dino כתב:
אורנה אוסטפלד כתב:
לא נכנס לכל ענייני הבועה ובטח לא מאחל לתל אביבים לספוג טילים למען ירגישו כמוני, אבל אל תעשה בכלל השוואה בין ה5-6 אוטובוסים/דולפינריומים/מעבר חציה שהתפוצצו בת"א בפיגועים, למציאות יום יומית של שנים רבות, של לחיות כמו במטווח. מציאות שכבר התלבשה על סגנון החיים פה, בעיקר בעוטף עזה. על חישוב מרחקים ממיגוניות, על ממש מציאות של חיים תחת איום תמידי לאורך שנים.
הבדלים גדולים ולא בר השוואה בכלל. מי ישמע שבמשך שנים ילדים מת"א משתינים במיטה מפחד לעלות לאוטובוס שמתפוצץ לו כל יומיים.
בת"א ב-10 ימים נוראים במרץ 96 נהרגו 50-60 בני אדם או יותר. לא מדבר על לפני או אחרי,רק על החודש ההוא
בכל 11 השנים שזורקים פצמ"רים/קסאמים מעזה לא נהרגו חצי מהמספר הזה לדעתי (תודה לאל)
זה רק כי סיפסרת קצת בדם ובקשיים
הטענה שלי בכלל אחרת,זה נורא וזה נורא. מישהו העז לומר שהלוואי שיהיו פיגועים באשקלון כי הם לא הזדהו איתנו אז מספיק?
אני עדיין לא הבנתי מה הטענה לתל אביבים,מצטער
אחרי הטילים לא ישבנו היום לשתות את האספרסו שלנו?
אחרי הטילים של היום לא נצא כרגיל?
פתאום אננו כן קוראים למבצע כשאתמול היינו נגד?
כל זה זו רק שנאה פתולוגית שלא קשורה בשום הגיון אלא ברצף של קלישות נבובות כלפי כל מה שמריח היום שמאלני/אשכנזי/נאור וכו'
לסטטיסטיקה של כמות הרוגים, אין קשר לעניין. אף אחד לא משווה פה למי נהרגו יותר. כמובן שמחבל נכנס לאוטובוס, או שהוא בחוץ בתוך ריכוז אוכלוסיה גדול וצפוף, אז הנזק בפיצוץ יהיה כפול משל רקטת קסאם שמתפוצצת באיזור פתוח. הוא גם יודע להתכוונן טוב למקום שהוא רוצה ומתי הוא רוצה להתפוצץ.
העניין הוא שהאירועים שאתה מדבר עליהם, היו זמניים ולא היו בזמן רציף בשביל לקבוע סדר יום חדש וסגנון חיים חדש. זה שנהרגו עד היום מעט אנשים מהרקטות, ביחס לכמות ששוגרו ולתקופה הארוכה, זה לא אמור להרגיע את האנשים ששומעים "צבע אדום" בזמן שהם מטיילים עם הילדים ברחוב/או וואטבר מה שעושים. זה רק ועדיין לעניין ההשוואה שעשית. חשוב שתבין שזה לא אותו כיוון. אישית, אין לי שום טענה לתל אביבים אם הם הולכים לשתות קפה או לקניות, כשמשגרים עליי קסאמים.