joshsoos כתב:
ראשית, במעריב היום נכתב שמלכיאור רץ עם לבני.
שנית, מה זאת אומרת מגוש הימין, זה אך ורק מביברמן, אתה באמת רואה תנועה כזו גדולה של מצביעים עוברת ללא איזה אירוע משמעותי? אני הייתי מתמקד קודם בלשכנע את שני המנדטים של קדימה ו3 אלה של אמסלם שזה בזבוז קולות.
מפלגת הפיראטים מסתמנת כלהיט התורן, אחרי שאני מבין ששלוסר וזכויות הגבר ( המפלגה המוצדקת בעולם ) לא נרשמו
לא ראיתי את זה בשומקום באינטרנט.
כנראה זה מסוג הדברים שקוראים על כוס תה מהביל באוויר הקר שבצפון.
באמסלם אסור לגעת, זו הדרך הטובה ביותר למשוך מצביעים מסורתיים (מה שבין חילוני לדתי) שלא רוצים להצביע ש"ס ולא יצביעו למפלגה חילונית לחלוטין.
קדימה זו אכן בעיה ויש פה פוטנציאל לאבד הרבה קולות חשובים, אני מקווה שהיא לפחות תחתום על הסכם עודפים עם התנועה למרות שיש לכך סיכוי קלוש בשל האיבה בין מופז ללבני. בלי קשר ,אם למופז אין סיכוי להביא 6 מנדטים ובכך להכניס את שי חרמש לכנסת,מבחינתי אין הצדקה למפלגה שלו....
לעניין האיחוד - אני לא בטוח שהריצה בשלושה ראשים (שלי-לבני-לפיד) היא כ"כ גרועה. נכון שעל פניו עדיף לרוץ כגוש מאוחד, לשדר חזית אחידה להחלפת השלטון ולמנוע קולות מבוזבזים, אבל יש לכך מספר יתרונות :
1) הסכם עודפים שמונע איבוד קולות למאזן הכללי
2) אופציות מרובות למי שיש אנטי אישי כלפי אחד מהשלושה. יש כאלה שבחיים לא יצביעו לשלי אבל כן יצביעו ללבני, יש כאלה שנרתעים מההצהרות באוויר של לפיד ויעדיפו להצביע לעבודה עם התוכנית הכלכלית החדשה וכן הלאה
3) היכולת להתרכז במספר נושאים במקביל ולתת לכל אחד מהם את הבמה הראויה. שלי בנושא הכלכלי, לבני במדיני, לפיד בחברתי
אני סקפטי אם עד מחר יחתם הסכם בין העבודה ללבני. גם אם זה לא יקרה, לא בטוח שזה יהיה כ"כ נורא מבחינת המאבק בין הגושים.