mor כתב:
אני מבינה לחלוטין.
עם זאת, אני חושבת שזה פותח פתח לשאול אם "התנהגות שאינה הולמת" כביכול , נוגעת לא רק לבכירה בפרקליטות המדינה, אלא לעורכי דין בכלל באשר הם מחויבים לכללי אתיקה, כבוד המקצוע וכו'. אני חושבת שצריך לעשות הפרדה, כמו שאמרתי בהודעה המקורית שלי, בין היציע, לבין ההתנהלות ביומיום, ואני חושבת שזו הפרדה חשובה.
אני מניחה, למשל, שאף אחד לא יקלל שופט שיושב בבית המשפט. לעומת זאת, שופט במגרש שומע כל הזמן מה אמא שלו עושה לכאורה.... יש הבדל.
וכמו שרמזתי קודם, זה פותח פתח שנוגע לא רק לעורכי דין. גם אם יצלמו אוהד הפועל שיש לו עסק כלשהו / בתפקיד בכיר בחברה או בנק ודוגמאות נוספות שלא חשבתי עליהן, ויפרסמו את שמו ואת שם העסק / החברה, למשל, בליווי צילום שלו שר שירים לא נחמדים, זה עלול לפגוע בו. אני מתנגדת לזה באופן כללי, וחושבת שזה לא לעניין. כל עוד האדם לא עשה משהו פלילי, אין סיבה שהוא ייפגע מזה שהוא שר שיר (שהוא כנראה בכל מקרה לא מתכוון אליו) ביציע, או כתב שורה בפייסבוק.
לכן אני לא בעד זה. גם אם אנחנו ב"מלחמה", ואני בהחלט מאמינה שאנחנו צריכים להיאבק בציד המכשפות כנגד אוהדי הפועל, רק שלא זו הדרך.
זכותכם לחשוב אחרת.
אני מניח שיש דברים מסוימים שנחשבים "התנהגות שאינה הולמת" גם עבור עורך דין מן השורה, ומן הסתם הם מפורטים בתקנון לשכת עורכי הדין.
לעובדי מדינה יש חוקים אחרים ומחמירים יותר, ודאי שלבכירים שביניהם, ודאי שלאלה שעובדים בגופי אכיפה.