roygordana כתב:
metal כתב:
1. פשש! איזו מילה מפוצצת! פשעים נגד האנושות. פה זה מזרח תיכון, לא הפקולטה ליחסים בינ"ל.
2. אם יש פתרון הומני לאיום הדמוגרפי יותר מאשמח לשמוע עליו. אם וכאשר לא ימצא אחד, אין מנוס ממהלך מיוחד, כזה שלא יהיה מקובל על עדיני נפש מבפנים ומבחוץ.
המשתמש metal מציג כאן באשכול (ובמיוחד בהודעה המצוטטת) את תמצית ההוויה של מה שמכונה בעיני רבים "נאו-יהודו-(אתם יודעים מה...)".
הוא מודע לקיומן של אמות מידה מוסריות, אבל מבטל אותן לחלוטין ברגע שמתגלה איזשהו איום עליו. כך הוא פוטר את עצמו מלהתנהג לפי אותן אמות מידה במשך כל חייו, למעשה. מכאן מגיעה תחושת "עם הסגולה" מצד אחד (שנותנת הצדקה אוטומטית לכל פעולה) והדה-הומניזציה ל"אויב" שמנגד (שמאפשרת דיון אמיתי על טרנספר/טבח המוניים).
דווקא יש מנוס - היה אפשר גם לחשוב על המהלך ההפוך, של להפסיק לתת ל"אויב" סיבות להיות עויינים כלפינו, אבל זה מהלך שטומן בתוכו הרבה פחות גאווה.
(עריכה - התבלבלתי ורשמתי בהתחלה "אדום מטאלי", לא אליו הכוונה במקרה הזה)
הדמוניזציה שאתה עושה לי מרגשת. אז אתה חושב שבעת איום ממשי, אפילו קיומי, צריך לנהוג עפ"י אותן אמות מידה שמשמשות אותך ביום-יום? לא נראה לי. הלאה. שום עם סגולה ושום נעליים. פשוט - זאת המדינה היחידה שלנו (רסמי), ואם לא נגן עליה מכל האיומים האפשריים, פשוט לא נהיה. עד כאן? אתה מנסה להוציא אותי גזען חשוך וזה לא מחזיק מים. אני עובד עם ערבים כמעט כל יום, אוכל איתם, שותה איתם, מעשן איתם. הדו קיום אצלך זה לצעוק חמאס על הכיבוש ולאהוד את הפועל. אני מנחש שפעם אחרונה שאכלת ארוחת צהריים עם ערבי היתה במשחק חוץ האחרון בסכנין.
הבעיה היא לא באנשים הפשוטים, אלו שרוצים ללכת לעבודה, להקים בית ולתת לאישה בראש. הבעיה היא במנהיגים. וכשהמנהיגים קוראים להשמדתנו ולא מכירים בנו, צריך להתייחס בהתאם.
אין מנוס. אני לא יודע באיזה סרט אתה חי שאם נהיה קצת יותר (או הרבה יותר) הומניים, אז הערבים יתאהבו בנו ויזרקו עלינו בקלאוות במקום אבנים/קסאמים.
הם ישמחו להיפטר מאיתנו אם רק יוכלו, זה למה הם יצאו נגדנו לכמה מלחמות. לא הלך להם, זה לא אומר שהם התייאשו.
שוואיה שוואיה אומרים בערבית. יש זמן. לא צריך שטיפת דם אחת תישפך כדי שנהפוך בבוא היום למיעוט בא"י. הדמוקרטיה, זאת שאוהבים לרדת עליה פה בגלל הציבור הנאלח שחי כאן, מצביעי ביברמן שונאי הפועל. "הציבור מטומטם"!!! הדמוקרטיה הזאת, תוביל לכך שיהיה רוב ערבי עם ת.ז כחולה. כשהם יהיו רוב, יהיה פה גם רה"מ ערבי. (אולי פספסת ת'מסקנה הזאת כי הצדקנות מסמאת את עיניך) ואז ירדפו אותנו, כמו שעשו לעם היהודי לאורך ההיסטוריה, אבל בבית שלנו.
אבל אתה ודומיך? במקום להסתכל למציאות בעיניים אתה מחפש סיבות משניות למה הערבים שונאים אותנו. העיקר שאתה הומני רגיש ומרגש. אבן היסוד של כל אומה שמכבדת את עצמה. פחחחח
בוטום ליין - אם אתה חושב, שבאמצעות בקשת מחילה מהפלסטינים על הכיבוש, פינוי גושי התנחלויות והתקנת ביוב בכפרים הערביים ייפתרו הבעיות שלנו כאן, אז אתה נאיבי (בדרך להיות) מת. שים עליך צמר ותעשה מההה.