תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 יולי 2025, 13:12

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הציפיות לחיזוק בינואר
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 10:41 
לאחרונה, התקשורת מפמפמת שוב ושוב על החיזוק שהפועל צריכה לעשות בחלון ההעברות בינואר (בלם חדש, מגן חדש, קשר אחורי וכדומה).
גם כאן בפורום, זה נהפך לשגרה לציין ש"אחרי ינואר, עם חיזוק מתאים במספר עמדות בסגל, ... ".

אז הרשו נא לי להנמיך קצת ציפיות ואולי גם לחסוך לרבים מכם מראש אכזבות.

ההיצע בינואר הוא בד"כ מוגבל, ומורכב בעיקר משחקנים שלא משחקים באופן סדיר (אם בכלל), רבים מהם אינם עוברים אימונים סדירים, אינם בכושר מתאים, עברו פציעות בעת האחרונה, בסיכון גבוה להיפצע שוב ועוד. גם השחקנים שמשחקים באופן סדיר ולפחות לכוארה נמצאים בכושר תקין, הם בד"כ שחקנים אנונימיים ורב הנסתר על הגלוי לגבי יכולותיהם וכישוריהם.

זה מזכיר קצת את הרכש שלנו בתחילת העונה, לא ? (קוטיניו, פטקוביץ', חיימוביץ', אולי גם פנסטיל. שלא לדבר על תעלומת תומר בן-יוסף).

אז למה אנו מצפים בינואר, לעוד רכש בינוני, בכושר די ירוד והפעם עוד מהיצע מוגבל הרבה יותר, לעומת תחילת העונה ?

ההיסטוריה הקצרה שלנו עם חיזוק באמצע העונה, מלמדת שאכן היו מקרים יוצאי דופן - בפרט צמד הבולגרים שהגיעו בשלהי עונת גיא-לוזון -> גוטמן. יש שהיו מציינים גם את דה-רידר. לדעתי הרכש של צמד הבולגרים הוא היוצא-מן-הכלל שאינו מעיד הכלל ובכל מקרה:
1. הרכש הזה סייע להציל אותנו מירידת ליגה ולא במאבקי אליפות באותה עונה שבה הגיעו.
2. מספר השחקנים והעמדות שנדרש בהם חיזוק בינואר הקרוב הוא רב מדיי מכדי ש"נפגע בול" בכולם.

וכמובן - הלוואי ואתבדה ובסיום חלון ההעברות יהיה כאן משתמש שיקפיץ את האשכול הזה, על מנת להמחיש עד כמה טעיתי בהערכות אלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: הציפיות לחיזוק בינואר
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 10:45 
קבל הקפצה מעכשיו , רק שנה שעברה ק"ש הביאו בינואר את סולארי , אני זוכר עוד מספר רב של שחקנים שהגיעו בינואר ותרמו תרומה משמעותית לקבוצתם (מרטון,עידן טל) זה נכון שבינואר יותר קשה , אבל זה רק אומר שצריכים להיות יותר מקצוענים וספציפים בבחירות , לפי מה שנאמר אתמול , רמון אישר שהפועל יביאו בלם ומגן .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 10:47 
סמל אישי של המשתמש
סבסטיאן סימרוטיץ' הגיע באמצע העונה, אם אני זוכר נכון(היה מועמד גם להפועל פ"ת)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 10:57 
סמל אישי של המשתמש

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

לי נותר רק לקוות שתפסק המגמה להביא הנה שחקנים ששיחקו בעבר גם אם הם לא בכושר משחק כמו דה סילבה ובונדר.
הלקח הכי חשוב מהקיץ האחרון הוא שהשחקנים שמגיעים חייבים להיות בכושר משחק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ׳ החליף את קז׳ימיש מוסקאל,אבל זה לא קרה בינואר אלא ממש במחזורים הראשונים,לפני שתם מועד ההעברות הראשון.
לדעתי מחזור שני או שלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:02 
אפרופו ינואר
רמי גרשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:06 
סמל אישי של המשתמש
עזרא כתב:
סימרוטיץ׳ החליף את קז׳ימיש מוסקאל,אבל זה לא קרה בינואר אלא ממש במחזורים הראשונים,לפני שתם מועד ההעברות הראשון.
לדעתי מחזור שני או שלישי.

שלילי.
מוסקאל שוחרר בינואר והספיק אפילו לכבוש את שער הניצחון במשחק הפרידה שלו מהפועל מול אשקלון בבית במשחק האחרון של הסיבוב הראשון.
הליגה יצאה לפגרה ארוכה, בשבוע הראשון של ינואר סימרוטיץ' הגיע והמשחק הראשון שלו היה מול הקבוצה של עמיקם בגביע.
הוא עלה במחצית השניה, כבש צמד והיינו בטוחים שהגיע לפה כוכב שגדול על הליגה בחמש רמות.

סימרוטיץ', טלקיסקי, טופוזאקוב ואפילו קנדה (בחצי העונה הראשונה שלו) הם דוגמא לשחקנים מעולים שאפשר להנחית פה בעזרת סקאוטינג טוב וזיהוי הזדמנויות.
לפי מה שרשון בידיעות, יוסי וניר אפרתי כבר יושבים על קלטות של שחקניפ פוטנציאלים לינואר. אני מאמין שיוסי ייעזר גם בקשרים של גוטמן כדי להביא שחקנים טובים. השאלה כמה כסף, אם בכלל, יש בשביל להנחית את הרכש שכולנו מייחלים לו.
בלם וקשר אחורי זה מאסט. גם מגן ימני זה יכול להיות נחמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:24 
לגבי מאצ'ו וטופו - כבר רשמתי שהם לדעתי היוצאים-מן-הכלל ובכל מקרה באותה עונה הם סייעו במאבקי תחתית ולא צמרת.
סבסטיאן סימרוטיץ' היה רכש במילניום הקודם.
אז אם על-פי התדירות הזו ברכש שלנו באמצע העונה אנחנו מסתמכים ...
ובואו לא נחפש בכוח דוגמאות פה ושם מקבוצות אחרות, כי זה רק ממחיש את העובדה שרכש מוצלח בינואר הוא מצרך נדיר יחסית. על אחת כמה וכמה כשמצפים לרכש במספר עמדות שונות במקביל (בלם, מגן, קשר אחורי).
צר לי אבל אני מתמקד בעונות האחרונות שלנו, וכמעט בכולן בסיום חלון ההעברות בינואר - כגודל הציפיות, כך גודל האכזבות.

אותי בעיקר מטריד הלך הרוח בתקשורת הספורט שלנו, אשר מפמפמת לנו כדבר מובן מאילו ש"בינואר יצטרך להיות חיזוק
מאסיבי בסגל של הפועל, כי אחרת ...". כאילו שבינואר עשרות שחקנים עתידי כישרון , רק ממתינים לקבלת חוזה אצלנו ...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
בכל אופן, הכי דחוף זה בלם איכותי. קצת הזוי לנוכח העובדה שיש לנו 5 בלמים בסגל, אבל בכל זאת.
קודם כל בלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:28 
אני אסתפק בבלמים ברמה של שולר או פצאלקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:34 
אבי כתב:

זו כבר חשיבה ריאלית.

לא כדאי לצפות מראש לרכש איכותי יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:41 
סמל אישי של המשתמש
קנדה, מצ'ו, טופצ'ה. זה לא שבלתי אפשרי ללהביא שחקנים טובים בינואר, פשוט אתה צריך לדעת את מי אתה רוצה להביא לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 11:42 
בשביל רכש טוב בינואר צריך סקאוטינג יותר טוב בהרבה מאשר להביא רכש בקיץ
היות וראינו את הבלאגן בקיץ
דיי ברור מה יקרה בינואר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 12:19 
בינואר יש מקרים בודדים של הצלחות (אותם מקרים שחוזרים בכל דיון ינואר). באחוזים זה מעט מאד.
בשביל להביא שחקן טוב צריך או מזל, או לשים כסף על שחקן שהקבוצה שלו לא מחפשת להפטר ממנו בינואר, או לנצל הזדמנות כמו קאזאן עם ביבראס, וגם אז יש סיכוי שזה יעלה לא מעט, אם עוד קבוצות מעוניינות בשחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 12:20 
בס"ד

ומי באמת עושה סקאוטינג לקבוצה ?
האם זה מישהו מקצועי או מישהו שהוא מינוי ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
אונישנקו הגיע בינואר. פנסטיל בשעתו הגיע בינואר. גם סדאם ואמבלה יצאו מביתם בשלהי יולי על הרפסודה שלהם והגיעו לחופי פלשתינה עם הגלים של חודש ינואר....

אפשר להביא חיזוק בינואר. לא תמיד האפשרויות הם שחקנים פצועים או גמורים. יש כאלה שלא קיבלו הרבה דקות משחק בגלל מאמן חדש, יש כאלה שהביאו אותם לרוץ בצמרת או באירופה וכשזה לא הלך מחפשים איך לחסוך עלויות וכו'. יש מספיק סיבות ויש מספיק שחקנים. השאלה היא סקאוטינג נכון וטוב שיאתר את השחקנים הכי מתאימים להפועל מקצועית ואז נותר רק לקוות שהם ישתלבו בישראל ובהפועל ומהר. לפעמים דברים לא מתחברים גם אם השחקן טוב וגם אם מדובר ביולי ובלא בינואר.

לגבי כסף - אני מניח שפטקוןביץ', קוטיניו ובן יוסף ישוחררו וייחסך השכר שלהם. אם לא תהיינה הפתעות, אולי גם ג'ון ישוחרר והרי לכם 4 שחקנים ששכרם נחסך ובמקומם בהחלט ניתן להביא בהעברה חופשית בלם ומגן. יש סיכוי אגב שטוטו ימצא קבוצה שתרצה אותו ותהיה מוכנה לשלם להפועל את החצי מיליון דולר עבורו. הפועל לא תעמוד בדרכו.

חיזוק יהיה בינואר. השאלה רק מי ייחתך (מעבר לפטקוביץ', בן יוסף וקוטיניו) ומי יבוא. זה הכל.

לא לשכוח שהפועל צפויה לקבל בשבועות הקרובים "חיזוק פנימי" בצורת חזרתו של גילי וכן לקראת ינואר צריך לחזור גם שי וזו תוספת כח רצינית לקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:38 
יותר חשוב מהפוסט הזה זה להישאר למעלה עד ינואר, בלי זה, גם חיזוק לא יגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הציפיות לחיזוק בינואר
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:43 
ofer23 כתב:
אבי כתב:

זו כבר חשיבה ריאלית.

בלמים ברמה שלהם זה ממש לא פשרה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
noamw כתב:
יותר חשוב מהפוסט הזה זה להישאר למעלה עד ינואר, בלי זה, גם חיזוק לא יגיע.

זה ברור. פער של 3-6 נק' ממכבי הוא סביר ושווה להשקיע ולהתחזק בינואר. פער דו ספרתי וצריך להתכונן לעונה הבאה כי ההרכב הזה בליגה הזו יספיק למקום ה-2 ולאירופה.
מה שמצחיק הוא שקראתי שמכבי רוצה להתחזק ב2-3 שחקנים. לא מספיק הסגל הגדול והתקציב הענק שלהם?! הם ממש בדיחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:49 
הכי חשוב זה מגנים בעיקר בצד ימין , זה הדבר שמפריע לכל האיזון של הקבוצה , בצד הזה אין התקפה ואין הגנה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
אדריראן רוצ'ט, אדריאן רוצ'ט, ושוב אדריאן רוצ'ט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
אני מקווה מאוד שלמדו מהטעויות של הקיץ, יש שחקנים טובים להביא, נקווה שיגיעו.

נערך לאחרונה על ידי RedFox בתאריך 13 נובמבר 2012, 13:52, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:52 
גם אם הפער ממכבי בינואר יעמוד על 15 נקודות
עדיין לקבוצה יש מטרות
גביע
מקום שני
וכמובן בניה כבר מעכשיו גם לעונה הבאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 13:57 
סמל אישי של המשתמש
תמונה
הניצחון בדרבי סידר לאבוקסיס אישור רשמי לחיזוק בינואר.
רמון אמר למאמן ששמירת הפער של 3 הנקודות תאפשר לו לצרף לפחות שלושה שחקנים.
אבוקסיס: "אנחנו מתכוונים להתחזק בצורה משמעותית כדי להאבק על כל התארים".

(משה בוקר)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 14:33 
סמל אישי של המשתמש
redead כתב:
גם אם הפער ממכבי בינואר יעמוד על 15 נקודות
עדיין לקבוצה יש מטרות
גביע
מקום שני
וכמובן בניה כבר מעכשיו גם לעונה הבאה

ברור. אלא שבמצב הנוכחי, עם שובם של גילי ושי, הסגל אמור להספיק למקום ה-2, כשהיריבות העיקריות הן בני יהודה ואשדוד, וכשק"ש וחיפה לא בסביבה בלשון המעטה.
קשה לי לראות את הפועל זוכה בגביע רביעי רצוף גם עם חיזוק של 4 שחקנים בכירים... אבל שוב, גביע זה גביע ואפילו הסגל הזה יכול לקחת אותו בהגרלה סבירה או במשחק נתון.
לגבי בניה לעונה הבאה - תלוי מי המאמן. יוסי יתחיל לבנות קבוצה לעונה הבאה כשלא ברור אם הוא ממשיך בכלל?! לא רציני.

בקיצור, אם הפער קטן יש מקום לחיזוק אמיתי של 3-4 שחקנים טובים. אם הפער דו ספרתי, אפשר לשחרר כמה שחקנים מיותרים כדי להקל על התקציב ולהסתפק בהבאת בלם זר בלבד, אותו בלם שכבר מיוני מדברים שצריך להחתים אחד כמוהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 14:44 
ינואר אינו גזירה. יש את כל קבוצות הליגה הראשונה באירופה. יש גם את אקפרידה ודרום אמריקה. אפשר למצוא.
לפני כשנתיים קבוצת צמרת ברומניה התפרקה בסתו וניתן היה להביא שחקנים-שחקנים.
השאלה היא האם רמת הסקאוטינג שלנו היא גזירה. גם אם הטענה לגבי דלות הרכש בינואר נכונה היא נכונה ברמת הסקאוטינג הבינונית שלנו.

אגב, אאל"ט גוטמן עקב הבולגרים משך שנים ובכלל הביא את רוסו מרין ואחרים (עד שהגיעו תקציבי טביב). אלא שסקאוטינג אינו חייב להישען על מאמן.

נערך לאחרונה על ידי גבעתיים בתאריך 13 נובמבר 2012, 14:44, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הציפיות לחיזוק בינואר
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 14:44 
אוגוסטוס היל כתב:
ofer23 כתב:
אבי כתב:

זו כבר חשיבה ריאלית.

זו לא לגמרי פשרה, אבל זה גם לא הרבה מעבר לזה. אני מקווה שהזיכרון הוא לא קצר ועם שולר וגם עם פצאלקה חווינו לא מעט רגעים מביכים ברחבה שלנו.
אז אמנם יותר טוב ממה שיש היום (חיימוביץ', פטקוביץ') - אבל עדיין לא איכותי ברמה שהורגלנו אליה בתקופות בהן הוגדרה ההגנה שלנו כ"הגנת ברזל".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 14:53 
Charlie כתב:
אונישנקו הגיע בינואר. פנסטיל בשעתו הגיע בינואר. גם סדאם ואמבלה יצאו מביתם בשלהי יולי על הרפסודה שלהם והגיעו לחופי פלשתינה עם הגלים של חודש ינואר....

אונישנקו זו שוב דוגמה לרכש אי שם בסיום המילניום הקודם.
פנסטיל הגיע ישירות ממכבי (אני בספק אם מצב כזה יחזור על עצמו השנה) ולא על מנת לסייע לנו במאבקי אליפות באותה עונה, אלא דווקא במאבקים מסוג אחר עם שייע כמאמן (אני גם בספק רב אם הייתה מתבצעת כזו ההעברה בזמנו, אם הפועל ומכבי היו יחדיו בצמרת הטבלה).
את הצמד חמד ששטו אלינו היישר מאפריקה - היה לדעתי מוטב לא להזכיר כדוגמה לרכש איכותי בינואר - וגם במקרה הזה מדובר באותה עונה נ"ל שלא בדיוק נאבקנו בה על האליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: הציפיות לחיזוק בינואר
הודעהפורסם: 13 נובמבר 2012, 15:04 
ofer23 כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
ofer23 כתב:
אבי כתב:

זו כבר חשיבה ריאלית.

זו לא לגמרי פשרה, אבל זה גם לא הרבה מעבר לזה. אני מקווה שהזיכרון הוא לא קצר ועם שולר וגם עם פצאלקה חווינו לא מעט רגעים מביכים ברחבה שלנו.
אז אמנם יותר טוב ממה שיש היום (חיימוביץ', פטקוביץ') - אבל עדיין לא איכותי ברמה שהורגלנו אליה בתקופות בהן הוגדרה ההגנה שלנו כ"הגנת ברזל".

אני טוען שהגנת הברזל היתה בעיקר בגלל ששיחק אצלנו סופרמן תימני באמצע. הוא נתן עונה פסיכית לגמרי.
שנה שעברה הוא היה מאוד בינוני יחד עם שי וזאת הסיבה המרכזית לקרטוע ההגנתי. תן לי פאצ'לקה אחד פלוס קשר אמצע רציני ואני מאושר. ככה גם גורדנה יעבור לאגף והרווחנו פעמיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: