שער 5 הוא קרנבל כתב:
אני לא יודע כמה לפיד ראוי, אבל מאוד לא אהבתי את הגישה החינוכית שהוא הציג של ביטול כל הבגרויות מלבד מתמטיקה ואנגלית.
לא שיש לי דבר נגד ביטול הבגרויות, להפך, אבל דווקא השארת הבגרויות במתמטיקה ובאנגלית היא המדאיגה, שכן כבר היום תלמידים נלחצים מהבגרויות האלה כאילו הן החשובות מכל ובשאר המקצועות לא עושים דבר.
אני הייתי מבטל את כל הבגרויות (ומחפש שיטה אחרת למדידת ההצלחה של תלמיד במקצוע מסוים), כולל בגרויות באנגלית ומתמטיקה ולמי שרוצה ללמוד את המקצועות הנ"ל בהרחבה ילך ל"מגמת מתמטיקה" או "מגמת אנגלית".
ובלי שום קשר הייתי מגדיל לעין שעור את מספר השעות של אזרחות וערבית, שני מקצועות שחשובים בכמה מונים על אנגלית ומטמתיקה.
תשמע, כשבנאדם מתיימר להיות אינטלקטואל אף שאין לו תעודת בגרות, וחרף היומרה הזאת שלו כל טקסט שהוא ניסה להציג אותו כרציני התברר כרצוף שגיאות (כלומר הוא גם בור חסר מושג וגם שחצן מספיק כדי לא לטרוח לבדוק "עובדות" פשוטות שהוא מפריח, כמו למשל הטענה המפורסמת של נביא ההיי-טק הישראלי כאילו גוגל היא מחלקה של מיקרוסופט), ואז אותו בנאדם מציע להפוך את כולם לבורים חסרי יכולת לימוד כמוהו - זה לא כזה מוזר.
כנראה שהוא בגלל שהוא בן לאליטות שנוד עם כפית זהב תקועה בתחת ולא היה צריך להתאמץ אפילו יום אחד בחיים, ואפילו קיבל תואר דוקטור של כבוד בלי להשקיע יום אחד בחיים בלימודים של ממש - נדמה לו שככה זה לכולם, ושבכלל החיים יפים וטובים וכו' וכו'.
אין דרך אחרת להסביר את ההתבטאויות שלו (בנושא הזה ובעוד רבים שקשורים לחברה הישראלית).