו שעושה רמי לוי.
בנוגע למונדיאל, שטויות, אפשר לקנות חבילות למונדיאל וכמה חברות, ואז למכור אותם לציבור. נהפוכו, זה יכול להיות תועלת נוספת לצרכן שעליו יתחרו חברות הספורט, במקום שרק צ'רטון תיקח את כל הקופה.
ציטוט:
כשיס נכנסו לשוק, הרגולציה שמה הגבלות קשות על הוט ולא איפשרה לה להוריד מחירים ולצאת עם טכנולוגיות חדשות, וזה כדי להכניס את יס לעניינים.
כנ"ל בשוק הטלפונים, הרגולטור הגביל ואאלט עדיין מגביל את בזק, אחרת הוט לא היתה בשוק כמו החברות האחרות.
אם אתה חושב שללא רגולציה היו היום כל הסלולריות הקטנות אתה חי בפנטזיה הזויה.
נו ומה קרה אחר כך? אם היו לך כמה חברות כאלו, אוטומטית היה לך ירידה של מחירים ולטווח ארוך. ואיזה הגבלות יש לבזק? רק עכשיו הם נותנים גם שירותי סלולר+שיש לה גם את פאלפון(אלא אם כן אני לא מעודכן או משהוא). אני לא אומר שלא צריך רגולציה, צריך, אבל רק כדי לעודד תחרות וכמה שפחות, כי לרוב זה מקלקל. בידיוק כמו עם העניין שפתח את האשכול הזה.
אגב האמת? עם פיתוח האינטרנט וזה שאתה יכול לראות כמעט כל דבר חינם, כולל משחקי כדורגל וצפיה בשידור בחי, יתכן שהמדינה לא צריכה להתערב ובאופן טבעי, ללא כניסה של חברות נוספות, שוק הכבלים ישתפר כולל שירות, איכות ומחיר. מה שיכול לקלקל את התהליך הזה, זה רגולציה של תוכן באינטרנט(חכה זה עוד גם יהיה).