הסלע האדום כתב:
ציטוט:
אם הרכב הממשלה בראשות העבודה יהיה : עבודה,לפיד,קדימה,ש"ס ומרצ פלוס תמיכה של חד"ש מבחוץ, אין מניעה שתוכנית כזו לא תתגשם.
האם אתה באמת, אבל באמת מאמין שממשלה בהרכב שהצגת (בהשתתפות ש"ס!) תצליח להעביר במדינת ישראל מהלך של נסיגה מרוב
הגדה המערבית ופינוי של לפחות 30.000 בתי אב (כמה אנשים זה יוצא?) מקרב המתנחלים? אגב, במידה שיסתבר שאין עם מי לחתום הסכם מהצד הפלסטיני - מה עמדת "העבודה" לגבי יציאה חד צדדית מהשטחים? ועוד שאלה: מה עמדת "העבודה" לגבי ההתנחלויות שהיא הקימה בבקעת הירדן? מוכנה לפנות אותן? חוק "פדיון הבית" יחול עליהן?
ש"ס היתה בממשלה שבה נחתמו הסכמי אוסלו.
ש"ס היתה בממשלה שיצאה מלבנון.
אם ש"ס יקבלו את מה שהם מבקשים מבחינה מיניסטריאלית וכלכלית, הם יתמכו גם במהלך כזה.
ש"ס תפעל לפי מועצת חכמי התורה ובעיקר לפי עובדיה יוסף. לא יודע אם יצא לך לשבת בהרצאה של אחד מהם אבל לפי הרב משה מאיה אחדות ישראל מעל הכל, ואם תגיע תוכנית שתבטיח רוב יהודי לעד בארץ ישראל ע"י היפרדות מלאה מהפלסטינים וסיום המחלוקות בעם, הוא יתמוך בה. סמוך עלי שאני לא אומר את זה סתם מהאוויר.
לגבי חוסר הפרטנר בצד הפלסטיני -
להזכירך, האחרונה שביצעה מהלך של יציאה חד צדדית מהשטחים היתה ממשלת ליכוד, אותה ממשלה שטיפחה את שלל ההתנחלויות ברחבי איו"ש ואזח"ע.
בקעת הירדן כרגע מוגדרת כגוש של התיישבות, יכול להיות שבהסדר כזה או אחר חלק מהישובים ישארו בשטח ישראל, הפתרון שאני הצעתי בתגובה הקודמת שלי (כביש 60) הוא על דעתי בלבד לאחר שהייתי כמעט לכל אורך הכביש הזה כמפקד גזרה כזו או אחרת. אני לא יודע מה יהיה בדיוק המתווה של ההסכם אליו שואפת המפלגה (לא בטוח שמישהו בכלל במדינה יודע), אבל עצם זה שמבינים שההפקרות של כפל מדינות חייבת להיפסק זה כבר צעד אחד גדול בדרך לשם.
teknoboy כתב:
קובסטר, גם בדרום אפריקה היו "מדינות אחרות" לשחורים, בדיוק כמו שלפלסטינאים יש שטחי C שלהם, וגם בדרום אפריקה היו שטחי הפקר שבהם היתה בפועל מערכת חוקים אחרת בדיוק כמו שאר השטחים אצלנו.
אני לא רואה איך משחקי המילים ולהטוטי ההגדרות האלה משנים את המציאות הבסיסית שבה יש מערכת חוק אחת ליהודים ואחרות לערבים (למותר לציין שעדיף תמיד להישפט במערכת המשפט של המיעוט מאשר בזו המפלה והמדכאת של הרוב, בין אם ערבי ובין אם שחור).
ולכן צריך לשנות את המציאות ע"י הגדרה חד משמעית של מהי מדינת ישראל ומהי מדינת פלסטין.
החוק ב"ישראל השניה" הוא חוק צבאי לכל עניין ודבר. זו לא מדינת אפרטהייד שבה הממשלה היא זו שקובעת ומחוקקת חוקים גזעניים ומפלים אלא הממשלה מסמיכה את הצבא לפעול כראות עיניו ע"מ להבטיח את שלום האנשים שם.
תופתע שגם יש החלטות שמפלות את הציבור היהודי מעבר לקו הירוק. קבר יוסף למשל הוא חתיכת כאב ראש לצבא.
בכל פעם שיהודים רוצים להגיע לקבר, אתה לא רוצה לתאר לעצמך כמה תיאומים אנחנו צריכים לעשות ואיזו היערכות ביטחונית זה מצריך. השו"פים הם ברובם אנשים חביבים למדי אבל גם הם מבינים שהם די סטטיסטים בהצגה שאותה מנהלת ישראל, שטחי A או לא שטחי A.
כל האותיות האלו, אגב, זה בבל"ת. היתה תעסוקה אחת שביליתי יותר זמן בשטח A מאשר בשטח C או B, הכל בהתאם לצרכים ולמציאות. זו בדיוק המציאות שהעבודה רוצה לשנות.
הרי אתה מצביע חד"ש, לא ? המטרה שלי היא לא להפוך את ההצבעה שלך לעבודה אלא לנסות ולשכנע את מי שעוד לא החליט שכדאי להצביע למפלגה היחידה בגוש שיכולה להיות מפלגת שלטון. שלטון בראשות העבודה יעשה גם לך ולמפלגה שמייצגת אותך את החיים הרבה יותר קלים. אאל"ט הזכירו באחת התגובות כאן שמוחמד ברכה הגיש משהו כמו 124 הצעות חוק שונות. כמה מהן התקבלו ? כמה מהן יכלו להתקבל עם ממשלה בראשות העבודה ?
KID A כתב:
ציטוט:
אם תשאל את אלו שלא גומרים את החודש מה חשוב להם יותר, הפרנסה שלהם או הפתרון מול הפלסטינים אני מניח שהרוב יבחרו באופציה הראשונה.
אבל כשתשאל אותם למי הם מצביעים, הם יגידו ליכוד.
ספר לי על זה, אני גדלתי עם אנשים כאלה. כפר שלם הוא אחד המקומות הכי אבסורדיים בת"א.
הממשלה היחידה שעוד השקיעה בשכונה הזו היתה ממשלת רבין של 92, בתקופתה כל התשתיות בשכונה שודרגו והוחלפו והתחילו פרויקטים חדשים של בניה שעוכבו במשך עשרות שנים. ברגע שאלי בן מנחם הפך לשר הבינוי והשיכון, השכונה הזו השתפרה פלאים. בבחירות 96 כמובן שהרוב הצביע ביבי כי פרס היה מחלק את ירושלים. אתה לא רוצה לדעת את כמות השעות ששרפתי בניסיון לשנות את זה.
אני מאוד מקווה שלפחות חלק מאותם מצביעים אוטומטים יעצרו טיפה, יסתכלו על תלוש המשכורת שלהם ויגיעו להחלטה נכונה.