מושקוביץ כתב:
כי חברות הביטוח יבטיחו לו תשואה. תקרא את הכתבה מלמעלה.
אבל זה לא ממש ישנה כלום, כי ברגע שהמפקח עוד פעם יבין שאין סיכוי שחברות הביטוח יעמדו בהתחייבויות יהיה עוד שינוי.
אגב, עוד משהו שקראתי שם ואני לא יודע אם הוא נכון (ואולי החבר'ה פה שמבינים יוכלו להסביר), גם אם תפתח ביטוח מנהלים עכשיו עם מקדם מובטח עדיין תהיה בביטוח הזה הפרדה בין הסכומים שהכנסת לפני ינואר 2013 לבין הסכומים שהכנסת לאחר מכן, כלומר יהיה לך מקדם מובטח רק על מה שתכניס במהלך דצמבר, וזה כלום.
נראה לי שאתה מתכוון לכך שלא ניתן יהיה לעשות הגדלת שכר בעתיד עפ"י המקדם שנקבע עד סוף 2012. כלומר, השכר להפרשות פנסיוניות לביטוח שיקבע בחודש זה יהיה לפי המקדם שנקבע. כל תוספת חדשה, תהיה לפי התנאים ב- 2013 וקדימה. יכול להיות שהגדלה ריאלית בשכר כן תיחשב. אני בספק.
לגבי יתר הדברים שנאמרו כאן:
פשוט מגוחך הקביעה הזו שכל מה שחשוב לבדוק זה דמי ניהול. כ"כ ישראלי.
yos הזכיר כאן את התוצאות הטובות של אלטשולר שחם וילין לפידות. גם למגדל היו כמה קרנות טובות. עכשיו, ברור שמה שהיה זה לא מה שיהיה. אבל אם מישהו היה קורא את זה לפני שנה והיה הולך לקרן שמציעה לו דמי ניהול של 0.6 והייתה לה תשואה שלילית ואלטשולר שחם, לדוגמא, עשתה תשואה חיובית וגבוהה. את מי מעניין ה- 0.2% הוזלה בדמי ניהול שהוא קיבל? מה זה החרא הזה?
שלא לדבר על קרנות פנסיה, בה יש כיסויים ביטוחיים ולעתים גם משמעות לגודל הקרן. אז קיבלתם הנחה בדמי ניהול ותרדפו כל החיים אחרי כסף של אובדן כושר עבודה. מה עשיתם בזה בדיוק?
אתם גם שוכחים שכדי לקבל שירות גם צריך לשלם. בכמה לקוחות נתקלתי שעד היום מחפשים את הסוכן שטיפל בהם מטעם מנהל ההסדרים ובשלב מסוים פשוט הפסיק להגיע למקום העבודה, או כי הוא פוטר עקב קיצוצים או כי לא משתלם לו לבוא.
גם לגבי ההבדלים בין ביטוחי המנהלים לקרנות הפנסיה, שבגדול אני מסכים שלקרן פנסיה יש יתרונות רבים, אבל גם יש חסרונות והלקוח צריך לדעת הכל.
הוא צריך לדעת שאי אפשר להשוות את ההגדרות לאובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים ובקרן פנסיה. לדוגמא.
שגרושה עם ילדים מעל גיל 21, תמות והילדים שלה לא יראו כלום אם היה לה קרן פנסיה.
לא שאין פתרונות לדברים האלה. בטח שיש. אבל צריך לקבל שירות מקצועי בהתאם למה שהלקוח וקרוביו צריכים. כל מקרה לגופו.
להגיד "תלך לקרן פנסיה שתיתן לך את דמי הניהול הנמוכים ביותר" זה כ"כ לא אחראי וגם לא נכון.