שער 5 הוא קרנבל כתב:
RedAlert כתב:
Officer Barbrady כתב:
כי אני לא גר בדרום ולא שומע אזעקות, אז מה אתה רוצה שאני אעשה? אני לא חושב שתושבי הדרום נחותים ממני, אבל אני גם לא תושב דרום. כמו שאתה כנראה לא פתחת כל יום אשכול כשירו קטיושות על ק"ש, כך אני לא פותח כל יום אשכול על קאסם בשדרות. אני מגנה באופן כללי את העניין, אני חושב שזה המצב הכי טוב שהסכסוך הזה יכול להגיע אליו. מחבלים מתאבדים גובים מחיר הרבה יותר גבוה.
עכשיו אתה מדבר בכנות.
אתה לא גר בדרום,אני כן גר בדרום.ואם להיות יותר כנה,אני גר באשדוד,עיר שלא סופגת יותר מדי טילים(למעט ביומיים האחרונים) ועיר שנהנית משירותיה של כיפת הברזל.
אבל יש אזרחים במדינת ישראל שיש להם פחות מ-15 שניות להגיע למקלט.תבדוק כמה זמן לוקח לך להגיע למטבח בבית שלך,כמה זה 15 שניות ?
זה לא חיים .זה גם פוגע בכלכלה שלהם כמובן,כי הם לא יכולים לצאת לעבוד-בין אם זה כי אוסרים עליהם מסיבה בטחונית,ובין אם כי הם חייבים להישאר עם הילדים הקטנים שלהם
אני לא פותח אשכול כול יום גם עכשיו
אין כזה דבר מצב הכי טוב.זה מצב לא טוב.אתה לא יכול לקרוא לזה מצב טוב.צריך להיכנס בהם הפעם,ולתת תגובה מאוד חריפה.בין אם כי מתו 3 אזרחים,ובין אם נפלו מאות רקטות מאז שבת.
מחבלים מתאבדים גובים מחיר הרבה יותר גבוה,אבל זה לא בדיוק מחזק את הטענה שלך.
אני באמת כואב את כאבך, אבל ברגע שמגיעים לתל אביב, הרבה יותר קל לרצוח אנשים, שכן מספר האנשים שם פר שטח גדול בהרבה ממספר האנשים בדרום (לא שזה אומר שיש לבטל את המציאות בדרום).
ב. מו שסטאלין אמר - כשאדם אחד מת זה טרגדיה וכשמיליון מתים זה סטטיסטיקה, או במילים אחרות, ברגע שיפלו עוד 50 טילים על תל אביב העניין בכל טיל יירד משמעותית, אגב, על ותו משקל גם פגיעה ברמת הגולן שלא פגעה בכלום תופסת כותרת ראשית.
שמע איך אני ינסח את זה ?אתה צודק אבל בו זמנית גם טועה.
זאת אומרת,בהחלט שפגיעה בתל אביב סיכוי גבוה יותר שתוביל לפגיעה בנפש.אבל זה ממש לא הסיבה שלדעתי תושבי המרכז שמים זין על תושבי הדרום
פשוט לא אכפת להם.ברור שלא לכולם,ברור שיש גם יוצאי דופן,אבל רוב האנשים פשוט לא מתייחסים לנושא הטילים בדרום,זה לא בסדר העדיפויות שלהם,והרבה יותר מעניין אותם הפגנות שוליות ומעצבנות . הם מעדיפים שתהיה רגיעה.שהדרום יסבול קצת ויהיה שלום ,מאשר לצאת לקרב.
אתה יודע מה
לדעתי כותרת כזאת:
"שלושה הרוגים בקריית מלאכי מפגיעת גראד"
תעניין אנשים הרבה פחות מכותרת כזו:
"אדם נהרג מפגיעת גראד בתל אביב"
זה מציאות עגומה.עזוב שנייה סטטיסטיקה,הסתברויות והכול-זה פשוט עצוב
מה גם שצה"ל והממשלה שומרים לעצמם סוג של בנק תגובות.מגיבים לכול אירוע לפי האירוע עצמו ולא לפי מה שיכל היה לקרות-כלומר אם נפל קסאם ולא גרם לכלום,הם יסתפקו בהפצצת המשגרים.אבל באותה מידה אותו קסאם יכל להרוג,לפצוע ולזרוע הרבה הרס.זה משהו שאני לא מצליח להבין.מצטער.