שער 5 הוא קרנבל כתב:
בלאד, בעמוד עצמו בויקיפדיה יש הסבר למה לא הטילו עליו קלון:
ציטוט:
בנוסף נקבע כי בעבירה אין קלון, כיוון שמדובר במעשה נקודתי, חד-פעמי ובלתי מתוכנן, ואין מדובר בעבריין מין, ואין בנסיבות הכוללות להצדיק את הקביעה של עבירה שיש בה קלון
הרי המטרה של קלון היא למנוע מאנשים בתפקידים ציבוריים לנהוג בפלילים, ומכיוון שזה מקרה נקודתי שלא מאפיין את רמון, גם אני מבין את החלטת בית המשפט לא להטיל על רמון קלון.
וכמובן שמותר לך לחשוב שביה"מ צודק, אבל לי זה נשמע קצת מוזר שבמקרה הזה (שרוב האנשים שאני מכיר חושבים בכלל לא היה צריך להעמיד את רמון לדין) מערכת המשפט טועה, ואילו במקרה של טוטו תמוז לדוגמא (שרוב האנשים שאני מכיר כולל לא מעט אוהדי מכבי חשבו שבית הדין טועה) בית הדין (ש99% מאוהדי הכדורגל בארץ חושבים שהוא בדיחה) צודק.
אגב, כמו שח"כ זבולון אורלב (שהאינטרס שחבר מפלגת ימין שלו הוא להפיל את רמון) טען נגד רמון, שלי יחימוביץ' וזהבה גלאון, ואפילו לימור לבנת הליכודניקית חשבו שההחלטה מידתית וראויה.
"מעשה נקודתי" זה טיעון עלוב. גם אונס של ממש יכול להיות מעשה נקודתי.
מעניין מה כולם היו חושבים אם רמון, או שר אחר, היה תוקף ככה מישהי קרובה אליהם. תופס לה את הסנטר ודוחף את הלשון לפה שלה.
ולמה בדיוק לא צריך להעמיד את רמון לדין על זה? כי זאת רק "נשיקה"? שטויות. זאת לא רק "נשיקה". זאת חדירה לגופה בכח ובכפיה, בצורה מינית ביותר. לא איזו נשיקה קלילה על הלחי. בטח שצריך להעמיד על זה לדין. ומצטער, אבל לא ממש מעניין אותי מה האנשים שאתה מכיר חושבים בנושא. הנשים כנראה עוד לא ממש משוחררות במדינה הזאת. (או בעולם).
וההתנהגות המחפירה שלו לא הפסיקה במעשה המגונה.
ציטוט:
השופטים מתחו ביקורת על המסע התקשורתי נגד המתלוננת: "במשך חודשים, מהשלבים הראשונית של החקירה ועד הלום, המתלוננת הייתה מושא להכפשות מצד גורמים שונים שלא הכירו את העובדות כהוויתן, עמדה "חשופה בצריח" בלי יכולת להתגונן. דבר מדברי הבלע שכוונו כלפיה לא היה בו אמת. מדובר בצעירה איכותית, ישרה, לא "פלרטטנית" ולא קלת דעת. צר לנו, שבתמורה לחשיפת האמת, שילמה המתלוננת מחיר כבד בפגיעה בכבודה ובשמה הטוב. מצערת העובדה, שהנאשם בחר לפגוע פגיעה בלתי הוגנת במתלוננת לצורך ניהול הגנתו. אנו תקווה ש"המסע המתוקשר" שליווה תיק זה, לא ירפה ידיהן של מתלוננת אחרות במצבים דומים."