תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 01:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יאללה, דיאטה! (או: כרוניקה של מאבק ותקווה)
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:15 
אז נגמר החופש וחוזרים לשגרה, ופתאום גיליתי שקיבלתי בחזרה כמה קילואים עודפים.
אני בן 27, גובה 1.75 מטרים ובמשקל 78.7 קילו (לפי שקילה במשקל החדש שקניתי אך היום), מה שמסדר לי תוספת נחמדה באיזור הבטן (מריצונת, בעגה הפורומית). לאורך כל חיי הבוגרים אני מתנדנד בין המשקל הזה ( או אולי קצת יותר, בשיא) לבין 72~, מה שאומר ששליש מהחיים אני חיי בדיאטה מעצבנת, שליש במן אורח חיים מחושב אך סביל ושליש בהתרת רסנים וזלילת עוגיות.
בנוסף, אני בנאדם די ספורטיבי - אני רץ, בשבועות טובים (במיוחד) אני יכול להגיע ל-40 ק"מ בשבוע, בממוצע 25 ק"מ בשבוע ולא פחות משמונה קילומטר בריצה.

הפעם החלטתי שמספיק, אני חזק על כל הקינדר שבעולם, והגיע הזמן של הבטן ללכת for good.
העניין המצחיק הוא, שלמרות שאני מנוסה מאד בדיאטות, אני לא מסוגל לתת אפילו טיפ אחד בנושא. הדרך היחידה שאני מכיר היא פשוט "לסתום את הפה" ולאכול מעט, מה שאמנם מביא תוצאות, אבל קשה מאד לשמור לאורך זמן. הייתי רוצה פעם אחת לעשות את זה מסודר, עם רישום וכאלו, ולא סתם "על הדרך".

סימנתי משקל יעד - 70.
הייתי רוצה לשמוע מאנשים פה בעלי נסיון (ונראה שיש פה בפורום לא מעט כרסתנים :) ):
א. האם זה נשמע כמו יעד ריאלי? אולי יותר או פחות
ב. מה סדר הגודל בזמן שכזו דיאטה (כ-9 קילו) אמורה לקחת? חצי שנה?
ג. איך אתם עשיתם את זה, או איזה טיפים עזרו לכם לרדת.
ד. איזה אימוני ספורט הכי נכונים לשלב.

תודה לכל השמנים והרזים :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: יאללה, דיאטה! (או: כרוניקה של מאבק ותקווה)
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:22 
סמל אישי של המשתמש
אתה בחורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:23 
סמל אישי של המשתמש
דווקא לאכול מעט הוא לא הפיתרון

בהרזיה נכונה 9 קילו אמור לקחת כ 9 שבועות פלוס מינוס

אל תנסה להוריד משקל תנסה תמיד לחשוב אני צריך להוריד באחוזי שומן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:31 
KingAlpaca כתב:
אתה בחורה.

לצערי אשכולות כאלו מושכים גם תגובות של יצורים.

r200 כתב:
בהרזיה נכונה 9 קילו אמור לקחת כ 9 שבועות פלוס מינוס

אל תנסה להוריד משקל תנסה תמיד לחשוב אני צריך להוריד באחוזי שומן

אז איך מורידים אחוזי שומן? פשוט אוכל דל שומן?
הבעייה היא שאימוני חדר כושר זה משהו שאף פעם אין לי זמן אליו, זה אשכרה מצריך מנוי, וללכת לשם, ולפחות שעתיים, זו פריבילגיה קצת גדולה עליי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:39 
אם יש לך מספיק משמעת עצמית ללכת על דיאטה שמורכבת ממעט פחמימות, חבר מהמשרד הוריד ככה המון.

גיסי הוריד המון בעזרת קביעת רף קלוריות ורישום מדוקדק מאוד באחת מהאפליקציות שסופרות קלוריות בסמארטפון, אבל צריך להיות חתיכת גרמני כדי לעמוד בזה.

שניהם לא היו בעלי מריצת-על אלא באיזור שאתה מדבר עליו, כמה קילו עודפים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:53 
לא תתפוס אותי כתב:
אם יש לך מספיק משמעת עצמית ללכת על דיאטה שמורכבת ממעט פחמימות, חבר מהמשרד הוריד ככה המון.

גיסי הוריד המון בעזרת קביעת רף קלוריות ורישום מדוקדק מאוד באחת מהאפליקציות שסופרות קלוריות בסמארטפון, אבל צריך להיות חתיכת גרמני כדי לעמוד בזה.

נשמע לעניין. נגגל.

יש לך (או למישהו) המלצה על אפליקציה כזו, שאבדוק מה הולך שם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:56 
סמל אישי של המשתמש
עדיין לא הבנתי למה אתה רוצה להגיע ל-70.
הבטן הקטנה כ"כ מפריעה לך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 17:58 
בר קולמוסא כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

נשמע לעניין. נגגל.

יש לך (או למישהו) המלצה על אפליקציה כזו, שאבדוק מה הולך שם?

אני אשאל את גיסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:01 
סמל אישי של המשתמש
בתור אחד שירד 18 קילו בחודשיים, ייש נוסחת קסם והיא די קלה: וותר על השטויות.
שתייה ממותקת ושוקולדים עושים את כל ההבדל. רק מים, כל הזמן, גם כשאתה במסעדה. בלי ביס קטן מהעוגה או גרעינים במשחק. לא צריך דיאטת פחמימות או שומנים, רק להוריד את השטויות. וכמובן תמשיך בריצות, אחרת כלום לא שווה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:09 
Officer Barbrady כתב:
בתור אחד שירד 18 קילו בחודשיים, ייש נוסחת קסם והיא די קלה: וותר על השטויות.
שתייה ממותקת ושוקולדים עושים את כל ההבדל. רק מים, כל הזמן, גם כשאתה במסעדה. בלי ביס קטן מהעוגה או גרעינים במשחק. לא צריך דיאטת פחמימות או שומנים, רק להוריד את השטויות. וכמובן תמשיך בריצות, אחרת כלום לא שווה.

ירדת 18 קילו בחודשיים ע"י ויתור על השטויות?!! זה מדהים.
האמת (המרה) היא שיש לי התמכרות אחת והיא קולה זירו. זה מאד לא בריא, אבל אני לא יודע האם זה משמין.
כלומר זה לא אמור להשמין, אבל אולי שווה לעשות כבר את המעבר לסודה.

וד"ר אבי, התשובה היא כן. זה לא שאני מרגיש שמן באופן חריג, ואני לא סובל מזה על בסיס יומי, אבל בהכרי את עצמי תמיד יותר מתאים לי כשאני במשקל נמוך. בהחלט כשאני עולה למעלה (כמו היום) זה מבאס ומפריע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:13 
הקפדה על עיקרון הצירופים יכול לעזור לך מאוד.
סיבים תזונתיים כגון דגנים מלאים,פירות וירקות.
מיצים טבעיים.
יום ניקוי בשבוע.

תראה שהמערכת שלך פתוחה ולא חסומה.
כלומר שיש לך יציאות בין 2-3 פעמים ביום.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:37 
סמל אישי של המשתמש
בר קולמוסא כתב:
התשובה היא כן. זה לא שאני מרגיש שמן באופן חריג, ואני לא סובל מזה על בסיס יומי, אבל בהכרי את עצמי תמיד יותר מתאים לי כשאני במשקל נמוך. בהחלט כשאני עולה למעלה (כמו היום) זה מבאס ומפריע

אוקיי, מקובל בהחלט :)

הייתי מציע לך לעשות את זה בצורה מסודרת.
גש לדיאטנית, (רצוי באופן פרטי, לא של קופ"ח) היא תבנה לך תפריט מסודר,
בכל מפגש היא שוקלת אותך + אחוזי שומן.
לפני המפגש הראשון אתה מכין טבלה של כמה ימים בה פירוט מדוקדק של מה שאכלת ושתית בכל שעות היממה.

נ.ב - זירו זה לא משמין, אבל זה גם לא בריא, לכן רצוי לרדת מזה. סודה ? מומלץ בהחלט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:40 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
שתייה ממותקת ושוקולדים עושים את כל ההבדל. רק מים, כל הזמן, גם כשאתה במסעדה. בלי ביס קטן מהעוגה או גרעינים במשחק.

אתה טיפוס מדכא.
עדיף להתאבד.

בר קולמוסא כתב:
האמת (המרה) היא שיש לי התמכרות אחת והיא קולה זירו. זה מאד לא בריא, אבל אני לא יודע האם זה משמין.

עזוב נושאי כוסיות, זה פשוט רעל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:49 
סמל אישי של המשתמש
אל תכריז על שום דיאטה. זה נועד לכישלון בסופו של דבר וסתם יסבך אותך בהמשך עם עוד עשרות דיאטות כןשלות. פשוט תאכל בריא. אפשר לאכול הכל אבל במידה. תעשה כמובן ספורט. זהו זה. המשקל כבר יתייצב במשך הזמן(בלי יעדים טיפשיים של "עד חצי שנה אני יורד 5 ק"ג וכו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:23 
קודם כל אל תקשיב לכל היצורים פה שמנסים להוריד אותך מזה. טוב שיש לך מודעות עצמית ובריאותית ושאתה לא מזניח את עצמך. "מריצה" בגיל צעיר זו אחלה נוסחה ל-obesity בגיל מבוגר אם לא תיקח את עצמך בידיים.
מעבר לזה, למנטליות הזו (של שמירה על בריאות ועל משקל תקין) יש קורלציה מחקרית די מובהקת להצלחה בעוד תחומים רבים בחיים (מקצועיים ואישיים) כך שכל הגברים הגדולים פה ששמירה על הגוף/בריאות זה לא לרמה שלהם לא ממש מרשימים אותי.

מעבר לזה, הדבר הכי נכון שנאמר לך כאן זה מה שדינו אמר - "דיאטה" (כלומר הרעיון הזה שאני עכשיו אוריד בבום 20 קילו ושלום על ישראל) זה דבר שמדעית לא עובד. זה נבדק פעם אחר פעם. 95% מהאנשים שעושים דיאטה חוזרים אחרי שנה לאותו משקל שלפני הדיאטה פחות או יותר, ובדרך כלל עם חילוף חומרים פחות טוב. זה מתקשר למה שאמר לך r200 - להוריד יותר מקילו בשבוע (שזה גם לא מעט) במשקל שלך זו דרך די גרועה להוריד במשקל.

הדרך היחידה לשמור על משקל תקין לאורח זמן היא לשמור על אורח חיים בריא, שכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית. זה אומר שאתה לא חושב עכשיו איך לאכול 800 קלוריות ביום ולהרעיב את עצמך במשך חודש-חודשיים (שאז תסתיים הדיאטה ותחזור לסורך), אלא שאתה חושב איך להציב בפני עצמך מטרות שתוכל לעמוד בהן לאורך זמן.

מעבר לזה כל דיאטות הפלא למיניהן (כולל אטקינס שהזכירו פה שזה מעט פחמימות, ועוד כל מיני דיאטות פופולריות שאני אפילו לא אזכיר כדי לא לתת להן במה) הן באמת קשקוש. כדי להרזות צריך להוציא יותר קלוריות ביום מאשר שאתה מכניס. זה מאזן אנרגטי מאוד פשוט, זו מתמטיקה הכי פשוטה שיש, וזו הדרך היחידה להוריד במשקל.
סביר להניח שעם הנתונים שלך אתה שורף בערך 1800 קלוריות ביום לא כולל פעילות גופנית/מטאבולית (כלומר 1800 קלוריות ביום זה מה שהגוף שלך צורך רק כדי להתקיים - זה נקרא BMR). אם אתה גם פעיל גופנית (ציינת שאתה רץ וכו') סביר להניח שאתה שורף בסביבות 2500 קלוריות ביום ממוצע.
אני הייתי ממליץ לך לשאוף להגיע ל-1800 קלוריות ביום מהתזונה, שזה באמת יעד סביר מאוד שלא מצריך איזה משמעת עצמית מטורפת או ספירת קלוריות אובססיבית. אם תתמיד בזה לאורך זמן תוריד משקל בצורה הדרגתית ובריאה וגם תוכל לשמור עליו.

בהצלחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:47 
וכדי להוציא יותר ממה שאתה מכניס
זה הרבה תלוי במה אתה מכניס והאם קל לזה לצאת.
לכן צריך תמיד לשמור על איברי ההורקה עור,ריאות,מעי,כליות פתוחים ותקינים כדי שהפסולת תצא החוצה בקלות.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:47 
סמל אישי של המשתמש
32 ק"ג, בשלושה חודשים.

פשוט תחתוך מפחמימות לחלוטין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:49 
אני חייב להתייחס למה שכתבת על זה שדיאטת הפחמימות הזו היא קשקוש-
אחד מהחברים הכי טובים שלי, בן כמעט 50 עם מריצה צנועה, שגם נוסע מעל מאה קמ בשבוע על אופניים כבר כמה שנים, לא הצליח להוריד במשקל למרות תזונה מאוזנת עד שעבר לתזונה דלת פחמימות. אני לא יודע על מה אתה שמעת, אבל הבנאדם מאושר וכמובן מקפיד על הדיאטה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:51 
dr.avi כתב:

ד"ר אבי, אני לא יודע אם אתה MD אבל אם כן אז אתה אמור לדעת שבנתונים שלו הוא ב-BMI של כמעט 26, ובהתחשב בזה שהוא מצהיר על עצמו כמי שאינו מתאמן בחדר כושר ובעל "מריצה" (כלומר המשקל הזה הוא שומן ולא שריר) אז חד משמעית הוא סובל ממשקל יתר על כל המשתמע מכך (מניח שאתה מכיר את ה-predispositions השונים).

ושוב אם אתה MD אז באמת חבל שזו התגובה, כי לצערי הרב (בתור רופא לעתיד) נוצרת איזושהי מגמה די מצערת שבה הרפואה ה-"אלטרנטיבית" מנכסת לעצמה את תחום "הרפואה המונעת" למרות שזהו תחום מדעי מובהק שמהווה חלק מאוד מרכזי ברפואה הקונבנציונלית. רופאים צריכים להעלות את המודעות (של עצמם ושל אחרים) לנושא הזה כדי שאנשים שבאים מאסכולות לא מדעיות (עם "דיאטות מיצים", "דיטוקס" וקשקושים נוספים) לא יהיו אלה שיתנו לאנשים עצות בנושא רפואה מונעת, אלא רופאים שנסמכים על ראיות מדעיות ומספקים אינפורמציה שהיא Evidence Based.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:53 
Fez כתב:
dr.avi כתב:

ד"ר אבי, אני לא יודע אם אתה MD אבל אם כן אז אתה אמור לדעת שבנתונים שלו הוא ב-BMI של כמעט 26, ובהתחשב בזה שהוא מצהיר על עצמו כמי שאינו מתאמן בחדר כושר ובעל "מריצה" (כלומר המשקל הזה הוא שומן ולא שריר) אז חד משמעית הוא סובל ממשקל יתר על כל המשתמע מכך (מניח שאתה מכיר את ה-predispositions השונים).

ושוב אם אתה MD אז באמת חבל שזו התגובה, כי לצערי הרב (בתור רופא לעתיד) נוצרת איזושהי מגמה די מצערת שבה הרפואה ה-"אלטרנטיבית" מנכסת לעצמה את תחום "הרפואה המונעת" למרות שזהו תחום מדעי מובהק שמהווה חלק מאוד מרכזי ברפואה הקונבנציונלית. רופאים צריכים להעלות את המודעות (של עצמם ושל אחרים) לנושא הזה כדי שיצורים כמו romario ושות' (עם "דיאטות מיצים" ועוד קשקושים לא מדעיים בעליל) לא יהיו אלה שיתנו לאנשים עצות בנושא רפואה מונעת, אלא רופאים שנסמכים על ראיות מדעיות ומספקים אינפורמציה שהיא Evidence Based.

אני דווקא באתי לחזק את מה שאמרת.
כי זאת הגישה שלמדנו ואתה בוחר לקרוא לי יצור כי אני אדם דתי.
אז לך תבחן את האמונה שלך במקום אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 19:57 
סמל אישי של המשתמש
פז, מה אתה רוצה מהרופאים?

אם בן אדם לא יאכל כמו חזיר ויזיז את התחת, הגוף שלו יהיה במשקל שהוא צריך,
אתה באמת חושב שרופאים צריכים להגיד את זה? אתה באמת חושב שאנשים לא יודעים את זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:00 
חשוב מאוד שתמצא מתכונים לאוכל בריא וטעים. אל תביא את עצמך למצב בו אתה סובל מהאוכל' כי זה פשוט לא יעבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:03 
סמל אישי של המשתמש
רק להוסיף על מה שאמרתי, היות והמשקל שלך הוא יחסית תקין(הכי טוב האמת זה לנסות למדוד יחס של שומן בגוף ולא רק משקל, כי יש במשקל הכולל הרבה מרכיבים נוספים) אז בטח ובטח לא הייתי מחפש פיתרונות "קסם" לא טביעים לגוף וכו', אלא רק באמת מנסה לחשוב בריא. אתה לא בעודף משקל רציני(אם בכלל), אין לך מה למהר בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:04 
לא תתפוס אותי כתב:
אני חייב להתייחס למה שכתבת על זה שדיאטת הפחמימות הזו היא קשקוש-
אחד מהחברים הכי טובים שלי, בן כמעט 50 עם מריצה צנועה, שגם נוסע מעל מאה קמ בשבוע על אופניים כבר כמה שנים, לא הצליח להוריד במשקל למרות תזונה מאוזנת עד שעבר לתזונה דלת פחמימות. אני לא יודע על מה אתה שמעת, אבל הבנאדם מאושר וכמובן מקפיד על הדיאטה.

אתה בחור אינטליגנט ואני בטוח שאתה יודע שבמדע סיפורים אנקדוטליים כאלה ("חבר שלי" וכו') לא שווים כלום. יש לנו כבני אנוש להתייחס לסיפורים האלה יותר ברצינות מאשר מחקרים מדעיים כי אנחנו "נוטים" אבולוציונית להתרשם יותר מסיפורים אישיים מאשר ממספרים ומחקרים, אבל רציונלית ומדעית זה לא תופס. כל המוצרים שמוכרים לך רמאויות מלאים בעדויות כאלה של אנשים שניסו וחייהם השתנו בלה בלה.

לגופו של עניין, דיאטה דלת פחמימות יכולה לעבוד מצוין אם היא כוללת מאזן אנרגטי שלילי (זאת אומרת כמו כל דיאטה). מעבר לזה החלוקה של אבות המזון היא די שולית. הרי אם תחתוך פחמימות ותאכל יותר קלוריות ממה שאתה מוציא אתה תשמין כמו גדול (תרתי משמע).
יש טענות מסוימות (שיש להן גם סוג של ביסוס מדעי) שתזונה חלבונית מדכאת תיאבון יותר מאשר תזונה פחמימתית וזו טענה סבירה שמספקת איזשהו ביסוס לדיאטה דלת פחמימות, אבל מצד שני גם יש עדויות לנזק לטווח הארוך (בעיקר לאנשים שמועדים לבעיות כליתיות וכבדיות שונות - אני לא אכנס לזה), ושוב זה אפקט יחסית שולי שלא שווה כלום אם המאזן הקלורי שלך לא שלילי. יכול גם להיות שעניין הפחמימות נותן מסגרת לדיאטה שעוזרת לספק איזשהו אפקט פלצבו שעוזר לאנשים לאכול פחות. בכל מקרה העיקר זה פשוט לאכול פחות קלוריות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:04 
תפסיקו להגיד מריצה יא חולי רוח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:08 
Fez כתב:
קודם כל אל תקשיב לכל היצורים פה שמנסים להוריד אותך מזה. טוב שיש לך מודעות עצמית ובריאותית ושאתה לא מזניח את עצמך. "מריצה" בגיל צעיר זו אחלה נוסחה ל-obesity בגיל מבוגר אם לא תיקח את עצמך בידיים.
מעבר לזה, למנטליות הזו (של שמירה על בריאות ועל משקל תקין) יש קורלציה מחקרית די מובהקת להצלחה בעוד תחומים רבים בחיים (מקצועיים ואישיים) כך שכל הגברים הגדולים פה ששמירה על הגוף/בריאות זה לא לרמה שלהם לא ממש מרשימים אותי.

מעבר לזה, הדבר הכי נכון שנאמר לך כאן זה מה שדינו אמר - "דיאטה" (כלומר הרעיון הזה שאני עכשיו אוריד בבום 20 קילו ושלום על ישראל) זה דבר שמדעית לא עובד. זה נבדק פעם אחר פעם. 95% מהאנשים שעושים דיאטה חוזרים אחרי שנה לאותו משקל שלפני הדיאטה פחות או יותר, ובדרך כלל עם חילוף חומרים פחות טוב. זה מתקשר למה שאמר לך r200 - להוריד יותר מקילו בשבוע (שזה גם לא מעט) במשקל שלך זו דרך די גרועה להוריד במשקל.

הדרך היחידה לשמור על משקל תקין לאורח זמן היא לשמור על אורח חיים בריא, שכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית. זה אומר שאתה לא חושב עכשיו איך לאכול 800 קלוריות ביום ולהרעיב את עצמך במשך חודש-חודשיים (שאז תסתיים הדיאטה ותחזור לסורך), אלא שאתה חושב איך להציב בפני עצמך מטרות שתוכל לעמוד בהן לאורך זמן.

מעבר לזה כל דיאטות הפלא למיניהן (כולל אטקינס שהזכירו פה שזה מעט פחמימות, ועוד כל מיני דיאטות פופולריות שאני אפילו לא אזכיר כדי לא לתת להן במה) הן באמת קשקוש. כדי להרזות צריך להוציא יותר קלוריות ביום מאשר שאתה מכניס. זה מאזן אנרגטי מאוד פשוט, זו מתמטיקה הכי פשוטה שיש, וזו הדרך היחידה להוריד במשקל.
סביר להניח שעם הנתונים שלך אתה שורף בערך 1800 קלוריות ביום לא כולל פעילות גופנית/מטאבולית (כלומר 1800 קלוריות ביום זה מה שהגוף שלך צורך רק כדי להתקיים - זה נקרא BMR). אם אתה גם פעיל גופנית (ציינת שאתה רץ וכו') סביר להניח שאתה שורף בסביבות 2500 קלוריות ביום ממוצע.
אני הייתי ממליץ לך לשאוף להגיע ל-1800 קלוריות ביום מהתזונה, שזה באמת יעד סביר מאוד שלא מצריך איזה משמעת עצמית מטורפת או ספירת קלוריות אובססיבית. אם תתמיד בזה לאורך זמן תוריד משקל בצורה הדרגתית ובריאה וגם תוכל לשמור עליו.

בהצלחה.

תודה רבה!

ראיתי התיחסות שלך לBMI. איזה מן מדד זה? כלומר, אני מכיר אותו ואפילו בדקתי אותו טרם שכתבתי את ההודעה הפותחת, אבל לאיזה BMI צריך לכוון?
והאם זה ממש הנקודת יחוס? ואולי דווקא אחוזי שומן?
במצבי, פשוט לשאוף להוריד את הBMI לאיזור ה-22 נגיד?

בכל מקרה, נשמע לי שאשתדל באמת לשמור על דיאטה של 1800 קלוריות, מה שאמור להיות פשוט עבורי, כמובן בשילוב ספורט, המנעות ממתוקים וספק הפחתה בפחמימות (ברגע שאבין מה בדיוק נכנס ומה לא נכנס בקטגוריה הזו).

כמו כן, נראה שאתה "שוחה" בחומר. אתה עוסק בתחום?

נערך לאחרונה על ידי בר קולמוסא בתאריך 24 אוקטובר 2012, 20:10, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:08 
https://play.google.com/store/apps/deta ... et.android

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:11 
סמל אישי של המשתמש
zink כתב:

זו הכרזת מלחמה מה שאמרת עכשיו.
יש לי מספיק מלחמות בכפר עזה גם ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:13 
עזרא כתב:
zink כתב:

זו הכרזת מלחמה מה שאמרת עכשיו.
יש לי מספיק מלחמות בכפר עזה גם ככה.

רק שמחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 20:13 
רומאריו אני מצטער וערכתי את ההודעה לפני שענית עוד, האמת שגם כתבתי את התגובה ההיא עם השם שלך לפני שראיתי את ההודעה שכתבת כאן, ובכל מקרה אין מקום לנימה האישית הזאת נגדך באשכול הזה (או בכלל). זה עלה לי בתור דוגמא לגישות אלטרנטיביות אבל זה היה לא במקום ואני מתנצל (כפי שאתה רואה גם ערכתי את החלק הזה).
לגבי מה שכתבת כאן ספציפית אז כמובן כתבת את זה בצורה מאוד רוחנית וכו' אבל בצורה מפתיעה יש בזה סוג של גרעין של אמת.

אלפקה, obesity זו מגיפה אדירה בעולם המערבי, ובניגוד למה שאנשים חושבים לא רק בארצות הברית אלא במידה רבה גם בארץ. הגישה הרפואית היום היא שמדובר במחלה לכל דבר (metabolic syndrome) ורופאים מהדור הישן צריכים לשנות פאזה ולהבין את החשיבות של הדברים האלה. יש מין טענה כזאת נגד הרפואה שהיא "מתמקדת בטיפול בתסמינים" וכו', זה לא שאני מסכים עם הטענה הזאת אבל אין ספק שרפואה מונעת חייבת להיות חלק משמעותי יותר ברפואה. וכן, רופאים לא רק צריכים אלא חייבים לעשות את המיטב כדי להשפיע על הרגלי החיים של המטופלים שלהם (זה הרי חלק בלתי נפרד מהבריאות שלהם). כמובן שאף אחד לא חייב לשנות הרגלים שהוא לא מעוניין לשנות, אבל אנשים כן צריכים לקבל את כל האינפורמציה. ורוב האנשים השמנים דוקא רוצים לרזות - הם פשוט לא ממש יודעים איך לעשות את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 66 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: