תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 05 יולי 2025, 17:45

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

אנא לחץ כאן על מנת לצפות בחוקי הפורום

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סיינטולוגים בבלומפילד
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2012, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
nirog כתב:
המועצה על שם וולטון סילבה הקדוש
המועצה ע"ש וולטון הקדוש היא המקום בו תוכלו לדבר על כל נושא שהקשר בינו לבין כדורגל קלוש עד לא קיים בכלל.
viewforum.php?f=7

והקטע, שיש שם כבר אשכול על זה. האדמין ישן.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2012, 23:44 
חברים- החזרה בתשובה זה לא ההגדרה הנכונה למה שקורה היום בחברה הישראלית- תהיו ערים למה שקורה בת"א וברחבי הארץ. רבים מאוד מחפשים ומוצאים את המשמעות בחיים שלהם בחיבור מחודש ליהדות וזה לגמרי תוצר של בחירה חופשית (תוצאה של תרבות שהולכת ונהיית רדודה בצורה קיצונית).

במקום לחכך את הידיים בכל פעם שאתם רואים אדם דתי שסטה מדרך הישר (או שלעיתים מעוניינים שכך נחשוב) תנסו לראות מהו הדבר שמושך כל כך הרבה אנשים וממלא את חייהם בשמחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 00:20 
סמל אישי של המשתמש
הכי אדום שיש כתב:
חברים- החזרה בתשובה זה לא ההגדרה הנכונה למה שקורה היום בחברה הישראלית- תהיו ערים למה שקורה בת"א וברחבי הארץ. רבים מאוד מחפשים ומוצאים את המשמעות בחיים שלהם בחיבור מחודש ליהדות וזה לגמרי תוצר של בחירה חופשית (תוצאה של תרבות שהולכת ונהיית רדודה בצורה קיצונית).

במקום לחכך את הידיים בכל פעם שאתם רואים אדם דתי שסטה מדרך הישר (או שלעיתים מעוניינים שכך נחשוב) תנסו לראות מהו הדבר שמושך כל כך הרבה אנשים וממלא את חייהם בשמחה.

אז תרבות רדודה גוררת אמונה בשקרים ואמונות תפלות? מה יותר גרוע?

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 01:08 
סמל אישי של המשתמש
בסופו של דבר, המהות של מיסיונריות היא לגרום לאנשים לשנות את השקפתם הדתית ולהתקרב לדת כלשהי, בד"כ ע"י מניפולציות ו/או ניצול חולשה. זה לא באמת משנה על פי הגדרתו של מי אותו אדם היה שייך לאותה דת לפני זה, וזה לא באמת משנה אם מדובר בדת או כת.
סינטולוגיה גורמת לניתוק מהמשפחה? ספרו את זה לחרדים לשעבר, שההורים שלהם זרקו אותם מהבית ומתפללים כל יום למותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: סיינטולוגים בבלומפילד
הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 01:10 
סמל אישי של המשתמש
הכי אדום שיש כתב:

אויש. נו. בגלל זה היום יש יותר אתאיסטים, הן מבחינת כמות והן מבחינת הריכוז שלהם באוכלוסיה, מאשר שהיו אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 02:01 
הכי אדום שיש כתב:

אני יודע שחזרת בתשובה או עברת איזה תהליך דומה (אפילו הכרתי אותך קצת בימים שלפני) אבל התהליך שאתה מתאר פה לא באמת קשור ליהדות. אנשים שמאבדים את תחושת המשמעות בחייהם ומחפשים איזו משמעות "רוחנית" "עמוקה" יש תמיד, והם גם נוטים להיות פגיעים במיוחד. אתה בעצמך מעיד שהגעת לזה כתוצאה מ-"תרבות שהולכת ונהיית רדודה", כלומר אתה מודה שחיפשת את הבריחה מאורח החיים הקודם שלך.

אני מניח שהגעת ליהדות כי זה זמין, כי זה מסביב, וכן, כי יש מלא מחב"תים שמחפשים אנשים כמוך. בקונסטלציה מעט שונה אולי היית מגיע לאשראם בהודו אם זה היה תופס אותך במקום המתאים או מצטרף לכת אם הטיימינג היה נכון, בטוח שכל הדברים האלה היו "ממלאים את חייך" בשמחה ובמשמעות בתחילה כי זה האופי של דברים מהסוג הזה כשהם פוגשים אנשים פגיעים בתקופות פגיעות בלי מספיק חשיבה ביקורתית. גם אם היית מצטרף לכת הסיינטולוגיה זה היה בהתחלה ממלא את חייך במשמעות ועומק. הבעיה היא שזה מבוסס על שקרים, ושבסופו של דבר זה פעמים רבות נגמר רע כשמתעוררים מהחלום.

כמובן שאני לא אנסה כאן "לשנות את דעתך" כי זה מגוחך. אבל תופעת המחב"תיות ההולכת וגוברת בארץ היא בכל מקרה מסיונריות בזויה ופסולה, גם אם אתה לא רואה את זה מהמקום שאתה נמצא בו.
לקחת אנשים פגיעים ולהכניס אותם למציאות מדומה שמבוססת על שקר במסווה של משמעות זו בעיני תופעה די נוראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 02:15 
ואי אפשר לסיים תגובה לטיעון ה-"זה ממלא חיים של אנשים בשמחה ומשמעות" בלי קצת סם האריס:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 09:13 
כל אדם מגיע לתשובה בגלל חיסרון מסויים.
לאו דווקע בגלל פגיעות אבל בגלל חיסרון.
לכל אדם בעולם יש חיסרון כי זה מה שבעצם נותן לו לרדוף אחרי התיקון שלו וזה מה שמניע אותו.אם הכל היה מושלם הוא היה עומד במקום.
ה' מסובב את העולם ככה שכל אחד מגיע לרוחניות בסיבה אחרת.
אחד ההורים שלו נפטרו,אחד חיפוש רוחני רופא שהתפעל מגוף האדם,מדען שגילה אלוקות במחקריו,אנשים שראו נס גלוי,נרקומנים כל אחד מגיע בדרכו בגלל משהו.
זה לא העניין.

העניין הוא מה קורה אחר כך ואיך בן אדם בונה את התהליך שלו ומה המטרה הסופית.
בתחילת התשובה בן אדם מקבל אור גדול מהשמיים שנותן לו פוש קדימה והכל נראה ורוד.
אך לאט לאט האורות מתחילים לרדת,ומשמיים רוצים שאתה תשיג את האורות בכוחות עצמך
עם הרבה יגיעה.
ופה הרבה אנשים נשברים כי זה איזשהו ניפוץ אשליה שהגעת לנחלה ולמנוחה.
ואז גם הנשמה שלך מתכווננת לאן שהיא צריכה יש בעלי תשובה חרדים ויש דתיים אלומיים ויש חב"ד ויש ברסלב ובעל הסולם וכל אחד בסופו של דבר הולך לפי שורש הנשמה שלו.
ומי שנשאר בתור בעל תשובה מבין שהדרישה ממך זה בעצם לעמול קשה ולתקן את המידות שלך וזה מה שיקרב אותך לבורא,כמובן שהוא נתן כלים כדי לעשות את זה.

מה שרציתי להגיד הוא שלכל אדם יש חיסרון ויש מה לתקן
לפעמים צריך קצת ביצים כדי לשנות.
ואני לא אומר שכולם צריכים להיות דתיים,אבל כולם צריכים לעשות תשובה.

למשל ראיתי ביוטיוב שבחור מקיבוץ כנרת היה אצל הרנטגן ועבר שם נס גלוי לכל הדעות
אז הוא שאל את הרנטגן "אני צריך לשים כיפה או שטריימלך?"
ענה לו שזה לא העניין שלו.אמר לו להקפיד על צדקה ועל "ואהבת לרעך כמוך"
כל אחד והמשימה שלו בעולם.
רוחניות זה לא מילה גסה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 11:43 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
...מדען שגילה אלוקות במחקריו
...
רוחניות זה לא מילה גסה.

אני אתייחס רק לחלקים האלה כי כל השאר זה בולשיט מוחלט שלא ראוי לתגובה:
1-אשמח לשמוע על מדען אחד שלא האמין בשום דת מלכתחילה(גם אם להגדרתכם הוא היה "יהודי" כמו שאתם מגדירים את רוב כותבי האשכול האתאיסטים), ואז גילה במחקריו "אלוקות" שגרמה לו להתגייר.
2-"רוחניות" זה שם קוד לבורות, לחוסר השכלה, לחוסר הרצון להבין, ולחוסר היכולת להנות מהעולם המדהים הזה מבלי להרוס את יופיו עם כל מני סיפורים מלאכותיים ולא מתוחכמים במיוחד. אז כן, רוחניות היא כן מילה גסה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 12:15 
החתול של שרדינגר כתב:
romario כתב:
...מדען שגילה אלוקות במחקריו
...
רוחניות זה לא מילה גסה.

אני אתייחס רק לחלקים האלה כי כל השאר זה בולשיט מוחלט שלא ראוי לתגובה:
1-אשמח לשמוע על מדען אחד שלא האמין בשום דת מלכתחילה(גם אם להגדרתכם הוא היה "יהודי" כמו שאתם מגדירים את רוב כותבי האשכול האתאיסטים), ואז גילה במחקריו "אלוקות" שגרמה לו להתגייר.
2-"רוחניות" זה שם קוד לבורות, לחוסר השכלה, לחוסר הרצון להבין, ולחוסר היכולת להנות מהעולם המדהים הזה מבלי להרוס את יופיו עם כל מני סיפורים מלאכותיים ולא מתוחכמים במיוחד. אז כן, רוחניות היא כן מילה גסה.

דווקא לא חסר שמות כאלה: פרופ' בני לוי (עמיתו של ז'אן פול סארטר ותלמידו של עמנואל לוינס) ,פרופ' דוד קשדן (חתן פרס ישראל למתמטיקה), פרופ' דורון אאורבך (יו"ר הרשות הלאומית להסמכת מעבדות). מצד שני,לא מעט ענקי רוח עשו את הכיוון ההפוך: אחד העם, אליעזר בן יהודה, חיים נחמן ביאליק, אד"ם הכהן.

מיסיונרים מכל הסוגים מרבים להשתמש בטיעון הזה, המדענים חוזרים בשאלה. אבל הטיעון הזה הוא למעשה כשל לוגי שנקרא "סמכות בלתי מעורערת".
מתוך ויקי:
"סמכות בלתי מעורערת" הוא כשל לוגי של אי-רלוונטיות מקבוצת כשלי פנייה אל הסמכות, שבו הטוען מנסה לחזק את טיעוניו באמצעות הסתמכות על מוסדות, ארגונים או אנשים בעלי סמכות גדולה. מתרמז מהטיעון שעצם אימוץ הטענה על ידי אותם אנשים מספיק כדי להוכיח את אמיתות הטענה, בלי להתייחס לטיעוני הצדדים. את הכשל ניסח בפעם הראשונה פרנסיס בייקון במאה השש עשרה בספרו "נובום אורגנום".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 12:27 
לא שזה משנה כל כך כי זה לא היה עיקר דבריי
אבל פרופסור ירמיהו ברנובר.

לגבי סעיף 2 שלך תרשה לי רק לגחך.

ואם אתה לא מסכים עם דבריי אז אתה לא חייב לענות.

רק שמחה.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 13:04 
כת מאמיני הנחש המדבר והים הנחצה לשניים הרבה יותר מסוכנת מכל סיינטולוג

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 13:14 
האמת מסוכנת.
היא חס ושלום עלולה להוציא אותך ממכשיר הטלויזיה.

כת עובדי מכשירי החשמל וחברות התרופות :ROSE:

הכל באהבה ידידי.

די לגלות קדימה התגלות.

סנדי לכי הביתה.

העולם נותן ברקס למציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 13:43 
סמל אישי של המשתמש
הכוונה שלי הייתה שמעניין אותי לשמוע על אותם מחקרים שגרמו לפרופסורים אתאיסטים לחזור בתשובה.
כצפוי, 3 מתוךה4 בכלל לא מקשרים בין מחקריהם לחזרתם בתשובה.
מה שמעט מפתיע זה שדורון אורבך טוען שמחקריו בכימיה גרמו לו להבין שהאבולוציה(מה הקשר בין אבולוציה למחקרים בכימיה?) לא מסבירה את הווצרות החיים(מפתיע שפרופסור לכימיה לא שמע אביוגנזה) ושהעולם לא נוצר במקרה(נשמע כמו תאור דל מיסיונרים עם 0 הבנה בפיזיקה למפץ הגדול) ובגלל זה הוא חזר בתשובה(למה זאת ברירת המחדל?). בכלל, הסיפור שלו הזוי, ואני בהחלט הולך לקרוא עליו עוד.
ורומאריו, ברורשאני לא חייב להגיב. גם אתה לא חייב לפרסם פה את הצואה המסיונרית שלך בפורום של אוהדי כדורגל. גם רצוי שלא תעשה זאת, וכשאתה עושה זאת, אני מרגיש לא בנוח לשתוק לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
האמת מסוכנת.
היא חס ושלום עלולה להוציא אותך ממכשיר הטלויזיה.

כת עובדי מכשירי החשמל וחברות התרופות :ROSE:

הכל באהבה ידידי.

די לגלות קדימה התגלות.

סנדי לכי הביתה.

העולם נותן ברקס למציאות.

זה היה אוסף של סיסמאות ריקות מתוכן ו/או הגיון, בחסות כת חב"ד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 13:59 
החתול של שרדינגר כתב:
הכוונה שלי הייתה שמעניין אותי לשמוע על אותם מחקרים שגרמו לפרופסורים אתאיסטים לחזור בתשובה.
מה שמעט מפתיע זה שדורון אורבך טוען שמחקריו בכימיה גרמו לו להבין שהאבולוציה(מה הקשר בין אבולוציה למחקרים בכימיה?) לא מסבירה את הווצרות החיים(מפתיע שפרופסור לכימיה לא שמע אביוגנזה) ושהעולם לא נוצר במקרה(נשמע כמו תאור דל מיסיונרים עם 0 הבנה בפיזיקה למפץ הגדול) ובגלל זה הוא חזר בתשובה(למה זאת ברירת המחדל?). בכלל, הסיפור שלו הזוי, ואני בהחלט הולך לקרוא עליו עוד.
ורומאריו, ברורשאני לא חייב להגיב. גם אתה לא חייב לפרסם פה את הצואה המסיונרית שלך בפורום של אוהדי כדורגל. גם רצוי שלא תעשה זאת, וכשאתה עושה זאת, אני מרגיש לא בנוח לשתוק לזה.

כאשר אתה אומר צואה אני מרגיש לא בנוח.
פתחו פה נושא על סיינטולוגיה ודיברו פה לפניי על הדת היהודית.
הגבתי את תגובתי ועכשיו אני נתקל בסתימת פיות שמזכירה את המשטר הקומוניסטי ברוסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
החתול של שרדינגר כתב:

כאשר אתה אומר צואה אני מרגיש לא בנוח.
פתחו פה נושא על סיינטולוגיה ודיברו פה לפניי על הדת היהודית.
הגבתי את תגובתי ועכשיו אני נתקל בסתימת פיות שמזכירה את המשטר הקומוניסטי ברוסיה.

אז אתה גם רוצה לכתוב פה מה שבא לך, גם לבקש מאנשים שלא מסכימים איתך שלא יגיבו, וגם להתלונן על סתימת פיות? באמת? לא מצאת עוד כמה חתונות לרקוד עליהן במקביל?
וכן, מה שאתה מפרסם פה זה צואה מסיונרית. תתמודד עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 15:30 
סמל אישי של המשתמש
שאולין כתב:
cheabuksis כתב:
dorz כתב:
גם אותם אני לא מחבב במיוחד, לשון המעטה. אבל יש הבדל בין כת סגורה שמגייסת בכל מיני דרכי עורמה (המגייסים לא מצהירים על עצמם כסיינטולוגים) לבין מטיפים דתיים מוצהרים.

מה ההבדל בין כת לדת?

דת סובבת סביב כוח עליון (אלוהים, בודהה, יגאל אנטבי) עם מנהיגים משתנים ש"מייצגים" את אותו הכוח (אפיפיור, רבנים)
כת סובבת דמות אחת חזקה (גואל רצון, דיויד כורש, צ'ארלס מנסון)

הרבי מלובביץ'
"הכת הכי קרובה ליהדות" (הרב שך) :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 15:43 
סמל אישי של המשתמש
romario כתב:
ואם אתה לא מסכים עם דבריי אז אתה לא חייב לענות.

אם כולנו היינו נוהגים כמו שאתה מציע (וכמובן שאתה גם עושה את זה בפועל, בענק) ולא מקיימים דיון אלא פוצחים במונולוגים אינסופיים, אז במקום פורום היה לנו אתר טרולינג.
אני מבין למה אתה מעוניין לכתוב באתר כזה ולא בפורום אמיתי, אבל הפתרון הוא למצוא אחד ולעבור לכתוב בו, ולא להפוך את הפורום הזה לאוסף בלוגים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2012, 16:22 
אחד אדום כתב:
שאולין כתב:
cheabuksis כתב:
dorz כתב:
גם אותם אני לא מחבב במיוחד, לשון המעטה. אבל יש הבדל בין כת סגורה שמגייסת בכל מיני דרכי עורמה (המגייסים לא מצהירים על עצמם כסיינטולוגים) לבין מטיפים דתיים מוצהרים.

מה ההבדל בין כת לדת?

דת סובבת סביב כוח עליון (אלוהים, בודהה, יגאל אנטבי) עם מנהיגים משתנים ש"מייצגים" את אותו הכוח (אפיפיור, רבנים)
כת סובבת דמות אחת חזקה (גואל רצון, דיויד כורש, צ'ארלס מנסון)

הרבי מלובביץ'
"הכת הכי קרובה ליהדות" (הרב שך) :HEART2:

של נעלייך מעל רגלייך כאשר אתה מדבר על נשיא הדור.
לא סתם הבחירות נקבעו לי"א שבט(נראה לי) יום הנשיאות של הרבי.
קצת צביעות מצידך לשים לב על משפט כזה שאמר אותו רב גדול ככל שיהיה
שיצא בצורה חריפה על הציבור החילוני ובני הקיבוצים.
והרבי מייד יצא בתגובת נגד שכל יהודי הוא כמו יהלום ושלא מדברים בשפה כזאת על יהודים.(ראה ערך נאום השפנים)
המשפט הזה הוא משפט פוגע ומעליב כי עיקר היהדות זה לעזור אחד לשני
וחב"ד עושים את זה בצורה כל כך בולטת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 80 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: