el dudernio כתב:
אני כותב את זה כאן כי אין באמת אשכול אחר.
האם יש איזו מפלגה בעלת כיוון מדיני כמו זה שאני מציג בהמשך ההודעה?
ראשית הטענה המרכזית היא שהסכם שלום עם הפלסטינאים הינו הסכם שלום אזורי, ולכן יש לבצע אותו עם כלל האזור. הדרך הנוחה לעשות זאת היא במסגרת פתיחת הסכמי השלום עם הירדנים והמצרים.
בהסכמים אלו ישראל היא זאת שאחראית על האוטונומיה הפלשתינאית, המטרה של ישראל להעביר את האחריות חזרה לצד השני החתום, אם ע"י סיפוח השטחים והפיכת ירושלים המזרחית לבין לאומית ואם ע"י מהלך שבסופו תקום מדינה פלשתינאית. בנוסף נצטרך לתת לירדנים ולמצרים משהו. אם תהיב ערבות אמריקאית אז תמיכה כספית ירדן + אישור לתוכנית הירדנית לתעלת הימים (תעלת השלום של תשובה) יכול להיות גמול סביר. ומצרים מבחינתה יכולה לקבל את ההכרה של המעצמה הערבית הבכירה.
קודם כל אין מפלגה כזו, ולהערכתי גם לא תהיה.
מבחינת הרעיון שהצעת - אולי כקונספט הוא נכון אבל הוא לא ישים ולא פותר את בעית הגבולות.
אלו רק מספר קטן של בעיות שקשה ליישמן:
1) אתה מבטל לחלוטין את כל הגבול המזרחי שלך ויוצר מצב בו אין לך שום עומק בטחוני, כי ירדן תהיה אחראית על כל האזור מהגדר כיום ועד לירושלים, שלא לדבר על הפקרה מוחלטת של כל איזור ים המלח
2) זה לא נותן פתרון לבעיות בשומרון. קלקיליה יושבת כיום על כביש 6, למי היא תהיה שייכת ? לירדנים ? לפלסטינים ? אתה באמת רוצה להגיע למצב בו אין לך שום שליטה על עורק מרכזי כזה ?
3) מה יהיה עם גושי ההתישבות הגדולים (אריאל, מעל"ש/קרנ"ש,ישובי הבקעה ועוד) ? תתפנה מהם מבלי לקבל שום דבר בתמורה ?
4) אם חו"ח מתרחש פיגוע באיו"ש, למי אתה בא בתלונות ? לפלסטינים ? לירדנים ?
לגבי עזה, אני בהחלט חושב שאפשר וכדאי להעביר את האחריות עליה למצרים, רק שגם בכך אתה מסתכן בלהפוך את סיני לאזור טרור אחד גדול.
אני חושב שאפשר לפתור את הבעיה באיו"ש בצורה אחרת (מדינת 60-90):
1) בגדול, כל מה שנמצא בין כביש 60 לכביש 90, החל מאזור יטא בדרום ועד ג'נין בצפון יהיה שטח של המדינה הפלסטינית, למעט אזור ים המלח מצומת אלמוג דרומה.
2) יסלל כביש עוקף רמאללה כדי להכליל אותה בשטח המדינה הפלסטינית שייצא מירושלים המזרחית (שתהיה שטח מפורז בינ"ל) , דרך בית חנינא וקלנדיה ואז הגבול ימשיך ע"ב כביש 450 ו465 בחזרה לחיבור עם כביש 60. בצורה כזו, אריאל תשאר בשטח ישראל בצורה בטוחה.
3) אלו הערים הגדולות שישארו בשטח פלסטין (מדרום לצפון) : בית לחם, יריחו, רמאללה,שכם וג'נין.
4) אלו הערים שהם יצטרכו להתפנות מהם ושישמשו לאכלוס היהודים שיתפנו מאזור 60-90 : חברון, קלקילה וטול כרם.
5) כביש 1 מירושלים המזרחית ועד לצומת אלמוג יוכרז ככביש בינ"ל עם מעבר בטוח לשני הצדדים (ככה תתאפשר גישה מיריחו לירושלים לפלסטינים ומים המלח לירושלים עבור ישראל)
זה ממש בגדול אבל זה רעיון יותר ישים ופרקטי (לפחות בעיני ומההיכרות שלי עם השטח) מהרעיון שהצעת...