Frank Serpico כתב:
קובי, ההשוואה לטביב מופרכת. עזוב שהרקע שונה והקונטקסט שונה - במאבק נגד טביב הצלחנו להביא אותו לנקודת שבירה שבה, בסופו של דבר, הוא עצמו לא חפץ עוד להשאר בהפועל ורק חיפש מוצא מכובד שגם יהווה סולם לרדת מהעץ, וגם יכניס לו רווח כספי נאה.
אין שום דבר דומה לסיטואציה הפוליטית שבה האמביציה הפוליטית של כולם להבחר חזקה מאוד.
בעצם הכל שונה.
(חוץ מהאמונה והחזון. אז בוא נשווה את זה להרצל. יותר טוב).
לצערי, על אף הטעות האסטרטגית העצומה שלו של החבירה לימין הקיצוני, ביבי יהיה שוב ראש ממשלה. אולי הוא יסחוף פחות את קולות הבוחרים, אולי הפער יהיה פחות גדול, אבל הוא ייבחר שוב. לצערי.
הכוונה בהקבלה לטביב היתה באמונה שאפשר לעשות את מה שנראה בלתי אפשרי וכנגד כל הסיכויים. מאחר וזו הדוגמא הכי טריה אצלנו, הכי קל להקביל את זה למה שקורה במערכת הבחירות.
יכול להיות שזה עניין של אישיות, אבל אני לא אחד שמקבל בהכנעה תוצאה צפויה. אפשר עוד לשנות, אפשר עוד לעשות ואפשר עוד להפוך את מה שנראה ידוע מראש.
כשבוחנים את השורה התחתונה מבחינת הגושים, יש שתי מפלגות להוטות שלטון שיכריעו לאן העסק ילך - לפיד וש"ס.
אם אחת מהן תלך עם ביבי, נגמר העסק.
אם שתיהן ילכו עם העבודה, שלי תהיה ראש הממשלה.
לכל אחד יש את הדעה שלו לגבי הסיכוי שהאופציה השניה תתממש.
לדעתי יש סיכוי לא רע בכלל. אפילו טוב מאוד, בעיקר בגלל ששתיהן ירצו להיות בפנים אבל בקואליציה עם ביבי אין לשתיהן מקום. אני מעריך ששתיהן ביחד שוות 35 מנדטים. ביבי לא יקים קואליציה עם 85 ח"כ כי זה בדיוק ההיפך ממה שהוא רצה לעשות עם האיחוד.
העבודה ומרצ יעברו את 30 המנדטים במשותף. ביחד עם ה 35 של לפיד וש"ס אתה מגיע לממשלה שפויה של 65-70 ח"כים עם תמיכה מבחוץ של חד"ש על חמשת המנדטים שלהם.
לא בשמיים. בכלל לא.