עומר מ. כתב:
תגיד בוסטרו על מה אתה מדבר?? למי אכפת מהתקשורת בכלל? אני מדבר איתך על הרגשה של אנשים שעומדים לא רחוק ממך במשחקים, על הרגשה של חלק גדול מהקהל.
אין לי שום אינטרס להעיף אף אחד, אני פשוט לא יכול להבין איך אפשר להמשיך ככה? כשכל משחק מדהים של הקבוצה נבלע באיזו שטות שמישהו עושה?
פניתי אלייך רק בגלל שאתה קשור איך שהוא לאנשים האלו ואולי יש לך דיבור איתם, לא בגלל שאני חושב שאתה כזה אז להגיד "אנחנו" ו"אותנו" בכל משפט שני לא באמת מכניס אותך לאותה משוואה כמו האנשים בהם באמת מדובר.
אחרי שנטפל בחרא שמציף אותנו נוכל להלחם באמת כגוף אחד בתקשורת המוטה, בשונאי הפועל ובאחרים. כרגע יותר חשובה לי הקבוצה מכל דבר אחר, לך לא?
עומי, אני אגיד לך בדיוק למה התקשורת חשובה.
אתה בטח לא תיפול מהכסא אם אגיד לך שלא רק אנחנו מקללים ומנאצים. לא רק אצלנו יש פירוטכניקה ולא רק אצלנו יש אלימות. להיפך, אנחנו רחוקים מלהוביל בתחומים האלה.
כמו כן, אני בטוח שלא רק לנו יש אוהדים שסולדים ממקרים כאלה ומעדיפים להתרחק מהם. כנ"ל הספונסרים המדוברים.
אז מה ההבדל? למה רק אצלנו שומעים על אוהדים וספונסרים שבורחים?
ההבדל הוא בתקשורת. כשיש קבוצה אחת שנמצאת בכותרות כל שבוע (גם אם בצדק), אז האוהדים מושפעים מזה. תאמין לי שאם התקשורת לא הייתה מתייחסת לכל שטות כמו חולצה או פתק (חתיכת נייר מסכנה) או שירים לרגב פנאן, אז גם האוהדים לא היו מתייחסים לזה.
ואם התקשורת בוחרת להתייחס, אז שתתייחס לכולם. שתזכיר את האבנים של חיפה על האוטובוס של סכנין והשירים הגזעניים. שתגיד שכמו שאנחנו שרים "נאצים", אז מכבי שרים "חיזבאללה" ועוד שירים גזעניים. שתדבר על האבוקות של חיפה ברוממה ולא רק של הפועל במלחה. אם היא נטפלה לחולצה מסכנה אצלנו, אז שתראה גם את החולצות של מאיר כהנא בדוחא.
אז כן, כמובן שאתם יכולים להגיד שאנחנו מתעסקים בבעיות אצלנו ולא אצל אחרים. אבל כמו שאתם מבקשים שנהיה חכמים ולא צודקים, אז גם תדרשו את זה מעצמכם ותהיו חכמים ולא צודקים. ולהיות חכמים, זה לטפל בבעיה והיא תקשורת שמחפשת אותנו על כל שטות, כי למנוע כל שטות זה אולי צודק, אבל לא חכם, לא פרקטי ולא יקרה.
אתם גם מדברים כל הזמן על טובת הפועל ת"א וההתעלמות שלנו ממנה. מה היה טוב יותר להפועל ת"א, שמתן נאור יכתוב סטטוס מרגש מהלב וינפח ויעלה לכותרות נושא שהיה אמור להיעלם כלעומת שבא, או שיעלה סטטוס ויתראיין על האיפה ואיפה שמבצעת התקשורת בישראל במטרה לפגוע בהפועל ת"א.
אתה לא חושב שזה יעזור להפועל אם הוא יעלה ב- 102, 103 וערוץ הספורט, שכ"כ שמחו לתת לו במה כשהוא רצה לדבר עם נושא שהציג את הקהל של הפועל בצורה שלילית, וישאל שם איך זה שרק הקהל של הפועל זוכה לכותרות ומקרים דומים או חמורים יותר לא זוכים לתגובה?