אדום מטלי כתב:
19 כתב:
אני מציג את עצמי בתור בן אדם שלא אוכל בשר, ולא מפריע לו שתשב לידו ותאכל סטייק, כי אני לא חושב שלהתחשב בי שווה ללהתנהג כמוני. אל תכריח אותי לאכול בשר, זה מספיק בשבילי, אני מעדיף שלא תזוז מילימטר ממה שעושה לך טוב.
לנגב תחת עם דגל זה 100% פרובוקציה, אין לזה שום שימוש אחר מעבר לזה. אם היה לזה (אתה במדבר ואין לך שום דבר אחר אולי?) אז נגב בכיף. אין סיבה שזה יפריע למישהו.
הרגשות של הדתיים לא יוצאי דופן, פשוט הרגילו אותם שזה ככה.
אז בעניין הבשר אתה לא הדוגמא שהתכוונתי אליה.
המשוואה שלך של להתחשב בי=להתנהג כמוני, לא נכונה, לא בעיני הדתיים. רוב הדתיים לא יעלבו מזה שאתה נוסע בשבת, או שאתה אוכל בשר עם חלב.
הם כן יעלבו מזה שאתה לוקח ספר שבשבילם הוא קדוש לחדר הכי קטן בבית, שבו את מחרבן את החרא המסריח שלך, וקורא בו שם.
לי זה לא מפריע, אולי אם היית דתי זה לא היה מפריע גם לך. להם זה מפריע, אני הייתי מתחשב בזה.
אה, ואיך אמרו כאן השבוע: זה שהרגילו אותם לזה ("הרגשות של הדתיים), זה לא אומר שהם לא צודקים (במקרה הזה).
הדתיים לא נפגעים מזה שאתה נוסע בשבת כי הם התרגלו לזה ומקום המדינה נוסעים בשבת. הליכה לשרותים זה משהו שלא נמצא בפרהסיה ולכן רק בעקבות התכנית הנ"ל הם נתקלו במישהו שהולך עם תנ"ך לשרותים ונפגעו. הכל עניין של הרגלים.
מבחינת הדת חילול שבת בפרהסיה הרבה יותר גרוע מהכנסת התנ"ך לשרותים.
יש אנשים (לא רק דתיים) שלראות גברים מתנשקים מפריע להם, האם הומואים צריכים להפסיק להתנשק ברחוב או ללכת יד ביד?
יש אנשים שמפריע להם שאישה שרה, האם האישה צריכה להפסיק לשיר?
בשני המקרים, תגיד לצד שזה מפריע לו שילך למקום אחר שבו האישה לא שרה או ברחוב ליד שהזוג לא שם.
אתה לא תגיד לאנשים שעושים מעשים שהם לגיטימיים בעיני עצמם, המוסר שלהם והחוק במדינה להפסיק לעשות אותו