בר קולמוסא כתב:
Fez כתב:
קודם כל אל תקשיב לכל היצורים פה שמנסים להוריד אותך מזה. טוב שיש לך מודעות עצמית ובריאותית ושאתה לא מזניח את עצמך. "מריצה" בגיל צעיר זו אחלה נוסחה ל-obesity בגיל מבוגר אם לא תיקח את עצמך בידיים.
מעבר לזה, למנטליות הזו (של שמירה על בריאות ועל משקל תקין) יש קורלציה מחקרית די מובהקת להצלחה בעוד תחומים רבים בחיים (מקצועיים ואישיים) כך שכל הגברים הגדולים פה ששמירה על הגוף/בריאות זה לא לרמה שלהם לא ממש מרשימים אותי.
מעבר לזה, הדבר הכי נכון שנאמר לך כאן זה מה שדינו אמר - "דיאטה" (כלומר הרעיון הזה שאני עכשיו אוריד בבום 20 קילו ושלום על ישראל) זה דבר שמדעית לא עובד. זה נבדק פעם אחר פעם. 95% מהאנשים שעושים דיאטה חוזרים אחרי שנה לאותו משקל שלפני הדיאטה פחות או יותר, ובדרך כלל עם חילוף חומרים פחות טוב. זה מתקשר למה שאמר לך r200 - להוריד יותר מקילו בשבוע (שזה גם לא מעט) במשקל שלך זו דרך די גרועה להוריד במשקל.
הדרך היחידה לשמור על משקל תקין לאורח זמן היא לשמור על אורח חיים בריא, שכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית. זה אומר שאתה לא חושב עכשיו איך לאכול 800 קלוריות ביום ולהרעיב את עצמך במשך חודש-חודשיים (שאז תסתיים הדיאטה ותחזור לסורך), אלא שאתה חושב איך להציב בפני עצמך מטרות שתוכל לעמוד בהן לאורך זמן.
מעבר לזה כל דיאטות הפלא למיניהן (כולל אטקינס שהזכירו פה שזה מעט פחמימות, ועוד כל מיני דיאטות פופולריות שאני אפילו לא אזכיר כדי לא לתת להן במה) הן באמת קשקוש. כדי להרזות צריך להוציא יותר קלוריות ביום מאשר שאתה מכניס. זה מאזן אנרגטי מאוד פשוט, זו מתמטיקה הכי פשוטה שיש, וזו הדרך היחידה להוריד במשקל.
סביר להניח שעם הנתונים שלך אתה שורף בערך 1800 קלוריות ביום לא כולל פעילות גופנית/מטאבולית (כלומר 1800 קלוריות ביום זה מה שהגוף שלך צורך רק כדי להתקיים - זה נקרא BMR). אם אתה גם פעיל גופנית (ציינת שאתה רץ וכו') סביר להניח שאתה שורף בסביבות 2500 קלוריות ביום ממוצע.
אני הייתי ממליץ לך לשאוף להגיע ל-1800 קלוריות ביום מהתזונה, שזה באמת יעד סביר מאוד שלא מצריך איזה משמעת עצמית מטורפת או ספירת קלוריות אובססיבית. אם תתמיד בזה לאורך זמן תוריד משקל בצורה הדרגתית ובריאה וגם תוכל לשמור עליו.
בהצלחה.
תודה רבה!
ראיתי התיחסות שלך לBMI. איזה מן מדד זה? כלומר, אני מכיר אותו ואפילו בדקתי אותו טרם שכתבתי את ההודעה הפותחת, אבל לאיזה BMI צריך לכוון?
והאם זה ממש הנקודת יחוס? ואולי דווקא אחוזי שומן?
במצבי, פשוט לשאוף להוריד את הBMI לאיזור ה-22 נגיד?
בכל מקרה, נשמע לי שאשתדל באמת לשמור על דיאטה של 1800 קלוריות, מה שאמור להיות פשוט עבורי, כמובן בשילוב ספורט, המנעות ממתוקים וספק הפחתה בפחמימות (ברגע שאבין מה בדיוק נכנס ומה לא נכנס בקטגוריה הזו).
כמו כן, נראה שאתה "שוחה" בחומר. אתה עוסק בתחום?
אני סטודנט לרפואה ועשיתי כמה קורסים בתזונה (גם בפקולטה וגם מחוץ לפקולטה) אבל הסיבה העיקרית היא שאני מתעסק בתחום הזה כל החיים בערך ואני משתדל להחשף לרוב הספרות (המדעית) בנושא.
BMI הוא ראשי תיבות של Body Mass Index והוא כנראה המדד שמשתמשים בו הכי הרבה בתזונה וברפואה בנושא של השמנה (פשוט כי יותר קל לבדוק אותו מאשר אחוזי שומן וכו'). זו בסה"כ נוסחה שמתייחסת לגובה ולמשקל שלך. כמו שאתה יכול להבין זה מדד בעייתי, כי אם אתה מפתח גוף בחדר כושר נניח אז המשקל שלך מורכב במידה רבה משרירים ואז ה-BMI שלך יהיה גבוה אבל הוא לא בהכרח ילמד על עודף משקל (כלומר, ה-BMI לא מתייחס להרכב המשקל אלא רק למשקל עצמו). המדד הזה בכל זאת שימושי כי כשעושים גרף של סיכון למחלות שונות מול BMI מקבלים גרף שמראה על קשר ישיר מאוד מובהק, כלומר ה-BMI הוא בכל זאת מדד שימושי כדי לשים אנשים בקבוצת סיכון.
נוטים היום להגדיר BMI של מעל 25 כמשקל עודף, מעל 30 זה כבר נחשב obese ומעל 35 זה morbidly obese. אבל צריך להבין שההגדרות האלה הן די שרירותיות וגם משתנות כל כמה שנים. כמו כל מדד רציף קשה לחתוך באמצע ולהגיד ש0.01 מתחת לנקודה זה תקין ו-0.01 מעל לנקודה זה לא תקין. בכל מקרה אני מוצא טעם להשתמש במדד הזה ובהגדרות האלה במקרים מסוימים.
לגבי הקלוריות, כמו שהוסיפו פה אחרי, אל תענה את עצמך יותר מדי (ועם 1800 קלוריות גם אין סיבה - זה מאפשר לך לאכול סבבה כל עוד אתה נמנע מדברים משמינים במיוחד). זה שאתה כבר עושה ספורט באופן קבוע זה יתרון ענק (כי להתחיל זה קשה ולהתמיד עוד יותר קשה) וריצה זה אחד הדברים הטובים ביותר להורדה במשקל. אני גם חסיד נלהב של אימוני התנגדות (משקולות וכו') אבל אם זה יותר מדי סרט בשבילך ולא תוכל להתמיד בזה אז להשאר עם ריצה זה לגמרי אחלה. שוב, הכי חשוב זה לעשות דברים שתוכל להתמיד בהם.
אבל אני כן ממליץ לך מאוד להכנס להרגל של "ספירת" קלוריות, או יותר נכון הערכת קלוריות. המידע הזה מאוד זמין, זה לא כזה סיפור ואחרי תקופה קצרה זה יבוא לך בצורה די אינטואיטיבית. תשתדל להעריך לכיוון הגבול העליון של הקלוריות (כלומר אם אתה לא יודע אם אכלת עכשיו 500 או 600 קלוריות, תספור 600).